Un sfert dintre profesorii din Iași au picat examenul de definitivat, totuși ne mândrim
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un sfert dintre profesorii din Iași au picat examenul de definitivat, totuși ne mândrim

GALERIE
examen
  • examen
- +

Procentul de la Iaşi este, cu toate acestea, superior mediei naţionale.

76,75% dintre candidaţii din judeţul Iaşi care au susţinut anul acesta De­finitivatul au luat note mai mari sau egale cu 8, promovând astfel examenul susţinut pe data de 18 iulie. Din totalul celor 413 lucrări scrise transmise spre evaluare, 317 cadre didactice din judeţul Iaşi au obţinut cel puţin 8, nota minimă de promovare a examenului. Procentajul de promovare se situează astfel peste media naţională, care este de 75,75%. Dintre cele 317 cadre di­dac­tice care au promovat examenul de Definitivat, 146 de candidaţi au obţinut note cuprinse între 8,00 - 8,99, iar 109 candidaţi au luat note cuprinse între 9,00 şi 9,99.

„Un rezultat remarcabil pentru sesiunea 2018 a examenului de Definitivat este, pentru judeţul nostru, un număr de 24 de note de 10 la proba scrisă, cele mai multe dintre acestea fiind înregistrate la disciplinele Învăţământ preşcolar şi Edu­caţie fizică, ambele cu câte 8 candidaţi care au obţinut nota maximă. Alţi 2 candidaţi au obţinut nota 10 la disciplina Consiliere psihopedagogică, în timp ce Artele vizuale, Istoria, Limba şi literatura franceză, Matematica şi Religia ortodoxă sunt reprezentate de câte un candidat în lista decariştilor“, au punctat reprezentanţii Inspecto­ratului Şcolar.

Anterior desfăşurării probei scrise, peste 500 de candidaţi din judeţ au parcurs o etapă eliminatorie, care a presupus susţinerea a două inspecţii de specialitate şi evaluarea portofoliului profesional, promovarea fiind condiţionată de obţinerea cel puţin a mediei 8 pentru cele trei probe şi a notei 7 pentru fiecare dintre acestea.

Anul trecut, procentul de promovare la examenul de Definitivat a fost de doar 63,80%. De asemenea, anul acesta s-a înregistrat şi cel mai mare număr de candidaţi înscrişi la Definitivat din ultimii şase ani. Cadrele didactice care doresc reevaluarea lucrării scrise pot depune eventualele contestaţii şi astăzi, până la ora 14.00, la centrul de examen constituit la Colegiul Naţional Iaşi. Rezultatele finale se vor afişa pe 27 iulie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.