"Un tip foarte deştept s-a îmbolnăvit, iar boala a decis pentru el. Şi psihologii au nevoie de ajutor”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 23.06.2021

Sinuciderea cunoscutului psiholog ieşean

"Un tip foarte deştept s-a îmbolnăvit, iar boala a decis pentru el. Şi psihologii au nevoie de ajutor”

A scris pe Facebook un coleg al lui Cristian Petrescu.

GALERIE
cristian petrescu
  • cristian petrescu
- +

Cunoscutul psiholog ieşean, Cristian Petrescu, care a decis să-şi pună capăt zilelor în a treia zi de Paşte, a folosit o curea pentru a se spânzura. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în vederea clarificării anchetei, întrucât moartea psihologului s-a produs în condiţii suspecte. De asemenea, medicul legist a efectuat autopsia trupului neînsufleţit. Acesta a confirmat că moartea violentă a survenit în urma asfixiei mecanice, adică spânzurarea. 

Vestea sinuciderii profesorului psiholog Cristian Petrescu a zguduit comunitatea psihologilor din România. Pe reţelele de socializare au început să apară încă de ieri mesaje de adio din partea colegilor de breaslă. Totodată, aceştia au sărit în apărarea psihologului ieşean. “Colegul meu, psihologul Cristian Petrescu a ales să oprească, de la sine putere, ceasul vieţii. În zilele următoare o să citiţi tot felul de tâmpenii despre el. Nu aveţi de ce să le credeţi şi categoric, nu judecaţi ceva ce nu ştiţi. Gândiţi-vă aşa: un tip foarte deştept s-a îmbolnăvit, iar boala a decis pentru el. Nu râdeţi de el. Nu îl etichetaţi. Şi psihologii au nevoie de ajutor”, a scris pe Facebook Radu Leca, un coleg de-al psihologului.

Cristian Petrescu a reprezentat pentru mulţi tineri care şi-au început cariera în psihologie un mentor, un om de la care au avut ce învăţa şi un prieten. “Pentru cine l-a cunoscut, o mare pierdere. Îmi plăcea să îl numesc “mentorul meu”... Avea acel ceva care te cucerea. A plecat dincolo, cu ultima lui lecţie: şi noi, psihologii, suntem oameni! Suferim, suntem vulnerabili, sensibili şi uneori avem nevoie de ajutor. Depresia nu iartă pe nimeni. Drum lin în lumină, Cristi! Vei rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna!”, a precizat Carmen Buşi, o colegă de breaslă a psihologului ieşean. În urmă cu două zile, în jurul orei 17, angajatele de la recepţie au încercat să-l sune pe Cristian Petrescu, psiholog în cadrul Centrului de Sănătate Mintală Socola, de pe strada Lascăr Catargi, pentru că avea pacienţi cu programare în acea zi.

Colegii au înţeles că ceva nu este în regulă, şi au urcat la etajul 1, la cabinetul lui, au încercat să intre, dar uşile erau încuiate. După ce au reuşit să deschidă cabinetul, aceştia au făcut descoperirea tragică: colegul lor, Cristian Petrescu, era spânzurat cu o curea de un cadru de metal. Ceea ce l-a determinat pe psiholog să facă acest gest extrem ar fi fost problemele pe care le avea în famile, cu unul dintre copiii săi. De câţiva ani, acesta ducea o luptă continuă cu el însuşi, întrucât băiatul său suferea de o formă gravă de autism, iar de aici “provenea necazul lui”.

“Ştiam toţi că are probleme cu un copil. Era un om foarte retras, nu prea ştiam de ce, care este motivul. Au venit pacienţii care erau programaţi la el, şi atunci fetele de la recepţie au încercat să îl sune, şi nu a răspuns. Uşile erau închise la birou, atunci a fost găsit”, a precizat un medic care lucreazâ la Centrul de Sănătate Mintală de la Socola. Cristian Petrescu avea o experienţă de peste 20 de ani în psihologie şi psihoterapie. El se declara ca fiind “în egală măsură om şi prieten, psiholog şi terapeut”. Spunea despre el că îi place să gândească liber, munceşte din plăcere şi iubeşte natura omului pentru diversitatea ei. Cristian obişnuia să ia parte la diferite proiecte de dezvoltare personală, individuală şi de grup, oferea suport psihologic copiilor, dar şi terapie persoanelor cu dificultăţi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vocile Europei

Lucian DÎRDALA

Vocile Europei

Pentru ca proiectul CVE să nu eşueze în irelevanţă, toate vocile Europei, inclusiv cele care displac establishment-ului de la Bruxelles, trebuie să se poată face auzite.

Filmuletul zilei

opinii

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Ca ieşean, simt nevoia acum, la opt decenii de la acele evenimente tragice, să meditez la ce înseamnă rana istorică a pogromului pentru memoria noastră. Cu îngăduinţa cititorilor mei, voi relua, în trei episoade, cele câteva lucruri pe care am găsit de cuviinţă să le scriu în anii din urmă, tot aici, pe acest subiect greu de epuizat.

Domnul Savaste

Radu PĂRPĂUȚĂ

Domnul Savaste

Lumea asta formată din oameni - era convins domnul Savaste - e singurul lucru care nu se poate lăsa în urmă. Ea este ceea ce ne ajunge întotdeauna. Voia să spună realitatea, nu lumea, - înţelegeam eu. Şi - mai zicea domnul Savaste - toată lumea e bună sau rea după împrejurări. „Bunioară, eu: beau şi fac urât, altădată beau şi sunt ca pâinea caldă - mă ştiu toţi copiii din cartier. De la BPR (aşa zicea el la Bodega Podu Roş) şi până acasă am juma de kilometru - la toţi le dau bomboane. Anume îmi ies dracii înainte, că ştiu că eu cumpăr bomboane pentru ei. Na!”

Muzică de toate felurile?

Alex VASILIU

Muzică de toate felurile?

Iată o întrebare ce îşi merită răspunsul ambivalent: da şi nu. 

pulspulspuls

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Fierbe piaţa politichiei liberale de câteva zile încoa’, stimaţi telespectatori, toţi întrebându-se dacă e adevărat au ba ceea ce se tot aude din ce în ce mai insistent şi mai cu detalii picante: au fost au ba zilele trecute mascaţii de la Ţaigheria din Copou acasă la ficiorul premarelui Niţos, cel la care ar fi ajuns felia cea mai groasă din caşcavalul afacerii schimbului de terenuri în care e băgat şi Peni Hill de la Iaşi? 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.