anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un sezon de ducă-se pe pustii

GALERIE
gin
  • gin
- +

Bine că ne-a mers: bine că a câştigat CFR campionatul după un meci tranşat fără comentarii, bine că a promovat cine trebuie, bine că lobby-ul, uneori deşănţat, pentru salvarea lui Dinamo, a dus la soluţia solomonică destinată a linişti pe toată lumea. Şi bine că a scăpat şi Iaşul de coşmar.

Cu o zi în urmă s-a pus capăt (din condei, coane Fănică) campionatului Ligii I ediţia 2019-2020. Cu două clasamente boante; cu o campioană decisă pe teren doar pentru că aşa a vrut madam Fortuna, că dacă ar fi câştigat Craiova pe un regulament sui generis ieşeau nişte scandaluri cât Casa Fotbalului; fără nicio echipă retrogradată deoarece până şi bietei Chindia i s-a mai oferit o şansă; cu o ligă secundă căreia nu i-a lipsit mult să certifice cea mai mare nedreptate din istoria fotbalului românesc, ne referim la depunctările artificiale care au afectat merituoasa UTA; în fine, cu scandalurile la nesfârşit care au însoţit un alt gest „umanitar” (tot din condei, coane Răzvane!) sub egida „faceţi loc pentru «câinii roşii»”. Gest umanitar cerut aproape imperios, deşi acum vreo 4-5 ani pentru campioana Oţelul Galaţi, pentru istorica „U” Cluj sau pentru uimitoarea Unirea Urziceni nu s-a vărsat nicio lacrimă de crocodil.

Este o eroare a se crede că tot acest harnaşament de reguli pandemice au fost emise doar pentru operaţiunea „SOS Dinamo”. Atât din sânul patern al FRF, cât şi matern al LPF au fost destule voci pro/contra Dinamo. Esenţa a fost măsura în care problema din Şoseaua Ştefan cel Mare afecta sau ajuta interesul propriu. Iau ca exemplu opţiunea niţel răutăcioasă a unui cititor al ziarului nostru (citat aproximativ): „Ciprian Paraschiv n-a făcut nimic pentru Politehnica, tot ceea ce a făcut a fost să pună şi el umărul la salvarea lui Dinamo”. În mare parte adevărat, fiindcă salvarea lui Dinamo însemna cea mai sigură şansă pentru salvarea Politehnicii. Dacă salvarea Politehnicii ar fi depins de salvarea Academicii Clinceni, lupta lui Paraschiv ar fi fost cea a omului din La Mancha cu morile de vânt. S-ar putea spune că, în afară de FC Botoşani, toată lumea a luptat cot la cot pentru salvarea lui Dinamo. Vâlva făcută în presa de pe malurile Dâmboviţei în legătură cu sărmanii căţei a fost un val de pe creasta căruia cei interesaţi au ştiut să profite. Inclusiv, ca să forţăm puţin nota, Răzvan Burleanu, care a bifat o victorie importantă asupra rivalilor de la LPF, siliţi să meargă pe aceeaşi cale din lipsă de date (temporale), de soluţii, şi cu pandemia suflând în ceafă. Dacă doreşti să analizezi mai profund mişcările şi mişculaţiile din ultimele zile la FRF sau LPF, fraternizarea cu diavolul înaintea trecerii punţii nu trebuie neglijată. În niciun chip!

Odată puntea trecută, odată trecută în cârca încăpătoare a blestematei epidemii a tuturor bâlbâielilor, trebuie ca FRF să purceadă la treabă, să-şi pună juriştii la corvezi şi să-l trezească şi pe conu Gino din letargie pentru revizuirea totală a regulamentelor şi armonizarea lor. Indiferent de epidemii şi alte calamităţi, fiindcă nu SARS-COV-2 este vinovat de bâlbele din jurul semifinalelor Cupei României. Legislaţia unui stat serios şi dezvoltat prevede totul, inclusiv urgenţele și  alertele necesare la un moment dat. În cazul fotbalului, cum se poate încheia o competiţie în caz de calamitate, cum se întocmesc clasamentele, cine intră, cine pică, cine stă şi se uită. Trebuie menţionat neapărat că UEFA a fost intransigentă cu data limită a comunicării rezultatelor în mod cât se poate de normal, fiindcă nu este treaba oficialităţilor de la Nyon să gireze poticnelile spuse şi scrise de tot felul de ageamii. Ce măsuri ferme se iau, în orice condiţii, împotriva celor care încalcă reglementările de profil şi cele civile şi multe altele.

Deocamdată, bine că ne-a mers: bine că a câştigat CFR campionatul după un meci direct, tranşat fără comentarii, bine că a promovat cine trebuie, bine că lobby-ul, uneori deşănţat, pentru salvarea lui Dinamo, a dus la soluţia solomonică destinată a linişti pe toată lumea. Inclusiv Chindia, dacă privim niţel la istoria recentă a barajelor de promovare/menţinere în prima Ligă. Şi mai ales bine că Politehnica a scăpat şi felicitări lui Ciprian Paraschiv pentru că a ştiut să navigheze cu succes în susul şi în josul curentelor care au vâjâit în fotbalul românesc. Iar anul fotbalistic 2019/2020, ducă-se pe pustii!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Alexandru LĂZESCU

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Deşi europenii au evitat până acum, în general, să adopte o atitudine excesiv de contondentă în raport cu China şi nici nu s-au raliat poziţiei americane, pe care totuşi o împărtăşesc în mare parte, au devenit tot mai îngrijoraţi şi mai iritaţi de atitudinea tot mai agresivă a Berlinului.

Filmuletul zilei

opinii

La masa oficială

Nichita DANILOV

La masa oficială

În aparenţă, înfăţişarea bonomă lui Medvedev degaja linişte şi echilibru. Dar asta era doar aparenţă. Căci pixul pe care preşedintele îl învârtea între degete în timp ce stătea în prezidiu exprima destul de multe. Nesiguranţă? Plictiseală? Nerăbdare?

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dana ȚABREA

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dacă viaţa ar fi asemenea unei scene de teatru, atunci omul nu ar putea fi decât actor sau spectator. Metafora vieţii ca teatru, în sensul scoaterii din context a replicilor lui Jaques din As You Like It de William Shakespeare, conduce la o interpretare prejudiciată („Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii sunt actori”). 

Ultimele zile

Michael ASTNER

Ultimele zile

După ce petrec săptămâni bune la ţară, la Amnaş, cum-necum vine momentul în care parcă simt că gata, ajunge. Şi asta dincolo de eventualele chestiuni concrete ce-ar fi de rezolvat la oraş. Iar din momentul acela, al fixării datei plecării, ultimele zile capătă un ritm şi-un conţinut al lor: încep să pregătesc curtea şi casa pentru absenţa mea, să fac, adică, oareşce ordine, să fac curat etc.

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Dacia Debut

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.