Una dintre primele afaceri din Iaşi este în cădere liberă. Cum a fost posibil?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

Una dintre primele afaceri din Iaşi este în cădere liberă. Cum a fost posibil?

Firma Electric Grup SA, înfiinţată în anul 1991, ce este deţinută de omul de afaceri Mihai Pascal, a intrat în procedură de insolvenţă.

GALERIE
lansare fiat-pascal mihai2
  • lansare fiat-pascal mihai2
- +

Un important om de afaceri din Iaşi, fost dealer al mărcii Fiat şi “mecena” pentru numeroşi artişti din judeţ, are probleme financiare. Electric Grup SA, societate aflată în portofoliul lui Mihai Pascal (FOTO), a intrat în incapacitate de plată.

În urma analizării cererilor depuse de creditori în aprilie 2014, judecătorul sindic Mihaela Corugă Butucă a dispus deschiderea procedurii insolvenţei în cazul firmei lui Pascal. Magistratul a numit ca administrator judiciar în acest dosar pe avocata Ioana Moisescu, preşedintele filialei Iaşi a Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă. Aceasta va reprezenta în dosar consorţiul Real Casa Expert SPRL şi Consultanţă Reorganizare Lichidare, se arată pe portalul Ministerului Justiţiei. Decizia este provizorie, confirmarea sau înlocuirea administratorului judiciar desemnat de judecătorul sindic urmând a fi luată în şedinţa adunării creditorilor din data de 1 septembrie a acestui an.

 
 
Cine sunt creditorii
 
 
Şase creditori sunt înscrişi în prezent în dosarul insolvenţei Electric Grup SA, unul dintre aceştia fiind Romil Service SRL, societatate deţinută tot de Mihai Pascal. Pe lângă Romil, creditorii care fac parte în acest dosar sunt BRD Groupe Société Générale (sucursala Iaşi), Optim Feet SRL, Dalkia Termo Iaşi, Primăria municipiului Bârlad, respectiv Direcţia Economică şi Finanţe Publice Locale Iaşi. Instanţa a decis ca termenul limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor este ultima zi a lunii iulie 2014. Verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor se va realiza pe 15 august 2014, iar depunerea eventualelor contestaţii împotriva tabelului preliminar se poate face în curs de maximum cinci zile de la publicarea acestuia în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. Definitivarea tabelului creanţelor în cazul Electric Grup SA urmează a fi realizată în şedinţa programată pe data de 5 noiembrie a acestui an. 
 
 
Afacerea a scăzut drastic
 
 

Societatea Electric Grup SA, cu domeniul de activitate în “Lucrări de instalaţii electrice”, a fost înfiinţată în urmă cu mai bine de 23 de ani în urmă, în aprilie 1991. Conform bilanţului fiscal depus de reprezentanţii firmei pe anul 2013, societatea a avut o cifră de afaceri de 1,2 milioane lei, respectiv datorii de aproximativ 18,5 milioane lei. Faţă de situaţia din urmă cu doi ani, în 2013 datoriile firmei au “explodat”, mărindu-se de aproape opt ori. Numărul mediu de salariaţi este de o singură persoană, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. În intervalul 2008-2013, cifra de afaceri a societăţii Electric Grup SA s-a diminuat de circa opt ori. În urmă cu şase ani, cifra de afaceri consemnată de firma deţinută de Pascal depăşea 10,7 milioane lei. Tot în acest interval numărul de angajaţi a ajuns de la 83 (în anul 2008) la doar un singur salariat. Anul 2013 s-a terminat cu pierderi nete de aproximativ 4,5 milioane lei pentru Electric Grup SA. Mihai Pascal, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri din Iaşi, este recunoscut pentru pasiunea sa pentru artă, îndeosebi pentru pictură, şi activitatea de “mecenat” în rândul artiştilor ieşeni. Una dintre cele mai cunoscute galerii de artă din Iaşi, “Dana”, a fost amenajată prin investiţiile acestuia. De asemenea, omul de afaceri a deţinut până în anul 2013 Auto Padova SRL, unul dintre cei mai importanţi dealeri de maşini din Iaşi. Deşi jurnaliştii “Ziarului de Iaşi” au încercat să obţină un punct de vedere din partea patronatului Electric Grup SA, acest lucru nu a fost posibil.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.