Una tare, cu Porumbaku. Dar fără futbol, ci cu politichie pură
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Una tare, cu Porumbaku. Dar fără futbol, ci cu politichie pură

GALERIE
puls
  • puls
- +

Atenţiune-atenţiune, stimaţi telespectatori: avem pe astăzi amănunte bombă, în continuarea celor de ieri, despre falanga paralelă de partid şi de stat de la otelul Tiplo Matt din Bucium, patronată de fostul sforar Reluţu! 

Aşadar, vă povesteam ieri aicea la rubricuţă cum se adună la acel otel din vecinătatea lor, la discuţii de pus ţara la cale, ba chiar şi Ioropa uneori, dacă nu cumva şi galaxia, atunci când creşte nivelul de adrenalină, pe lângă Reluţu, şi fostul ţaiger şef Plaiboi, doftorul de inimi Gregoar Putin Nică, vicele de giudeţ Chir Rilă, iar uneori, cu statut de observatory federal, fost ghinărar de servicii Tibică. Iar acolo se discută despre cum să penetreze ei politichia de Bahlui şi să impună oameni pe liste, primul băgat la înaintare fiind Plaiboi, pentru dipotăţia leberală locală.

Boon, haideţi să trecem la ce vorbeam! Cică acolo ar fi fost invitat odată, cu mare pompă, biznismanul de Vaslui Porumbaku (punem K după ce omul a luat ţeapa de la ruşi, dar asta-i altă poveste). Iar acestuia zice-se că Reluţu&co. i-ar fi pus pe masă invitaţia de a intra în falangă, la schimb cu susţinerea pentru un post de dipotat. Acuma, cică Porumbaku a zis un fel de da, şi dus a fost.

Nouă însă ne vine a râde, nu alta: păi, băbăeţ, Porumbaku are caşcaval la teşcherea cât să pună pe tăte listele de la Vaslui, de la leberali până la pemepeu şi pesedeu, numai locotenenţi sau agarici de-ai lui. Cum să vină el la Iaşi ca să-i dea Reluţu loc de dipotat, ce naiba!

PS: Şi, doi la mână, ca să nu uităm! Păi, din câte ştim noi de la amicii de peste apa Vasluieţului, Porumbaku are deja antamate ceva locuri de dipotaţi pentru oamenii lui, însă el vrea să nu facă naveta la Bucale, ci să tragă sforile politice de acasă. Aşa că, din ce ştim, ar fi bătut deja palma ca să candideze la premărie. Din partea cărui partid? Ei, şi voi acuma: parc’ar conta...

Un mare semn de întrebare: Care este viitorul politic al lui Habarnagiu?

Haideţi, la final, să rămânem olecuţă tot în rotogolul politichiei de Bahlui, ca să mai vorbim de una din zona asta mâloasă. Este vorba despre un mare semn de întrebare care chinuie unele minţi cu interese tare bănoase, mai ales din zona neagră a imobiliarelor: a negociat sau nu Peni Hill ceva cu liberalii şi pentru amicul de şpriţuri şi de şmenuri Habarnagiu?

Din ce spun sursele noastre, şi deşi Peni îi spune altceva lui, zice-se că ar fi încercat la început ceva, apois-a oprit. Asta, zice-se, din cauza legăturii nesănătoase, ba chiar puturoase, a Habarnagiului în lumea interlopă, dar şicu buhaiul cel şantajist, legătură pe care leberalii cică nu vor s-o tolereze pe faţă. Of, of, ce ţi-e şi cu buhaiul ăsta, băi nene: chiar tot ce atinge trage la vale!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.