Un torent de noroi ”ca un tsunami” a devastat două localităţi de la periferia Atenei. Sunt 14 morți
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un torent de noroi ”ca un tsunami” a devastat două localităţi de la periferia Atenei. Sunt 14 morți

GALERIE
torent noroi atena
  • torent noroi atena
- +

Un torent de noroi - ”ca un tsunami” - a devastat miercuri două localităţi de la periferia Atenei, în urma unor ploitorenţiale, omorând cel puţin 14 persoane.

În urma unor căutări ale unor echipe de intervenţie, bilanţul a continuat să crească de miercuri dimineaţa. Pompierii înregistrau miercuri seara 14 morţi - bărbaţi şi femei -, majoritatea persoane în vârstă, au precizat ei.

Unele persoane au fost blocate în locuinţe, ca doi octogenari care stăteau la subsol, altele au fost luate de apă pe când se aflau afară sau în vehicule. Corpurile a doi bărbaţi au fost târâte până la mare, de unde au fost recuperate de poliţia portuară.

”A venit ca un tsunami”, a declarat comerciantul Evangelos Kolovetzos, al cărui magazin a fost în întregima devastat, geamurile au fost sparte iar uşile forţate.

Coborând pante abrupte, în urma ploilor violente din noaptea de marţi spre miercuri, torente de noroi s-au abătut, miercuri dimineaţa, asupra localităţilor Nea Peramos şi Mandra, situate la aproximativ 50 de kilometri de Atena, luând la vale tot ce-au întâlnit în drum.

Un camion blocat într-o baltă de noroi, maşini lovite de copaci doborâţi, tot felul de lucruri acopereau străzile - pagubele erau considerabile, potrivit unor imagini AFP la faţa locului.

Cele două localităţi au fost declarate în ”stare de urgenţă”, iar aproximativ 200 de pompieri au fost trimişi în zonă. Serviciile lor au precizat că au primit peste 600 de apeluri.

”Străzile noastre sunt complet distruse (...). O mie de locuinţe au fost inundate, o treime din oraş”, a declarat primarul din Nea Peramos, Stavros Fotiou.

”Totul e pierdut, este un dezastru biblic”, a declarat primarul din Mandra, Ioanna Kriekouki.

Aproximativ zece pasageri au fost evacuaţi de la bordul unui autobuz luat de curent, iar zidurile unei fabrici au cedat sub şovoaie. Fabrica de coment de la Mandra a fost, de asemenea, inundată.

La Mandra, buldozere procedau miercuri după-amiaza la o primă curăţare, într-un du-te-vino de ambulanţe, însă axele principale erau inundate sau blocate de moloz.

”Accesul în zonă este dificil, resturi s-au acumulat până la acoperişul caselor”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor, Yiannis Kapakis.

Alimentarea cu electricitate s-a întrerupt în mai multe puncte în localitate, în care sunt răspândite mai multe ateliere şi fabrici.

La Nea Peramos, alimentarea cu apă a fost întreruptă, iar revenirea la normal ar putea să ia până la cinci zile, potrivit lui Fotiou.

Premierul Alexis Tsipras şi-a exprimat, într-un tweet, ”profunda tristeţe” faţă de victime şi a trimis o echipă guvernamentală la faţa locului pentru a coordona operaţiunile.

El urma să conducă miercuri seara o reuniune de criză, în contextul în care se prognoza continuarea precipitaţiilor peste noapte.

news.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.