Un tânăr aşteaptă despăgubiri după 5 ani de la producerea unui accident
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Un tânăr aşteaptă despăgubiri după 5 ani de la producerea unui accident

GALERIE
accident ansamblu iasi
  • accident ansamblu iasi
- +

Un grav accident produs în urmă cu 5 ani încă mai produce efecte. Un autocar ce transporta copii participanţi la un festival folcloric, s-a răsturnat după ce s-a izbit de un parapet din beton. Patru dintre cei 30 de pasageri ai autocarului au decedat, inclusiv un copil. Unul dintre supravieţuitori încă încearcă să depăşească trauma provocată de tragedie. Pe rolul instanţelor ieşene se află un dosar care vizează plata unor daune morale care să compenseze această traumă.

La jumătatea lui aprilie 2016, ansamblul de dansuri populare "Hora Moldovei"din cadrul Palatului Copiilor trebuia să participe la Festivalul Internaţional de Folclor de la Arad. Intrat în judeţul Braşov, autocarul a oprit la popasul de pe dealul Perşani, pentru masă.

Aproape imediat după plecare, la poalele dealului, şoferul a pierdut controlul volanului, iar autocarul s-a izbit violent de parapetul care despărţea sensurile de mers şi s-a răsturnat.

Conform rezultatelor anchetei, şoferul nu şi-a adaptat viteza la condiţiile de drum, respectiv o curbă deosebit de periculoasă. În urma accidentului, şoferul, rezerva acestuia, dirijorul ansamblului şi unul dintre copii au murit pe loc.

Aflat pe prima banchetă din dreapta, Cristinel V. s-a trezit "brusc pe asfalt, printre cioburi, în dreapta sa fiind organele şoferului zdrobit între autocar şi parapet", după cum avea să povestească ulterior.

Deşi a avut nevoie de doar 6-7 zile de îngrijiri medicale, Cristinel V. a fost puternic afectat din punct de vedere psihologic, după cum a arătat o expertiză de specialitate.

Nu a mai reuşit să se concentreze la învăţătură, căzând examenul de bacalaureat, mult timp a evitat să se mai urce în mijloacele de transport în comun, prezintă episoade depresive, are în continuare coşmaruri, suferă de insomnie, a devenit anxios, introvertit şi uşor iritabil. Tânărul a solicitat în instanţă despăgubiri de 15.000 euro de la Asirom SA, societatea la care era asigurat autocarul.

Magistraţii Judecătoriei au constatat că, date fiind circumstanţele accidentului, vinovăţia şoferului nu poate fi pusă la îndoială. Aceasta a fost de altfel şi concluzia la care ajunseseră procurorii care au anchetat cazul.

Societatea de asigurări era responsabilă de eventualele daune civile. Singura problemă a judecătorilor a constat în aprecierea sumei ce ar urma stabilită ca despăgubire şi aprecierea măsurii în care suferinţele acuzate de tânăr se datorează accidentului şi nu altor factori.

"Instanţa consideră că probele administrate nu sunt suficiente pentru a fundamenta concluziile că viaţa profesională a reclamantului este definitiv compromisă, ori compromisă într-o foarte mare măsură, ori că acesta a ratat examenul de bacalaureat din cauza stării de după accident. Fără a exclude, la nivel de principiu, posibilitatea ca aceste consecinţe să se poată produce în urma unui asemenea accident, se va reţine că acest aspect nu a fost probat în speţă, aprecierile martorilor sub acest aspect fiind speculative şi subiective. Astfel, consecinţe de o asemenea magnitudine pot şi trebuie să fie dovedite cu alte mijloace de probă, având un caracter tehnic", au spus magistraţii, care au apreciat totuşi că celelalte probleme ale tânărului pot fi atribuite accidentului.

Judecătoria a stabilit despăgubiri în valoare de 8.000 de euro. Cuantumul daunelor morale poate fi schimbat la nivelul Tribunalului, pe rolul căruia a intrat apelul depus de Asirom SA.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.