anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Una tare, cu Porumbaku. Dar fără futbol, ci cu politichie pură

GALERIE
puls
  • puls
- +

Atenţiune-atenţiune, stimaţi telespectatori: avem pe astăzi amănunte bombă, în continuarea celor de ieri, despre falanga paralelă de partid şi de stat de la otelul Tiplo Matt din Bucium, patronată de fostul sforar Reluţu! 

Aşadar, vă povesteam ieri aicea la rubricuţă cum se adună la acel otel din vecinătatea lor, la discuţii de pus ţara la cale, ba chiar şi Ioropa uneori, dacă nu cumva şi galaxia, atunci când creşte nivelul de adrenalină, pe lângă Reluţu, şi fostul ţaiger şef Plaiboi, doftorul de inimi Gregoar Putin Nică, vicele de giudeţ Chir Rilă, iar uneori, cu statut de observatory federal, fost ghinărar de servicii Tibică. Iar acolo se discută despre cum să penetreze ei politichia de Bahlui şi să impună oameni pe liste, primul băgat la înaintare fiind Plaiboi, pentru dipotăţia leberală locală.

Boon, haideţi să trecem la ce vorbeam! Cică acolo ar fi fost invitat odată, cu mare pompă, biznismanul de Vaslui Porumbaku (punem K după ce omul a luat ţeapa de la ruşi, dar asta-i altă poveste). Iar acestuia zice-se că Reluţu&co. i-ar fi pus pe masă invitaţia de a intra în falangă, la schimb cu susţinerea pentru un post de dipotat. Acuma, cică Porumbaku a zis un fel de da, şi dus a fost.

Nouă însă ne vine a râde, nu alta: păi, băbăeţ, Porumbaku are caşcaval la teşcherea cât să pună pe tăte listele de la Vaslui, de la leberali până la pemepeu şi pesedeu, numai locotenenţi sau agarici de-ai lui. Cum să vină el la Iaşi ca să-i dea Reluţu loc de dipotat, ce naiba!

PS: Şi, doi la mână, ca să nu uităm! Păi, din câte ştim noi de la amicii de peste apa Vasluieţului, Porumbaku are deja antamate ceva locuri de dipotaţi pentru oamenii lui, însă el vrea să nu facă naveta la Bucale, ci să tragă sforile politice de acasă. Aşa că, din ce ştim, ar fi bătut deja palma ca să candideze la premărie. Din partea cărui partid? Ei, şi voi acuma: parc’ar conta...

Un mare semn de întrebare: Care este viitorul politic al lui Habarnagiu?

Haideţi, la final, să rămânem olecuţă tot în rotogolul politichiei de Bahlui, ca să mai vorbim de una din zona asta mâloasă. Este vorba despre un mare semn de întrebare care chinuie unele minţi cu interese tare bănoase, mai ales din zona neagră a imobiliarelor: a negociat sau nu Peni Hill ceva cu liberalii şi pentru amicul de şpriţuri şi de şmenuri Habarnagiu?

Din ce spun sursele noastre, şi deşi Peni îi spune altceva lui, zice-se că ar fi încercat la început ceva, apois-a oprit. Asta, zice-se, din cauza legăturii nesănătoase, ba chiar puturoase, a Habarnagiului în lumea interlopă, dar şicu buhaiul cel şantajist, legătură pe care leberalii cică nu vor s-o tolereze pe faţă. Of, of, ce ţi-e şi cu buhaiul ăsta, băi nene: chiar tot ce atinge trage la vale!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cosmin PAȘCA

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cea mai importantă concluzie a alegerilor din weekend este că PNL împreună cu USR PLUS l-ar fi învins pe Chirica dacă ar fi semnat din timp un acord politic. Ar fi câştigat Primăria fără să „livreze” un candidat extraordinar, fără bani publici aruncaţi de Guvernul Orban în campanie, fără cine ştie ce val de emoţie care să mobilizeze tinerii la urne.

Filmuletul zilei

opinii

Zgripţurisme

Codrin Liviu CUȚITARU

Zgripţurisme

„Domnule profesor, eu nu sunt, cu adevărat, politicos şi nici măcar influenţat de retorica rusofonă (unii cred că aş trăi sub umbrela discursului bombastic răsăritean, din unghiul formaţiei mele profesionale!). Ca să fiu sincer până la capăt, eu rămân numai precaut în eschiva mea ceremonioasă. Mă apăr deci prin intermediul formulelor supradimensionat-politicoase. De trădare, de dezamăgire, de vulgaritate, de intruziune.”

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Crizele financiare au un impact considerabil şi în ceea ce priveşte politica monetară implementată de băncile centrale, precum şi asupra obiectivelor şi instrumentelor utilizate de acestea. 

Despre Iaşi (III)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (III)

Un Iaşi puternic, capabil să concureze cu oraşe situate dincolo de limitele regionale (Clujul, Timişoara, Chişinăul, Lvov-ul, Poznan sau Odesa), e o condiţie sine qua non pentru competitivitatea regiunii noastre. Un Iaşi puternic, un Galaţi puternic, un Bacău sau o Suceavă puternice, toate aflate în relaţii de interdependenţă, reprezintă reperele principale ale coeziunii nostre teritoriale.

pulspulspuls

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Iată, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, că a venit pe azi şi rândul analizei post-alegeri de la PSD Iaşi, după ce am trecut prin ciurul raţiunii şi prin dârmonul aritmeticii electorale situaţiunile din PNL, apoi de la trupa de strânsură a dipotatului dârvar, dar şi situaţiunea delicată şi neaşteptată dintre Alexe şi Chirica, după noile scoruri ale fiecăruia. 

Caricatura zilei

Ceafă

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.