anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Un sfert de judeţ rămâne fără apă timp de 5 zile

GALERIE
apa
 • apa
- +

Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în nouă comune.

De astăzi până miercuri, întreruperile vor afecta comunele Andrieşeni, Bălţaţi, Oţeleni, Brăeşti, Lungani, Butea, Bârnova, Andrieşeni şi Cepleniţa.

Prima întrerupere va afecta comuna Andrieşeni, de astăzi la prânz, până luni la ora 15.00. Apa va fi oprită pentru ca societatea Nova Apaserv Botoşani, care alimentează comuna, să intervină pentru remedierea unei pierderi apărute pe conducta de 400 mm.

Luni, lucrările de igienizare anuale efectuate de ApaVital la rezervorul din Cepleniţa vor provoca întreruperea furnizării de apă potabilă timp de patru ore, în intervalul 8.00-12.00. Cea mai lungă întrerupere va dura două zile şi jumătate, urmând să afecteze comunele Oţeleni, Brăeşti, Lungani şi Butea, precum şi satele Sârca şi Mădârjeşti din comuna Bălţaţi. Sistarea apei va începe de luni ora 2.00 şi ar urma să dureze până miercuri, ora 20.00, în acest interval fiind programate lucrări de reparaţii pe conducta de pe firul I al aducţiunii Timişeşti-Iaşi, în zona localităţii Săbăoani.

Marţi, întreruperea apei îi va afecta pe clienţii ApaVital de pe şoseaua Iaşi-Bârnova, ca şi din satele Bărnova, Pietrărie, Cercu, Todirel şi Vişani, în intervalul orar 9.00-15.00. Situaţia va fi provocată de lucrări efectuate de E.ON Moldova la o linie electrică aeriană, ceea ce va afecta şi postul de transformare care alimentează staţia de pompare de la Bârnova.

„În vederea evitării efectelor negative cauzate de lipsa apei, ApaVital roagă consumatorii afectaţi să-şi creeze rezerve de apă pentru perioada de întrerupere. Pentru informaţii suplimentare sau alte sesizări, clienţii pot suna la numărul de telefon 0232.969”, se menţionează într-un comunicat al ApaVital SA.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.