anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Un tren era să ia foc în judeţul Iaşi din cauza inconștienței localnicilor

GALERIE
incendiu-vegetatie
 • incendiu-vegetatie
- +

Pericol major din cauza inconştienţei celor ce incendiază vegetaţia.

Incendiile de vegetaţie par a se fi înmulţit în ultima perioadă, inclusiv în judeţul Iaşi. Din păcate, acestea sunt pornite de localnici iresponsbili şi uneori duc la adevărate tragedii. Chiar zilele trecute, doi bărbaţi au murit după ce au fost cuprinşi de flăcările înteţite de vânt în livadă. Însă există şi pericole mai mari. Un caz s-a petrecut săptămâna trecută pe calea ferată tot în judeţul Iaşi. Trenul de Dorohoi a fost la un pas de a lua foc din cauza incendiului care s-a extins în câmp şi a ajuns la liniile de cale ferată. Decizia conductorului de tren a fost salvatoare.

Trenul, care se întorcea de la Dorohoi la Iaşi, a fost pe punctul de a se aprinde la Vlădeni. Locuitorii au dat foc stufului, însă flăcările nu au mai putut fi controlate şi au ajuns la calea ferată. Un călător a povestit pentru „Ziarul de Iaşi“ cum s-au petrecut lucrurile.

„Trenul înainta seara prin bezna specifică satelor din Iaşi. O doamnă controlor avea misiunea grea de a scoate capul pe geam în fiecare haltă pustie şi în fiecare gară pentru a vedea când reuşesc să urce puţinii călători şi pentru a-i da semnal prin strigare celui care conducea locomotiva. Când trenul se apropia de Vlădeni, călătorii şi doamna controlor au observat vâlvătăile spre care înainta garnitura. După câteva minute, trenul a prins viteză, iar în goana sa a trecut practic prin foc, flăcări pătrunzând şi prin geamul deschis, câteva femei speriindu-se. Imediat după ce a fost depăşită zona respectivă, trenul a oprit. Conductorul a coborât cu o lanternă minusculă şi a verificat fiecare milimetru de sub tren pentru a se asigura că nicio scânteie nu se aprinsese. I-a mărturisit colegei sale că a luat o decizie pe loc. S-a gândit că, dacă trece cu viteză redusă, focul va aprinde motorina şi vagoanele vor sări în aer. Dacă opreşte, riscă ori să rămână mult timp pe şine aşteptând să rezolve pompierii problema sau riscă să vadă cum se apropie şi mai tare palele. Aşa că a hotărât să accelereze pentru ca flăcările să nu aibă timp să învăluiască trenul. După ce a făcut toate verificările, au sosit şi pompierii la faţa locului. Trenul care venea dinspre Iaşi şi se îndrepta spre Do­ro­hoi a oprit însă, în ace­eaşi zonă“, a povestit un mar­tor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.