anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

Unde au mai rămas locuri libere la liceele ieşene? 200 de elevi nerepartizaţi la niciun liceu

GALERIE
admitere-liceu-2020
 • admitere-liceu-2020
- +

Aceştia vor intra în următoare etapă de admitere, care va avea loc între 24 iulie şi 3 august, alături de absolvenţii care au fost repartizaţi, dar nu şi-au depus în termen dosarele sau de candidaţii care nu au participat.

La finalul săptămânii trecute, absolvenţii clasei a VIII-a au fost repartizaţi la liceele ieşene, repartiţia fiind realizată computerizat, în ordinea preferinţelor menţionate de către aceştia.

La nivelul judeţului au fost repartizaţi 4.650 de elevi în învăţământul liceal de stat, dintre care 2.258 de candidaţi la filiera teoretică, iar 2.392 de candidaţi la filiera tehnologică. În urma repartiţiei computerizată, 492 de elevi au ajuns la specializări vocaţionale, 15 elevi din judeţ la învăţământ militar, iar 58 de elevi au fost repartizaţi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă.

De asemenea, 28 de elevi au fost repartizaţi în învăţământul special. În ceea ce priveşte numărul de opţiuni completate, la nivelul judeţului au fost 86.788 de opţiuni, adică, în medie, fiecare elev a ales 18 unităţi de învăţământ sau 18 specializări diferite.

Elevii mai au timp până pe 20 iulie să transmită sau să depună dosarele la unităţile de învăţământ unde au fost repartizaţi. La nivelul judeţului, 197 de elevi nu au fost însă repartizaţi deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal.

Aceştia vor intra în următoare etapă de admitere, care va avea loc în perioada 24 iulie - 3 august, alături de absolvenţii care au fost repartizaţi, dar nu şi-au depus în termen dosarele sau de candidaţii care nu au participat. De asemenea, la această etapă vor participa şi cei care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Lista şcolilor cu locuri disponibile

La nivelul judeţului, doar 10 licee nu şi-au ocupat în toatalitate numărul de locuri, şi 4 unităţi de învăţământ vocaţional.

Astfel, absolvenţii de clasa a VIII-a care nu au fost repartizaţi pot alege Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza“ Iaşi, unde sunt 10 locuri la Electromecanică, la Liceul de Mecanică şi Automatizări mai sunt 33 de locuri la Mecanică, iar la Liceul Tehnologic de Transporturi şi Construcţii mai sunt 17 locuri la specializarea Electric.

De asemenea, la Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu“ mai sunt două specializări disponibile, 5 locuri la Agricultură şi 8 la Economic.

De asemenea, mai sunt trei locuri la Ştiinţe ale Naturii la „Ion Neculce“ în Târgu Frumos, 7 locuri la Mecanică la Liceul Tehnologic Hârlău, 14 la Agricultură în cadul Liceului „Haralamb Vasiliu“ din Podu Iloaiei şi 4 locuri la Electronică Automatizări la Liceul „Petru Carp“ din Ţibăneşti.

La Liceul Tehnologi Vlădeni sunt 2 locuri la Electronică Automatizări, iar la Liceul „Bogdan Vodă“ Hălăuceşti , la specializarea Filologie mai este un loc, iar la Ştiinţe ale Naturii 6 locuri.

În învăţământul vocaţional, Colegiul „Octav Băncilă“ mai are locuri la trei specializări: 4 la Arhitectură, Arte ambientale şi Design, 1 la Instructor de teatru şi 4 la Muzică.

La Seminarul Teologic „Vasile cel Mare“ din Iaşi mai este un loc la specializarea „preot“ şi 16 pentru „Tehnician pentru tehnici artistice“. De asemenea, la Colegiul „Gheorghe Asachi“ mai sunt 13 locuri la Arhitectură, Arte ambientale şi Design, iar la Liceul Sportiv un loc la atletism.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.