anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 22.03.2023

Un virus informatic a blocat procesul de reorganizare al firmei Fortus SA

GALERIE
Fortus SA_1
 • Fortus SA_1
- +

Din cauză că inventarul nu este terminat, firma ieşeană nu îşi poate onora obligaţiile. Cel puţin aşa susţine reprezentantul AAAS, consilierul juridic Emil Ivan.

 

În cadrul şedinţei publice care a avut loc luna trecută la Tg. Mureş, în cadrul procesului de insolvenţă a societăţii ieşene Fortus, creditorii au pus pe masă o problemă care încurcă iţele procesului de reorganizare. Reprezentantul creditorului AAAS, consilierul juridic Emil Ivan, susţine că lipsa unui inventar la Fortus împiedică efectuarea evaluării. „Aceste obiective, aşa cum sunt prevăzute în plan, sunt imperios necesare pentru darea în plată a unei părţi din activul funcţional către AAAS şi a unei părţi din activul nefuncţional către ceilalţi creditori: Primăria Iaşi, Apa Vital, etc., însă nu se poate face transferul. S-a înaintat deja Proiectul de Urgenţă  Ministerului Economiei, pentru a putea face această tranzacţie. Întrucât nu există un inventar al patrimoniului care condiţionează efectuarea evaluării, Emil Ivan solicită  a se stabili în sarcina administratorului judiciar să indice un termen până la care să fie efectuate aceste lucrări de expertize”, se menţionează în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă din 13 martie, 2017.

La rândul său, reprezentantul juridic al Fortus, Mureş Insolvency SPRL, prin lichidatorul Todor Ignaţie, susţine faptul că Fortus întâmpină nişte greutăţi în ceea ce priveşte sistemul informatic, care nu funcţionează, acesta fiind virusat. „În mare parte inventarul este terminat, în schimb verificarea inventarului nu s-a putut finaliza. Se lucrează şi se încearcă să se introducă într-un alt program de contabilitate toate rezultatele”, a precizat în cadrul şedinţei Todor Ignaţie. El a mai spus însă şi faptul că e aproape sigur că la momentul în care va reuşi să rezolve situaţia în baza inventarierii, se va trezi cu diferenţe importante între situaţia din conturile contabile şi situaţia de la inventariere. La interpelarea judecătorului sindic, Adriana Berindean, fostul administrator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi, a arătat că a avut probleme cu paza societăţii şi cu o lipsă de colaborare din partea fostului creditor, astfel că nu a putut efectua inventarierea în perioada în care a fost reprezentantul juridic al Fortus.

Emil Ivan susţine însă că este fals ce afirmă fostul administrator şi că atunci când a fost numit, trebuia să preia gestiunea societăţii cu un inventar făcut în proporţie de 60%. „Fostul administrator nu a mai continuat activitatea şi nici nu a solicitat să i se predea inventarul, invocând faptul că AAAS ca şi acţionar majoritar trebuia să îi predea inventarul”, se mai precizează în Buletinul de Insolvenţă din 13 martie. Reprezentantul creditorului majoritar mai spune că cere urgent finalizarea inventarului, deoarece, pe 12 iulie se împlineşte termenul de reorganizare (perioada maximă prelungită) iar societatea va intra, conform legii, în faliment, iar darea în plată nu se va mai putea face. În concluzie, trei administratori judiciari nu au reuşit să facă inventarul societăţii Fortus iar acum fiecare dă vina pe cel dinainte.

 

  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre marea coaliţie (II)

Lucian DÎRDALA

Despre marea coaliţie (II)

În prezent, în contextul războiului din Ucraina, conducerile celor două partide au la îndemână tema interesului naţional pentru a-i reduce pe membrii nemulţumiţi de funcţionarea guvernării sau de însăşi ideea marii coaliţii.

opinii

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Florin CÎNTIC

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Pentru cei care depind de gândirea magică, locul, ora şi ziua naşterii au un caracter special. Sunt oameni care cred că jocurile astrale ale horoscopului le predefinesc destinul şi modul de a trăi. Şi Mircea Eliade făcea parte din această categorie şi e surprinzător cum a promovat toată viaţa o dată a naşterii falsă.

Ergo bibamus!

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ergo bibamus!

La CUI (restaurantul-crâşmă al Centrului Universitar Iaşi) sau la alte crâşme din astea simandicoase nu trebuie să bei până ce te faci cui şi să te trimită chelnerul acasă ca pe ultimul pilangiu. Sau, mă rog, să-ţi dea cu flit sau, în fine, să te uşchească, dar aşa, mai manierat, o îmbrânceală acolo - nu cu şuturi în fund ca la Zoiosu sau alte „bombe” asemănătoare. 

O nucă tare: muzica academică modernă

Alex VASILIU

O nucă tare: muzica academică modernă

Programate uneori în funcţie de aniversări/ comemorări, lucrările definitorii pentru muzica secolului XX-XXI îşi găsesc foarte rar locul în stagiunile filarmonicilor din România – stagiuni simfonice, vocal-simfonice, camerale. Invocate deschis ori trecute sub tăcere, motivele sunt obişnuinţa publicului de a asculta capodoperele clasice, romantice, concerte (mai ales pentru pian şi vioară), lipsa cronică a fondurilor necesare achitării drepturilor de interpretare, comoditatea reluării lucrărilor binecunoscute sau a însuşirii opusurilor scurte, relativ uşoare din punct de vedere tehnic. 

pulspulspuls

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Chestiuni tare faine auzim că s-au petrecut la finele săptămânii trecute, stimaţi telespectatori, la gala sportului ieşean, eveniment care i-a avut în prim plan pe cei doi penalişti de la liberali: Tanţa şi Costel, cum li se zice mai nou prin politichia de Bahlui. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.