Advertorial

Una din zece organizații este ținta atacurilor cibernetice. Cum îți poți proteja compania? (P)

luni, 02 august 2021, 08:00
4 MIN
 Una din zece organizații este ținta atacurilor cibernetice. Cum îți poți proteja compania? (P)

Zilele malware-ului simplist au apus, iar amenințările au devenit din ce în ce mai complicate, aducând afacerilor mai multe întreruperi și pierderi majore, rămânând nedetectate și mai mult timp.

Aceste amenințări complexe sunt nu doar mai frecvente, ci și mai ieftine pentru atacatori, astfel că organizațiile care credeau că sunt ferite, trebuie acum să se acopere mai bine.

Eficiența este imperativă – cele mai valoroase două resurse sunt angajații iscusiți și timpul, dar lipsa de resurse cu care se confruntă unele companii este ceea ce înrăutățește situația și mai mult.

Cum îți poți pune compania la adăpost de amenințările perturbatoare, avansate și complexe care apar din ce în ce mai des în mediul business?

Kaspersky Endpoint Detection and Response (EDR) Optimum este un instrument inteligent care oferă o apărare în profunzime.

EDR te ajută să rămâi în siguranță împotriva amenințărilor elaborate, oferind detecție avansată, un proces de investigare simplificat și o capacitate de răspuns automatizat.

Cum te ajută Kaspersky EDR Optimum

●  Oferă o vizibilitate detaliată, instrumente de investigare simple și opțiuni de răspuns automatizate, atât pentru a detecta amenințarea, cât și pentru a-i dezvălui întreaga anvergură și origine. Astfel, se poate răspunde instant și preveni perturbarea afacerii.

●  Reunește un set de instrumente de răspuns și detectare extrem de automatizată, ușor de folosit, cu protecție fără egal pentru endpointuri și cu detectarea avansată a Kaspersky Endpoint Security for Business, pentru a crea o singură soluție unificată.

●  Îți economisește timpul și optimizează resursele umane și costurile cu IT-ul, prin instrumente de control centralizate simple și un nivel ridicat de automatizare.

Fluxul de lucru este simplificat, controlat dintr-o singură consolă disponibilă atât local, cât și în cloud.

Instrumentele de control sunt intuitive și îți oferă opțiuni de răspuns care nu necesită foarte multe cunoștințe în domeniul securității cibernetice.

Moduri esențiale de utilizare a EDR

Kaspersky Endpoint Detection and Response (EDR) Optimum stabilește care sunt circumstanțele alertei, ce măsuri s-au luat deja în privința acesteia, dacă amenințarea detectată este încă activă, ce cale a urmat atacul și care este adevărata cauză principală a amenințării.
EDR detaliază incidentele cu informațiile necesare și te ajută să faci legăturile dintre diferite evenimente, prin vizualizarea căilor de propagare a atacului.

Odată ce descoperi că ești în pericol din pricina unei amenințări globale – de exemplu, autoritatea de reglementare îți cere să efectuezi o scanare după un anume indicator de compromitere (IoC) – tu poți să imporți IoC-uri din surse de încredere și efectua scanări periodice, pentru a detecta semne ale unui atac.

Totodată, ai posibilitatea de a investiga în detaliu o alertă, genera IoC-uri bazate pe amenințările descoperite și efectua scanări ale întregii rețele, ca să afli dacă au fost afectate și alte gazde.
Instrumentul îți permite să vezi alertele de securitate din endpointurile tale și să le analizezi mai departe, pentru a înțelege întreaga răspândire a amenințării. Prin asta te asiguri că incidentele sunt neutralizate complet, fără nicio rămășiță a amenințării rămasă pe endpoint.

Poți carantina în mod automat fișierele asociate cu amenințări complexe din toate endpointurile și izola în mod automat gazdele infectate, atunci când găsești un IoC asociat unei amenințări care se răspândește rapid.

Din consolă poți configura răspunsuri automatizate pentru amenințările din toate endpointurile descoperite prin intermediul scanărilor IoC sau răspunde la incidente imediat cum sunt depistate, cu un singur click.

De asemenea, este posibil să previi rularea fișierului rău intenționat și răspândirea acestuia prin rețea, în timp ce efectuezi investigația.

Dacă dorești să sporești securitatea, adaugă suplimentar Kaspersky Sandbox și vei crea o soluție completă și integrată de securizare a endpointurilor. Astfel, obții o apărare multistrat avansată, simplă și eficientă.

Pe lângă EDR Optimum, ai la îndemână și la alte soluții adiționale de la Kaspersky:

●    Kaspersky Endpoint Detection and Response – o soluție aclamată de industrie și de clienți, perfectă pentru organizațiile din domeniul IT care dețin echipe de specialiști pricepuți în securitatea cibernetică.

●    Kaspersky Managed Detection and Response – un serviciu care oferă non-stop detectare, prioritizare, investigare și răspuns care funcționează ca un centru propriu de securitate.

Vrei să afli mai multe despre soluțiile Kaspersky EDR și modul în care pot fi implementate în compania ta?

Consultanții Aliant – integrator de servicii și instrumente pentru businessurile care doresc să facă performanță – îți stau la dispoziție.

Contactează-i la 0374 177 200, prin email la office@aliant.tech sau solicită o ofertă personalizată pe site.

Comentarii