Un sfert dintre candidaţii de la bacalaureat s-a pierdut pe drum
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Un sfert dintre candidaţii de la bacalaureat s-a pierdut pe drum

GALERIE
bac
  • bac
- +

Absolvenţii de liceu din judeţ au susţinut ieri cea de-a doua probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă. Din totalul de 738 de elevi înscrişi, 666 dintre aceştia ar fi trebuit să susţină proba scrisă la Matematică, iar 72 de elevi la Istorie. 

Din totalul de elevi înscrişi, 185 dintre aceştia au lipsit însă de la susţinerea probei, totalul de elevi care au ajuns în sala de examen fiind de 553.

Dintre elevii prezenţi, 493 dintre aceştia au susţinut proba scrisă la Matematică, iar 60 la Istorie, niciun cadidat nefiind eliminat de la susţinerea probei pentru tentativă de fraudă.

Elevii înscrişi pentru bacalaureatul de toamnă urmează să susţină astăzi ultima probă scrisă din cadrul exame­nului maturităţii, cea la alegere, urmând ca probele de competenţe să se desfăşoare de pe data de 25 august. Astfel, pe 25 august este programată Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, iar pentru data de 28 august este stabilită desfăşurarea Evaluării competenţelor lingvistice de comunicare în limba maternă. În zilele de 29 şi 30 august elevii urmează să susţină Evaluarea competenţelor digitale, iar pe 30 şi 31 august se va desfăşura Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de comunicare internaţională.

Elevii care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă urmează să afle rezultatele pe data de 1 septembrie, acestea urmând să fie afişate până la ora 16.00, elevii şi părinţii acestora având posibilitatea să depună contestaţii în aceiaşi zi, până la ora 20.00.

Eventualele contestaţii vor fi rezolvate în perioada 2-5 septembrie, rezultatele finale urmând să fie afişate pe 6 septembrie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.