Un sot a fost obligat de judecători să trăiască la trei metri în jurul nevestei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un sot a fost obligat de judecători să trăiască la trei metri în jurul nevestei

Instanţa a luat această decizie bizară după ce a reţinut că soţul nu este agresiv fizic, ci doar verbal şi psihic.

GALERIE
sot agresor
  • sot agresor
- +

Judecătorii ieşeni au luat o decizie surprinzătoare într-un caz de violenţă domestică. Parchetul de pe lângă Judecătorie a cerut instanţei emiterea unui ordin de protecţie împotriva lui B.C., prin care să se dispună evacuarea acestuia din locuinţă, obligarea lui la păstrarea unei distanţe minime de 100 de metri de soţia sa şi interzicerea oricărui contact, inclusiv prin telefon sau corespondenţă.

Solicitarea Parchetului, depusă la 1 martie, a fost urmată a doua zi de o cerere similară, depusă de femeie. Magistraţii Judecătoriei au apreciat însă că vina este împărţită, iar actele de violenţă fizică lipsesc, reţinând doar că B.C. „are o atitudine recalcitrantă faţă de reclamantă, cu acte de violenţă psihică şi verbală, acestea având loc pe fondul consumului de alcool, drept urmare a atitudinii pe care o are reclamanta faţă de el şi de faptul că părţile se află într-un proces privind partajarea apartamentului bun comun”.

Ca urmare, ei au acceptat emiterea unui ordin de protecţie, dar în condiţii care îl fac practic inoperabil. Astfel, ordinul emis pe o perioadă de trei luni nu prevede evacuarea soţului din apartament, ci îl obligă pe acesta să păstreze o distanţă minimă de 3 metri faţă de soţia sa atunci când se află în locuinţă, şi 50 de metri în afara acesteia. De asemenea, soţului îi este interzis orice contact, inclusiv telefonic sau prin corespondenţă. „Instanţa reţine că acest gen de violenţă nu este de o gravitate mare pentru a impune evacuarea pârâtului din locuinţă, măsurile indicate fiind suficiente pentru a crea o distanţă de siguranţă între părţi”, au explicat magistraţii. Dosarul a ajuns la Tribunal, dar nici termenul de ieri nu a fost unul de pronunţare. De trei săptămâni, soţii continuă practic să locuiască împreună.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.