anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Un tânăr american şi-a cumpărat un Lamborghini Huracan Evo din ajutoarele guvernamentale

GALERIE
Lamborghini Huracan Evo
 • Lamborghini Huracan Evo
- +

Un american, David T. Hines, în vârstă de 29 de ani - care a folosit o garanţie de stat pentru a-şi cumpăra cu împrumut un Lamborghini Huracan Evo, în valoare de 318.000 de dolari - este acuzat de fraudă bancară şi declaraţii false la o instituţie bancară americană, relatează Miami Herald.

Tânărul, un rezident din sudul Floridei, ar fi deturnat aproape patru milioane de dolari, beneficiind de împrumuturi de la Guvernul menite să ajute IMM-uri să traverseze criza covid-19.

Maşina de lux a fost confiscată vineri, la arestarea tânărului. Justiţia a confiscat, de asemenea, 3,4 milioane de dolari în diverse conturi bancare. Potrivit autorităţilor, în afară de maşina de lux, suma lipsă a fost cheltuită în hoteluri de lux la Miami Beach, pe haine, bijuterii şi site-uri de întâlniri.

Americanul a solicitat în total şapte împrumuturi garantate, în valoare de 13,5 milioane de dolari, de la Bank of America. Banca a aprobat trei dintre aceste cereri şi i-a împrumutat 3.984.557 dolari. Tânărul s-ar fi folosit de pretextul unei mase salariale lunare în valoare de patru milioane de dolari în vederea obţinerii acestei sume.

”Aceşti pretinşi angajaţi nu existau şi câştigau doar o fracţiune din ceea ce pretindea Hines în cererile sale de împrumut garantate de stat”, precizează Departamentulamerican al Justiţiei în documente judiciare. Avocatul tânărului, Chad Piotrowski, dă asigurări într-un comunicat că clientul său este ”un antreprenor cinstit care, la fel ca milioane de americani, a suferit financiar în timpul pandemiei”. El abia aşteaptă să-şi prezinte versiunea.

Paycheck Protection Program - de care David T. Hines ar fi beneficiat necuvenit - a fost înfiinţat în cadrul unui plan uriaş de relansare a economiei americane. Aceste împrumuturi guvernamentale sunt menite să ajute întreprinderi mici şi mijlocii (IMM), care nu au posibilitatea să găsească alte surse de finanţare, să supravieţuiască acestei crize fără precedent şi să continue să-şi plătească salariaţii în loc să-i concedieze. La începutul lui iulie, Trezoreria americană a anunţat că s-au acordat peste 4,8 milioane de împrumuturi - în valoare totală de 521,4 miliarde de dolari.

Între beneficiari se află marca de baschet Yeezy a rapperului american Kanye West, plasticianul Jeff Koon sau puternica Biserică Scientologică. Potrivit Miami Herald, un delict cu privire la o fugă implicând automobilul Lamborghini al lui David T. Hines, la începutul lui iulie, a pus autorităţile pe urma acestuia. Acuzatul a fost eliberat pe cauţiune şi plasat în arest la domiciliu înainte să compară în justiţie la 14 octombrie. El riscă până la 70 de ani de închisoare.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.