Un tanc furat dintr-o bază militară în Israel, găsit într-un depozit de fier vechi

joi, 21 septembrie 2023, 09:31
2 MIN
 Un tanc furat dintr-o bază militară în Israel, găsit într-un depozit de fier vechi

Un tanc militar dezafectat a fost furat dintr-o bază militară, în nordul Israelului, şi a fost găsit, câteva ore mai târziu, într-un depozit de fier vechi, în apropiere, anunţă poliţia israeliană, un al doilea caz de acest fel în acest an, relatează AFP.

Poliţia a fost sesizată de către Ministerul Apărării cu priviren la ”furtul unui tanc dintr-o bază de antrenament”, în noaptea de marţi spre miercuri, în apropiere de oraşul Elyakim, situat între Tel Aviv şi Haifa.

Căutări au condus rapid la găsirea ”tancului într-un depozit de fier vechi în apropiere de Nesher”, la doar 20 de kilometri de bază, la periferia de sud a Haifa, precizează poliţia.

O anchetă cu privire la furt a fost deschisă.

Armata israeliană a anunţat, la rândul său, că tancul găsit este de tip Merkava 2, ”scos din serviciu în urmă cu mulţi ani”.

Acest tiip de tanc, de fabricaţie israeliană, a fost conceput la începutul anilor '80.

”Tancul a fost dezarmat şi nu era operaţional”, a anunţat miercuri într-un comunicat armata, precizând că era staţionat pe un poligon de tir, accesibil drumeţilor.

Este pentru a doua oară când un tanc israelian scos din uz ”dispare” în condiţii neclare în acest an.

În februarie, un tanc a fost furat dintr-un memorial militar, în Platoul Golan sirian anexat de Istael, cu scopul de a fi folosit la o manifestaţie împotriva Guvernului lui Benjamin Natanyahu.

Persoana care conducea atunci vehiculul blindat, care spunea că deţinea o autorizaţie, a fost arestată de poliţie din cauză că nu avea permis de conducerea tancului, iar acesta a fost dus înapoi de unde a fost furat, potrivit presei locale.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii