Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

GALERIE
puls
  • puls
- +

Una scurtă pe azi tot din zona Ţaigherimii, stimaţi participanţi la trafic, dacă tot i-am avut în vizor în ultimele zile pe aceşti băieţi isteţi. 

Spun unele guri rele de prin sediul ăl mare din Copou că, nu se ştie exact în ce context, dar şeful Bâtlan, deşi încă tânăr şi în putere, s-ar fi exprimat într-un cadru foarte restrâns, mai pe seară, că nu vrea să piardă şi ultimul tren cu pensionarea pe bani mulţi şi, ca urmare, îl bate din ce în ce mai des un gând de lăsare la vatră, acum cât se mai poate.

Cum spuneam, gurile rele zic că de atunci s-ar fi creat olecuţă de agitaţie prin imediata lui subordine: cine va fi viitorul şef? Altfel spus, ştiţi voi cum e: nici nu şi-a dat soacra ultimul horcăit, că nurorile i-au şi împărţit tătă averea din sipet. Iar din ce spune lumea, cică cel care se consideră cel mai îndreptăţit să fie succesor este nimeni altul decât adjunctul Jean Svaljean.

Numai că, spun alţii, acesta nu stă prea bine la pedigriuri, pentru că, în calitatea lui de criminalist, are câteva pete negre în carieră: marile furturi de la primăriile din judeţ au rămas în urma lui tot AN-uri. Un alt personagiu care, zice el, i s-ar cuveni acest post ar fi un subcomisar cu rude influente. Dar despre acest ambâţ tineresc şi mucos cred că nici nu mai are rost să ne răcim gura. Aşa că mai bine vă spunem ce-am auzit noi: ceva de domn străin, adus la Iaşi precum regele neamţ în ţară, la 1866. Ei, vedeţi de ce e bine uneori să mai ştii şi olecuţă de istorie?

Un gest de frondă al premarelui. Ce vrea el, de fapt?

Angajarea recentă de către premarele Mihăiţă a fostului vice Habarnagiu, rămas şomer de lux, pe post de consilier personal cică ar fi fost negociată încă dinaintea alegerilor, dar a rămas tot ca-n tren. Că doar nu vă imaginaţi că jupânul îşi lasă aşa uşor pe drumuri mâna dreaptă şi păroasă cu care a făcut toate mişmaşurile imobiliare vreme de mai bine de 4 ani... Altceva însă e de observat aicea, în contextul nou creat.

Din ce se aude prin piaţă, Mihăiţă le promisese liberalilor că se va lepăda de Habarnagiu, personaj toxic şi prea asociat cu şmenurile imobiliare din oraş, ca să nu fie afectat electoral partidul, mai ales că atacurile în zona asta sunt întreţinute la foc automat dintr-o anumită parte politică. De altfel, liberalii nici nu l-au vrut pe liste sau în partid pe habarnagiu, tocmai din acest motiv, oricât a insistat Mihăiţă.

Dar, pentru că la împărţeala posturilor de parlamentari Mihăiţă nu a primit nimic de la şeful de filială, angajarea hanarnagiului trebuie văzut acum ca un prim gest de frondă al premarelui, dar şi ca un semn că premăria va rămâne paşalâcul lui, fără alt amestec. Auzim totuşi că până la urmă s-a luat un time-out ca la handbal, până la alegeri, când Mihăiţă va vedea dacă va primi sau nu vreun post de secretar de stat undeva la sacul plin cu bani. Că noi avem o bănuială deja, dar o lăsăm deocamdată jos, că măcăne.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.