Un sfert dintre tinerii absolvenţi nu îşi caută de muncă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Un sfert dintre tinerii absolvenţi nu îşi caută de muncă

GALERIE
bursa locurilor de munca6
  • bursa locurilor de munca6
- +

Aproape un sfert din şomerii „livraţi” anul acesta de unităţile de învăţământ din judeţ nu s-au sinchisit să caute un loc de muncă. Cu prilejul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, doar 690 din cei 904 de tineri înscrişi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) s-au prezentat la eveniment, pentru a consulta oferta pusă la dispoziţie de agenţii economici. 

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi a fost organizată în paralel de AJOFM  atât în municipiul Iaşi, la Casa de Cultură a Studenţilor, cât şi la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” din Paşcani. „AJOFM apreciază interesul manifestat de mediul economic din judeţul Iaşi pentru ocuparea tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, prin oferta diversificată de la această ediţie, de 1.897 locuri de muncă vacante dintre care 360 pentru cei cu studii superioare”, a menţionat Gabriela Vasilache, directorul executiv al instituţiei. 114 agenţi economici ieşeni dar şi din alte judeţe au răspuns pozitiv la invitaţia AJOFM de a recruta cu prilejul acestei manifestări.

Cele multe locuri de muncă au fost disponibile în următoarele domenii: industrie – 542, servicii – 293 şi construcţii – 269. Potrivit datelor culese de oficialii AJOFM pe durata evenimentului de recrutare, din cele 970 de persoane care au depus CV-uri şi au discutat cu reprezentanţii agenţilor economici, 690 sunt proaspăt absolvenţi promoţia 2016. „Dintre aceştia, 548 au fost selectaţi în vederea angajării în perioada imediat următoare, iar 70 de absolvenţi au încheiat un contract de muncă corespunzător pregătirii profesionale, 17 fiind cu studii superioare. Acţiunea organizată astăzi (ieri – n.red.), adresată în special absolvenţilor, este una din priorităţile Serviciului Public de Ocupare, fiind cea mai eficientă măsură activă”, a adăugat Vasilache. În perioada 1 iunie-18 octombrie, 904 de absolvenţi din promoţia 2016 au „îngroşat” lista şomerilor din judeţ, cei mai mulţi, 631 la număr, având studii medii. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.