Un vasluian a scăpat de amendă după ce a demonstrat în instanță că nu era beat, ci bâlbâit
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un vasluian a scăpat de amendă după ce a demonstrat în instanță că nu era beat, ci bâlbâit

GALERIE
112
  • 112
- +

Un bărbat a câștigat în instanță anularea unei amenzi date de polițiștii din Vaslui pentru un apel fals la 112. El a demonstrat că este bâlbâit, nu băut așa cum au scris polițiștii în procesul-verbal, transmite Mediafax.

Apelul la 112 a fost făcut în 19 august, când un bărbat din Vaslui, aflat la un vecin, a fost anunțat de soție că o persoană a intrat cu un topor în mână în curtea lor și le-a luat cu forța fiul. Pentru că în urmă cu două luni, atât bărbatul, cât și băiatul acestuia fuseseră bătuți de aceeași persoană, au apelat la 112 și au spus ce s-a întâmplat.

Când au ajuns polițiștii la fața locului, fiul bărbatului era acasă, iar în procesul verbal agenții au notat că cel care a sunat la 112 era beat și că apelul a fost nejustificat, amendându-l pe acesta cu 500 de lei.

„S-a reținut în cuprinsul procesului verbal de contravenție că, în data 19.08.2019, ora 19.54, aflat sub influența băuturilor alcoolice, petentul a apelat SNUAU 112 în mod nejustificat", se arată în motivarea instanței.

Bărbatul a contestat procesul verbal la Judecătoria Vaslui și a dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție, explicând instanței că „fiind bâlbâit, lume crede că des că este băut”.

Potrivit motivării instanței, polițiștii l-au găsit pe cel care a sunat la 112 mirosind a alcool, iar fiul său, pentru care se solicitase ajutor, era și el acasă, în stare avansată de ebrietate, „spunând că a plecat de bunăvoie de acasă fără a fi vreun scandal, așa cum a sesizat mama sa".

Magistrații Judecătoriei Vaslui au decis că bărbatul „nu a apelat în mod nejustificat numărul 112 pentru a determina intervenția agențiilor specializate de intervenție, ci a făcut-o în considerarea elementelor de fapt care îi fuseseră aduse la cunoștință de soția sa, precum și pe fondul unei stări conflictuale anterioare (...) faptul că agentul constatator a arătat că petentul se afla sub influența băuturilor alcoolice, nu atrage de plano considerarea drept alertare falsă a agențiilor specializate".

Astfel, procesul verbal prin care bărbatul era amendat cu 500 de lei a fost anulat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.