anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Undă verde pentru noul sediu al Primăriei: Consiliul Județean a emis avizul unic

GALERIE
primarie iasi
 • primarie iasi
- +

Consiliul Județean (CJ) a emis avizul unic pentru proiectul de construire a unui nou sediu pentru Primăria Iași, centru administrativ care este prevăzut pentru zona din spatele Palatului Roznovanu, respectiv în curtea interioară și în parcarea de peste drum.

CJ a emis avizul unic pe 12 ianuarie și, în mod normal, ar fi trebuit să intre deja în plenul Consiliului Local (CL) în una dintre ședințele care deja a avut loc, semn că documentația nu este încă pregătită în totalitate. Odată ce va fi adoptat de CL, Primăria poate elibera ulterior autorizația de construire. O formă finală a proiectului nu este cunoscută public.Proiectul a fost inițiat în anul 2017, iar planul Primăriei este de a muta toată activitatea administrativă în noul centru, în timp ce, în Palatul Roznovanu, vor rămâne reprezentanții executivului (primar, viceprimari și consilieri ai acestora), secretariatul tehnic și vor fi amenajate birouri pentru consilierii locali.

În caietul de sarcini aferent licitației de proiectare lansate în 2018, se arăta că în monumentul istoric vor rămâne doar 11 persoane: primarul, secretara lui, cei doi viceprimari, secretarul Consiliului Local, patru consilieri ai primarului şi doi şefi de departamente. Aceştia din urmă sunt Sebastian Buraga şi Dan Postolea, ei fiind singurii angajaţi nominalizaţi dintre cei 11 care vor continua să-şi desfăşoare activitatea în Palatul Roznovanu. Buraga e şef la Serviciul privind Dezvoltarea Capacităţii Administrative, iar Postolea e şef la Biroul de Comunicare, dar ambii sunt de facto consilieri personali ai primarului Mihai Chirica.

FOTO:În stânga imaginii este sediul actual al Primăriei, după cum se poate observa noul centru presupune o trecere peste str. Agatha Bârsescu. Randare publicată de APIX.ro, sursa fiind pagina de Facebook uneia dintre firme implicată în proiectarea noului sediu. După publicarea pe APIX.ro, randările, trei la număr, au dispărut de pe Facebook, dar au rămas în arhiva APIX.ro

Mai mult, pe apix

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.