anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

Un şmen liric în târg, cu bătaie spre băieţii de la cumărie ai lui Mihăiţă

GALERIE
puls
 • puls
- +

Un amic din zona lirică a şmenurilor din târg ne trage de mânecă şi ne face atenţi asupra unui interesant aranjament care se pregăteşte în aceste zile de sărbătoare: lansarea unui concurs de important şef responsabil cu spectacolele la opera ieşeană. 

Prima chestie care atrage atenţia este că acest concurs s-a lansat chiar în ziua de Ignat, înaintea Crăciunului, cu bătaie asupra tuturor sărbătorilor, când probabil că atenţia e îndreptată spre alte zări. În fine, poate aşa s-a nimerit. Stârnindu-ne însă curiozitatea, am tras şi noi cu urechea în stânga şi-n dreapta, şi aşa am aflat că, din toate condiţiile puse acolo, postul ar veni ca o mănuşă unei protejate de-a premarelui şi mai ales unui amic bărbos de-al acestuia, şi el manager cultural important prin Tătăraşi.

Iar don’şoara în cauză, filosoafă la bază, cu doftorat foarte cool, în ton cu vremurile, în semiotică vestimentară, cică tocmai era în retragere din funcţia de şef al hotelului de cinci stele din Bucium al amicului premarelui, ăla care a trecut pe la mititica şi ale cărui afaceri n-ar mai sta la fel ca înainte de contactul cu celula. Deh, oamenii se orietează după vremi, e normal.

Altceva voiam însă să remarcăm:parteneriatul ăsta al hotelului cu opera, vechi de pe vremea madamei Beatrix, a fost preluat au ba cu tot cu obligaţii de noul manager, băiat de băiat de-al lui Mihăiţă? Ca să ştim dacă intrăm în noul an şi cu dubii filosofice,sau doar cu bolovani electorali...

Om trăi şi-om vedea cine taie cărţile şi cine le împarte

Tot ieri vă spuneam aicea că, din socotelile grupării lui nea Măricel de la partidoi, filiala ar fi cerut postul de prefect de Iaşi, deşi potrivit schemei el s-ar fi cuvenit liberalilor (căci ei deţin şi şefia judeţului), pentru a putea pregăti din timp om potrivit candidaturii de şef de CJ, în 2024.

Ca urmare, cică junele Cojocaru, locotenent de-al lui nea Măricel, informatician de felul lui, ba chiar şi fost ministru de profil câteva luni, prin 2018, ar fi omul care să-i ţină locul cald lui nea Măricel ca să câştige şefia CJ la alegerile viitoare. Dacă va şti să facă joc de glezne sau nu pentru asta, mai vedem.

Altceva, zice-se, ar îngrijora pe unii sau pe alţii în acest aranjament: cică aripa adversă a lui nea Măricel ar deveni tot mai influentă pe zi ce trece în zona Ciolacu şi la centru. Iar până la alegerile din 2024 mai sunt, ohohoo, vreo trei ani. Aşa că, ştiţi voi vorba - să nu păţească băieţii ca-n poveste: pupăza zbrrr, pe-o dugheană!

Un catren haios

Un cetitor vechi de-al nostru, din câte ne dăm seama, mister Constantin Raschip după numele de copertă, i-a dedicat ieri lui dom’ Costel “Tablă”, pe site-ul gazetei, la rubricuţa  noastră, un micuţ catren tare haios, chiar sub pulsuleţul în care noi povesteam că şeful de Cejău pare a nu se mai găsi în calculele electorale ale sforarilor liberali, pentru 2024. Iacătă compoziţiunea în cauză, care merită cetită de toţi: “Treaba se menţine oablă / Timpul trece şi-om vedea / De-om rămâne fără tablă / Şi n-avem nici cherestea... “

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Orban contemplând cariera meteorică a lui Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.