Un test în fiecare zi, după prima săptămână de şcoală
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 20.10.2021

Un test în fiecare zi, după prima săptămână de şcoală

GALERIE
test elevi
  • test elevi
- +

Se doreşte ca în acest fel să se vadă, prin intemediul unor testări cu subiecte unice la nivelul judeţului, care este nivelul elevilor după şcoala online sau sistemul mixt de predare.

 

Elevii din judeţul Iaşi vor începe anul şcolar cu o serie de testări care vor avea loc pe parcursul a două săptămâni, urmând practic să dea câte un test în fiecare zi începând din cea de-a doua săptămână de şcoală. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar, se doreşte ca în acest fel să se vadă, prin intemediul unor testări cu subiecte unice la nivelul judeţului, care este nivelul elevilor după şcoala online sau sistemul mixt de predare. Astfel, elevii vor susţine testări în fiecare zi, urmând ca la finalul celor două săptămâni să se cunoască nivelul elevilor din judeţ la 10 materii diferite. Totodată, pe lângă testările prin care vor trece elevii, reprezentanţii ISJ Iaşi intenţionează să afle şi care au fost efectele pandemiei asupra profesorilor şi directorilor de şcoală, aceştia urmând să completeze chestionare pe această temă.

„La nivelul judeţului Iaşi, pentru că suntem după un an şi jumătate de criză sanitară şi de învăţare în formule care mai de care mai variate, în online, la distanţă, prin pachete educaţionale, am decis să realizăm o evaluare foarte riguroasă a nivelului de învăţare al tuturor elevilor din sistem, motiv pentru care, începând cu cea de-a doua săptămână din acest semestru, vor fi aplicate teste unice standardizate pentru disciplinele de studiu în toate şcolile din judeţ”, a explicat prof. Luciana Antoci, inspector şcolar general. Cristian Pravăţ, inspector general adjunct, explică că se simte nevoia unor astfel de testări, după analiza acestora urmând să fie realizate şi strategiile necesare pentru recuperarea a „ceea ce s-a pierdut”.

„Se simte nevoia aplicării acestor teste iniţiale. În fiecare an se proceda în acest mod. Cu atât mai mult anul acesta vrem neapărat să vedem care este nivelul de pregătire al copiilor şi ce s-a întâmplat în ultimul an şi jumătate. Noutate este că aceste teste vor fi standardizate la nivelul judeţului, adică vor fi teste unice. Vor fi două săptămâni de teste. În fiecare zi se va aplica un test pentru o anumită disciplină, astfel încât toţi elevii să treacă prin aceste teste, urmând ca rezultatele să fie interpretate, atât la nivelul fiecărei unităţi şcolare, cât şi la nivelul judeţului, pentru o diagnoză cât mai corectă şi pentru a ne structura demersul educaţional corect, astfel încât să recuperăm pierderile care au fost şi de care suntem conştienţi”, a explicat Ciprian Pravăţ.

Luciana Antoci a subliniat că una dintre disciplinele la care vor fi evaluaţi elevii este şi Educaţie fizică şi sport, menţionând că este extrem de important să analizăm şi efectele pandemiei asupra dezvoltării elevilor, mai ales în condiţiile în care au petrecut mai mult timp în faţa calculatorului cu orele online sau au petrecut mai mult timp în casă. Notele de la testările iniţiale nu vor fi trecute în catalog, şefa ISJ menţionând că doar în caz excepţional, al notelor foarte bune şi la cererea elevilor, acest lucru poate fi realizat.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fraţii de cruce strâmbă

Cătălin ONOFREI

Fraţii de cruce strâmbă

Cum ar arăta un stat condus de nişte microbişti ce-şi fac cruce în timp ce înjură?

Filmuletul zilei

opinii

Dacii liberi

Briscan ZARA

Dacii liberi

Precum oamenii din Neanderthal, peste doar 50 de ani se va pomeni despre românii din spaţiul carpato-danubiano-pontic ca despre o naţie dispărută care a locuit câteva sute de ani pe aceste meleaguri. Pandemia de coronavirus va fi ca o linie roşie de hotar în istorie văzută ca punct final de eliminare a lor.

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Ciprian IFTIMOAEI

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Oficiul de statistică al UE, Eurostat, a diseminat recent indicatorul AROPE care arată că România este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, cu 35,8% din populaţie în risc de sărăcie sau excluziune socială, în anul 2020. 

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

pulspulspuls

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Pentru că, iată, Cioloş tocmai a depus ieri lista şi programul guvernului său în parlament, unde în următoarele zile se va decide prin vot dacă merge echipa asta înainte au ba, şi pentru că avem un ieşean pe acea listă, am zis că musai să-l chestionăm olecuţă pe amicul Archibald Tănase despre subiect, în calitatea lui onorabilă de om cu doftorat în sforăraie politică. 

Caricatura zilei

Certificate

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.