Unde îşi pot găsi o slujbă tinerii abia ieşiţi de pe băncile facultăţilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 28.02.2021

Unde îşi pot găsi o slujbă tinerii abia ieşiţi de pe băncile facultăţilor

GALERIE
angajati
  • angajati
- +

Studenţii şi masteranzii care îşi finalizează studiile universitate în această vară pot accesa unul dintre cele 600 de locuri de muncă disponibile la nivel naţional prin Târgul Hipo.ro pentru Absolvenţi. 

Aflat la ediţia a X-a, evenimentul organizat de portalul de carieră Hipo.ro până pe 14 august 2016 aduce laolaltă 35 de companii care au planuri de recrutare pentru tineri absolvenţi între care se regăsesc Accenture, Libra Internet Bank, Piraeus Bank, Egger, Unicredit Business Integrated Solutions, Xerox, Grup Renault sau Continental. Cu prilejul Târgului Virtual, companiile participante au scos la concurs şi 70 de stagii de practică plătite. Locurile de muncă sunt disponibile în mai multe oraşe din ţară, între care Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Cluj-Napoca, respectiv Roman, Zalău, Mioveni, Alba Iulia, Botoşani sau Deva. „Din perspectiva companiilor, tendinţa ultimilor ani este de a recruta candidaţi entry-level în lunile iulie-august-septembrie. În urma unui studiu realizat de Catalyst Solutions în perioada februarie-martie 2016, a reieşit că 26% dintre angajatori au deschise programe şi joburi dedicate juniorilor (studenţilor, masteranzilor, proaspăt absolvenţilor), în perioada octombrie-decembrie, programe şi joburi pentru care procesul de recrutare se desfăşoară pe parcursul verii. Companiile care participă la Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi au deschise peste 70 de programe plătite de Internship, Trainee şi Stagii de Practică, perfecte pentru un start de succes în carieră”, a transmis Delia Moreanu, specialist în relaţii publice al companiei Catalyst Solutions.

Portalul de carieră Hipo.ro a realizat în perioada decembrie 2015-ianuarie 2016 şi un raport cu privire la piaţa forţei de muncă în 2016. În urma interpretării rezultatelor a reieşit că numărul ofertelor de angajare pentru juniori a crescut cu 3 procente faţă de anul trecut, ceea ce înseamnă că în acest an companiile vor dezvolta mai multe programe pentru tineri, cu scopul de a-i forma şi reţine pe termen mediu şi lung în companie, se arată în comunicat. La capitolul cerinţe, 19,6% dintre angajatori consideră programele de internship şi stagiile de practică cele mai valoroase atuuri din CV-urile juniorilor, alături de experienţa de lucru anterioară (19,3%), specializarea de la facultate sau masterul urmat (12,6%), cunoaşterea a două limbi străine (12,5%). Circa 12 procente din repondenţi consideră implicarea candidaţilor în activităţi extracurriculare drept un atu la angajare, iar 7,6% implicarea în ONG-uri studenteşti. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Volei, handbal, rugby

Nicolae GRECU

Volei, handbal, rugby

Dacă ar fi de ales trei jocuri sportive pentru a le sprijini, tradiţia  ar obliga guvernanţii să se opreasă la cele trei.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

În episodul de faţă sunt menţionate numele tuturor cercetătorilor care au contribuit la finalizarea proiectului.

Însemnări pentru predica de mâine

pr. Constantin STURZU

Însemnări pentru predica de mâine

Pilda întoarcerii fiului risipitor este considerată de scriitorul Charles Dickens cel "mai măreţ pasaj din literatura universală". Nu cred că este inimă care să nu vibreze la citirea ei. 

Forma oraşului

arh. Ionel OANCEA

Forma oraşului

O ştire surprinzătoare, învelită în trecut, revelatoare pentru ieşeni, vine tocmai de la începutul secolului nouăsprezece. Oraşul avea pe atunci aproximativ zece mii de suflete în structură cosmopolită, cum stă bine unei capitale de ţară, moldoveni, evrei, greci, armeni, albanezi, ruşi şi mulţi alţii în procente mai mici. 

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.