anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 10.12.2022

Unde, când şi cum puteţi duce aparatele electrocasnice de care nu mai aveţi nevoie. Ce puteţi câştiga făcând aceasta

GALERIE
deseuri_colectare_Iasi1
 • deseuri_colectare_Iasi1
- +

Până pe 14 octombrie 2022 se derulează o nouă campanie de colectare a deșeurilor unde ieșenii își pot recicla aparatele electrice și electrocasnicele vechi, nefolositoare. Ieșenii pot alege să-și ducă singuri produsele la unul dintre centrele de colectare din Iași sau pot preda electrocasnicele chemând un curier. Asociaţia ECOarena pune la dispoziție vehicule și curieri pe care îi  poți chema pentru a-ți ridica produsele. 

Comenzile de ridicare de la domiciliu sau sediu de firmă se preiau GRATUIT astfel: zilnic, între orele 9.00-17.00 la numărul 0764.399.399 prin SMS (tarif normal) sau pe WhatsApp (cu menționarea numelui și adresei). O altă modalitate de chemare a curierului este prin formularul de comandă on-line de pe site-ul www.ecoarena.ro  sau www.colecteaza.ro.

Cum arată un punct de colectare și ce deșeuri se află acolo?

Am mers ieri la mai multe puncte de colectare pentru a vedea dacă ieșenii reciclează electrocasnicele vechi, cum sunt depozitate acestea și ce deșeuri predomină. Am vizitat patru locații diferite: două centre de cartier, sediul SC Salubris S.A. și la Centrul Permanent de Colectare DEEE IAȘI.

La centrul de colectare permanent am găsit deșeuri aduse de populaţia oraşului. Pe partea stângă a halei sunt depozitate o parte din deșeuri, în special cele de dimensiuni  mari. Şapte frigidere vechi și un motostivuitor arătau „recolta zilelor precedente”. În afara halei, pe partea laterală se aflau câteva mașini de spălat puse pe două rânduri și suprapuse trei câte trei. De la biroul de relaţii publice am aflat că majoritatea oamenilor preferă să trimită produsele prin curier, fie că sunt frigidere, fie că este vorba despre electrocasnice mici cum sunt aspiratoarele sau roboții de bucătărie.

Cu toate astea, au fost oameni care au ales să își aducă frigiderele cu propriu vehicul. În partea dreaptă a biroului se află un sac de aproximativ 2 metri înălțime în care se află electrocasnice mici, predominant aspiratoare. Aparatele electrice și electrocasnicele mici urmează a fi selectate pe categorii la sfârșitul campaniei. Indiferent de cantitatea adusă de deșeuri, ieșenii primesc un singur bilet de tombolă pentru înscrierea în concurs. Cei care aduc electrocasnice mari precum frigidere, mașini de spălat sau aere condiționate primesc totodată și cupoane valorice, mulții dintre aceștia preferând să ia doar cupoanele, în valoare de 30 de lei, renunțând la tombolă. La centrele de cartier din Păcurari și Alexandru cel Bun și la sediul Salubris ieșenii încă nu au adus aparate pentru reciclare.

Între 14 septembrie – 14 octombrie, aparatele electrice stricate sau nefolositoare pot fi aduse la unul dintre punctele de colectare provizorii:

 • Sediul Salubris S.A - Şos. Naţională, nr. 43, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași - Strada Pompei, nr. 3 (zona Podul de Piatră), deschis luni, miercuri între orele 09.00-18.00, marți, joi, vineri între orele 09.00-17.00 și sâmbăta între orele 09.00 – 13.00.
 • Centrul de cartier Tătărași -  str. Vasile Lupu, nr. 8, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul de cartier Alexandru cel Bun - str. Tabacului, nr. 1B, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul de cartier Nicolina - str. Petre Țuțea, nr. 2, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul de cartier Păcurari - șos. Păcurari, nr. 34, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul de cartier Frumoasa - bld. Poitiers, nr. 20-22, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00.

Societatea SALUBRIS S.A. împreună cu Primăria Municipiului Iași, Asociația CASUS, ECOarena, Eco Positive, Garda de Mediu Iași, Agenția pentru Protecția Mediului Iași,  Universitatea pentru Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad", Opera Națională Română Iași, Ateneul Național din Iași, Palatul Copiilor Iași, Fabrica de Print, Liceul Tehnologic Petru Poni au sărbătorit pe 14 septembrie 2022 Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice.

Astfel, până pe 14 octombrie 2022 se derulează o nouă campanie de colectare a deșeurilor unde ieșenii își pot recicla aparatele electrice și electrocasnicele vechi, nefolositoare. Totodată, doritorii se înscriu automat la o tombolă prin care pot câștiga diferite premii.

Premiile oferite prin tragere la sorți:

 • 20 x 2 Bilete/câștigător la Ateneul Național din Iași;
 • 10 x 2 Bilete/câștigător la Opera Națională din Iași;
 • 12 x fier de călcat;
 • 7 x coasă electrică;
 • 5 x mașină de găurit
 • 2 x uscător de păr,
 • 2 x cafetieră;
 • 2 x aspirator cu sac.

Tragerea la sorți va avea loc luni, 17 octombrie 2022, ora 12:00, la Centrul Permanent de Colectare DEEE – IAȘI – Strada Pompei nr. 3 (zona Podul de Piatră).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Suntem pe nicăieri

Pavel LUCESCU

Suntem pe nicăieri

Fără a intra în amănunte, două mari probleme cred că avem azi, fără soluţii în vechile aranjamente politice în care încă trăim: inegalitatea care de peste douăzeci de ani creşte continuu şi deja accelerat şi, în strânsă legătură cu asta, spectrul deja manifest al noilor abuzuri.

opinii

Interogaţii identitare

Alexandru CĂLINESCU

Interogaţii identitare

Într-un deceniu numărul adolescenţilor care se autodiagnostichează că sunt trans a crescut de 25 de ori! Un semnal de alarmă a fost tras, în urmă cu câteva luni, de manifestul lansat de zeci de oameni de ştiinţă şi intelectuali reputaţi, manifest în care este respinsă categoric teoria conform căreia sexele sunt construcţii sociale.

Noaptea în care au ars - bibliografie obligatorie

George PLEȘU

Noaptea în care au ars - bibliografie obligatorie

Mi-a trebuit ceva curaj să citesc cartea. O aveam cumpărată de aproape o lună când, într-o zi, am deschis-o cu inima strânsă. Nu m-am uitat înainte peste nicio recenzie, am vrut să percep textul fără medieri suplimentare. 

Palma Sfântului Nicolae

pr. Constantin STURZU

Palma Sfântului Nicolae

Nu doar la începutul lunii decembrie, ci şi în anumite situaţii conflictuale ce mai apar (din păcate) în Biserică, se obişnuieşte a se invoca drept argument pentru anumite comportamente palma dată de Sfântul Ierarh Nicolae lui Arie. 

pulspulspuls

Pod de flori între gheşăftul de la aeroportul ieşean, admiterea României în Schengen şi vizita lui Ciucă la Iași

Pod de flori între gheşăftul de la aeroportul ieşean, admiterea României în Schengen şi vizita lui Ciucă la Iași

Pentru că tot am văzut că scandalul buiandrugilor de la noul terminal al aeroportului ieşean dă să se stingă, în aşteptarea vreunui rezultat al sesizărilor trimise în mai multe derecţii de şefii partidoiului ieşean, haideţi să vă spunem despre chestiune, ca s-o mai ţinem trează măcar o zi, câteva şpârle care circulă în mediul politic ieşean!

Caricatura zilei

Austria vrea

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.