anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Un spital cumpără 20.000 de teste rapide pentru depistarea noului coronavirus

GALERIE
teste rapide covid
 • teste rapide covid
- +

Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi „Prof. dr. George I.M. Georgescu” (IBCV) vrea să semneze un contract cadru pentru furnizarea, pe parcursul unui an de zile, a 20.000 de teste rapide pentru depistarea anticorpilor IgM şi IgG, care arată dacă persoana respectivă a trecut sau trece prin infecţia cu noul coronavirus.

Valoarea maximă a contractului este de 115.000 de lei, ceea ce înseamnă că un test ajunge la preţul de 5,75 de lei.

Conform caietului de sarcini, testele trebuie să aibă o acurateţe de minimum 95%, lotul pentru depistarea performanţelor testelor trebuie să aibă 500 de eşantioane testate, timpul testării nu trebuie să depăşească 10 minute şi rezultatele pozitive trebuie să fie evidenţiate după 2 minute.

Ofertele trebuie să fie depuse până la data de 6 noiembrie şi trebuie să fie menţinute în vederea validării până pe 6 februarie 2021. Testele pentru detecţia rapidă a prezenţei anticorpilor IgM şi IgG pot arăta că o persoană a trecut sau trece în momentul respectiv prin infecţia cu noul coronavirus, prin urmare, un test pozitiv nu înseamnă obligatoriu şi că persoana respectivă este pozitivă.

Medicii explică faptul că astfel de teste sunt utile doar ca reper general, fiindcă există riscul ca organismul să fie infectat cu COVID-19, să lupte cu boala, dar să nu fi generat încă anticorpii care apar pe testul respectiv.

Astfel, un test negativ nu înseamnă 100% că persoana testată nu prezintă infecţia cu COVID-19. Mai multe spitale din Iaşi folosesc teste rapide pentru un prim triaj al pacienţilor, în contextul în care rezultatul pentru testele realizate în laborator, de tip RealTime-PCR, durează măcar 24 de ore.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.