Un tânăr fără nicio experienţă, uns ieri pe noua funcţie de manager public al judeţului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Liberalii fac numiri de şefi de parcă şi-ar fi propus să scandalizeze opinia publică

Un tânăr fără nicio experienţă, uns ieri pe noua funcţie de manager public al judeţului

GALERIE
Cazacu Andrei consultant Alexe
  • Cazacu Andrei consultant Alexe
- +

Andrei Cazacu este absolvent al unei facultăţi de ştiinţe politice la o universitate privată, şi al unui master tot acolo, intitulat "Psihologie politică şi leadership". Experienţa sa în Administraţie locală este efectiv zero. „Iaşul are nevoie de oameni proaspeţi, cu viziune", a argumentat el numirea. Costel Alexe, cel care l-a desemnat, nu a făcut nicio declaraţie.

 

Tânărul Andrei Cazacu a preluat ieri funcţia de manager public al judeţului. Este primul administrator public numit la Consiliul Judeţean Iaşi, această poziţie fiind prevăzută de Codul administrativ intrat în vigoare în a doua parte a anului 2019. Codul precizează şi că instalarea în funcţie se face doar printr-o dispoziţie a preşedintelui CJ, iar contractul se încheie odată cu finalizarea mandatului celui care l-a numit. În cursul dimineţii de ieri, Cazacu ne-a declarat că va anunţa oficial ce atribuţii va avea.

Ulterior, pe pagina de internet a Consiliului Judeţean, a apărut o notă informativă care precizează că rolul său va fi „să coordoneze implementarea strategiei de dezvoltare a judeţului Iaşi. Astfel, va urmări punerea în aplicare a proiectelor de hotărâre adoptate de plenul CJ, dar şi propunerea de măsuri şi soluţii de îmbunătăţire a modului de funcţionare a aparatului administrativ”. „Iaşul are nevoie de oameni proaspeţi, cu viziune, cu energie şi determinare pentru a putea implementa într-un ritm cât mai accelerat programele locale”, a întărit el prezenţa sa la vârful CJ. Potrivit legii, în baza unui contract de management, administratorul public poate îndeplini atribuţii de coordonare a unor compartimente ale aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes judeţean.

Andrei Cazacu este de loc din judeţul vecin Neamţ. El a absolvit în 2010 cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii „Petre Andrei” şi un master la aceeaşi instituţie de învăţământ în Psihologie politică şi leadership în administraţie.

Potrivit CV-ului, şi-a început cariera ca inspector la Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Iaşi, de unde în februarie 2014, după schisma USL, a plecat la Camera Deputaţilor. A fost consultant parlamentar până la sfârşitul anului trecut. Din noiembrie 2019 a fost consilierul ministrului Mediului, respectiv al lui Costel Alexe, până la plecarea acestuia la CJ Iaşi. Apoi, timp de o lună, a fost secretar de stat la acelaşi minister, după care, timp de încă o lună, director al Administraţiei Fondului de Mediu. A demisionat de la AFM săptămâna trecută.

L-am întrebat pe preşedintele CJ ce îl califică pe Andrei Cazacu pentru această funcţie, dat fiind că în CV-ul acestuia nu figurează nicio activitate în acest domeniu. Însă Costel Alexe nu ne-a răspuns nici de data asta. În schimb, noul său administrator public ne-a asigurat că în scurt timp va fi asigurată o comunicare mai eficientă cu mass-media.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.