Unde fac coadă să ia binecuvântare candidații la alegerile locale de la noi din târg

sâmbătă, 25 mai 2024, 03:00
1 MIN
 Unde fac coadă să ia binecuvântare candidații la alegerile locale de la noi din târg

După cum este bunul obicei la noi în târg, stimați telespectatori, fiecare candidat care vrea să ajungă pe fotoliul cel mare de la Primărie trece mai întâi să ia aprobare de la șeful SRI iar apoi să ia lumină de la Înalt Prea Sfințitul Teo Fan Fan, știut fiind faptul că forțele ascunse și cele ale luminii lucrează într-o combustie teribilă și împing de secole bietul nostru oraș spre culmile înalte ale civilizației.

Așa se face că, rând pe rând, la masa lungă din Palatul Mitropolitan au făcut temenele înalții șefi liberali și de la partidoi, dimpreună cu mai marii lor de la Bucale, dar și domnișoara Cosette, progresista cu șuviță, ca să nu mai vorbim de suveraniștii de serviciu.

Uneori apar la asemenea întâlniri și situații neprevăzute. De-un paregzamplu, la una dintre ultimele agape, când Mihăiță s-a ridicat să țină un toast, dar a fost imediat întrerupt și apostrofat de generalul Ciucă, pe un motiv aparent minor, observatorii de la masă au văzut cum într-o icoană de pe perete Sfântul Nicolae, care apare după cum știți cu o aură în jurul capului și două cruci de cavaler la revere, și-a scos batista, a dat aura la o parte și și-a frecat luciul cheliei ca să-și șteargă sudoarea.

Trebuie să recunoaștem, stimați telespecatori, că Înalt Prea Sfințitul Teo Fan Fan a făcut progrese enorme de când s-a mutat din cetatea Băniei în dulcele târg.

De unde la început abia de îndrăznea să iasă pe pietonalul din fața catedralei, iar odată aflat acolo mergea țeapăn și cu ochii tot în văzduh, neatent la muritorii care-și cărau păcatele între Casa Modei și Palat, acum prezența sa este teribil de bine conectată la viața orașului, la zbaterile politice ale acesteia. Brokerul de la Mitropolie face priză bună cu realitatea, iar acest lucru trebuie să ne bucure pe toți, cu mic cu mare. Aleluia!

Umbra lui Coldea și urma șpăgii

Tiii, ce mai vâlvă a făcut acum două zile știrea despre audierea generalului Coldea la DNA, și ce mai foială a fost prin mediile naționale, încât preț de o zi s-a crezut că a încetat campania electorală din lipsă de subiecte care să bată audiența unui asemenea anunț.

Nu știm cum stau lucrurile acolo, dacă generalul a luat sau nu șpagă, dar felul în care spune denunțătorul că a făcut-o arată, dacă este adevărat, că ditamai doi generalii au moșmodit un parandărăt ca doi ageamii.

Mai întâi, la experiența lor de a învârti iepuroi prin lume, te întrebi de ce nu au dus spălarea șpăgii în afară, undeva prin Ucraina, de exemplu, unde, e la mintea cocoșului, nu poți lua urma șperțului nici cu praf, nici cu mijloace electronic sofisticate. Cine știe ce va mai ieși de aici și câte parascovenii de-ale generalului vor mai fi aduse la suprafață!

Asta arată, ca multe altele, cum cei care care sunt puși la frâiele unui serviciu de o așa importanță, care pozează în mari campioni și apărători ai constituției, fiind transformați uneori în eroi de o presă credulă și dominată de poveștile frumoase cu James Bond, sunt la rândul lor de un același aluat cu smardoii de rând și cu politicienii de doi bani.

Vai, se aude pe ici și pe colo prin târgul nostru, când te gândești că și pe la vârful Direcției regionale cu sediul la Iași sunt oameni puși de el, cazi pe gânduri ca de pe cal, nu alta.

Așa da, bravo lor!

Gata, să spunem două vorbe frumoase despre armonie și împăcare, nu numai despre dezbinare și ceartă, pentru că, stimați telespectatori, trebuie să știți că există pace pe lume, există speranță în mai bine și că spusa biblică despre acele locuri în care leul și mielul viețuiesc în bună vecinătate este adevărată, nu-i o invenție a vreunui evanghelist sau scrib de demult care avea viziuni.

Iată o dovadă în poza de mai jos, cu doi veterani ai politichiei ieăene, Mihăiță și Marcelică, la aeroportul la care au pus umărul împreună. Bravo lor, așa da!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii