Un tânăr de 17 ani a rupt o sapă lovind în amantul concubinei unchiului său
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Un tânăr de 17 ani a rupt o sapă lovind în amantul concubinei unchiului său

GALERIE
Bataie
  • Bataie
- +

Un tânăr de 17 ani l-a bătut pe amantul concubinei unchiului său cu o sapă şi o scândură până le-a rupt de el. Victima a avut nevoie de o lună de îngrijiri medicale, iar tânărul a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor. În faţa instanţei, tânărul şi-a recunoscut faptele, dar a spus că era "un pic beat" şi nu poate spune de la ce s-au certat.

Teodor Carcea locuieşte, împreună cu fraţii săi, la bunica maternă, mama fiind plecată din ţară de aproximativ 12 ani, fără a mai ţine legătura cu copiii săi. Tânărul întreţinea o relaţie de prietenie cu I.I., concubina unchiului său.

În iulie anul trecut, aceasta şi-a stabilit o întâlnire la domiciliul său cu H.F. În cursul serii, a apărut însă şi Carcea. Între cei doi bărbaţi a izbucnit un conflict, H.F. lovindu-l pe Carcea cu piciorul. Tânărul a ieşit în curte, căutând un obiect pentru a-l pedepsi pe H.F.

"Ceva ca să-l bat, deoarece nu mi-a convenit să mă bată în casa moşului meu", după cum a povestit ulterior anchetatorilor. A găsit o sapă şi l-a aşteptat pe H.F. să iasă. Când acesta a ieşit din casă, a început să-l lovească cu muchia sapei, până când colţul sapei s-a îndoit, iar coada uneltei s-a rupt.

Apoi, a luat o scândură şi a continuat să-l lovească, până când şi aceasta s-a rupt în bucăţi. Tânărul a plecat acasă cu calul victimei, spunându-i să vină după el a doua zi. A revenit însă după scurt timp, înarmat cu altă scândură, dar nu şi-a mai găsit victima.

Acesta se refugiase la nişte vecini, fiind transportată ulterior la spital.

"Amplitudinea cantitativă şi de conţinut a acţiunilor sale violente, aplicarea la întâmplare a loviturilor date inclusiv asupra unor zone vitale ale victimei, aflată într-o situaţie de maximă vulnerabilitate (căzută la pământ), denotă fără putinţă de tăgadă, intenţia inculpatului de a suprima viaţa acesteia, rezultat care nu s-a produs doar datorită întâmplării. Inculpatul a recunoscut că a descoperit că victima era amantul concubinei unchiului său, că în seara respectivă era în stare de ebrietate, că iniţial victima l-a lovit cu piciorul în bărbie şi că de teamă, fiind furios, l-a lovit şi el", au rezumat magistraţii Tribunalului.

Judecătorii au apreciat că există doar un risc mediu ca inculpatul să-şi repete faptele, aşa că au decis aplicarea unei pedepse reduse, de doar 5 ani, în condiţiile în care pedeapsa maximă pentru tentativa de omor este de 10 ani.

Tânărul va trebui să plătească şi 9.600 de lei, reprezentând cheltuielile de spitalizare, ca şi despăgubiri de 20.000 de lei şi 10.000 de euro victimei sale. Magistraţii au dispus şi restituirea către I.I a sapei şi a cozii rupte a acesteia. Sentinţa nu este definitivă, tânărul fâcând apel împotriva acesteia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.