Undă verde pentru noul sediu al Primăriei: Consiliul Județean a emis avizul unic

duminică, 13 februarie 2022, 11:59
2 MIN
 Undă verde pentru noul sediu al Primăriei: Consiliul Județean a emis avizul unic

Consiliul Județean (CJ) a emis avizul unic pentru proiectul de construire a unui nou sediu pentru Primăria Iași, centru administrativ care este prevăzut pentru zona din spatele Palatului Roznovanu, respectiv în curtea interioară și în parcarea de peste drum.

CJ a emis avizul unic pe 12 ianuarie și, în mod normal, ar fi trebuit să intre deja în plenul Consiliului Local (CL) în una dintre ședințele care deja a avut loc, semn că documentația nu este încă pregătită în totalitate. Odată ce va fi adoptat de CL, Primăria poate elibera ulterior autorizația de construire. O formă finală a proiectului nu este cunoscută public.Proiectul a fost inițiat în anul 2017, iar planul Primăriei este de a muta toată activitatea administrativă în noul centru, în timp ce, în Palatul Roznovanu, vor rămâne reprezentanții executivului (primar, viceprimari și consilieri ai acestora), secretariatul tehnic și vor fi amenajate birouri pentru consilierii locali.

În caietul de sarcini aferent licitației de proiectare lansate în 2018, se arăta că în monumentul istoric vor rămâne doar 11 persoane: primarul, secretara lui, cei doi viceprimari, secretarul Consiliului Local, patru consilieri ai primarului şi doi şefi de departamente. Aceştia din urmă sunt Sebastian Buraga şi Dan Postolea, ei fiind singurii angajaţi nominalizaţi dintre cei 11 care vor continua să-şi desfăşoare activitatea în Palatul Roznovanu. Buraga e şef la Serviciul privind Dezvoltarea Capacităţii Administrative, iar Postolea e şef la Biroul de Comunicare, dar ambii sunt de facto consilieri personali ai primarului Mihai Chirica.

FOTO:În stânga imaginii este sediul actual al Primăriei, după cum se poate observa noul centru presupune o trecere peste str. Agatha Bârsescu. Randare publicată de APIX.ro, sursa fiind pagina de Facebook uneia dintre firme implicată în proiectarea noului sediu. După publicarea pe APIX.ro, randările, trei la număr, au dispărut de pe Facebook, dar au rămas în arhiva APIX.ro

Mai mult, pe apix

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii