Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Unde îşi pot găsi o slujbă tinerii abia ieşiţi de pe băncile facultăţilor

GALERIE
angajati
  • angajati
- +

Studenţii şi masteranzii care îşi finalizează studiile universitate în această vară pot accesa unul dintre cele 600 de locuri de muncă disponibile la nivel naţional prin Târgul Hipo.ro pentru Absolvenţi. 

Aflat la ediţia a X-a, evenimentul organizat de portalul de carieră Hipo.ro până pe 14 august 2016 aduce laolaltă 35 de companii care au planuri de recrutare pentru tineri absolvenţi între care se regăsesc Accenture, Libra Internet Bank, Piraeus Bank, Egger, Unicredit Business Integrated Solutions, Xerox, Grup Renault sau Continental. Cu prilejul Târgului Virtual, companiile participante au scos la concurs şi 70 de stagii de practică plătite. Locurile de muncă sunt disponibile în mai multe oraşe din ţară, între care Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Cluj-Napoca, respectiv Roman, Zalău, Mioveni, Alba Iulia, Botoşani sau Deva. „Din perspectiva companiilor, tendinţa ultimilor ani este de a recruta candidaţi entry-level în lunile iulie-august-septembrie. În urma unui studiu realizat de Catalyst Solutions în perioada februarie-martie 2016, a reieşit că 26% dintre angajatori au deschise programe şi joburi dedicate juniorilor (studenţilor, masteranzilor, proaspăt absolvenţilor), în perioada octombrie-decembrie, programe şi joburi pentru care procesul de recrutare se desfăşoară pe parcursul verii. Companiile care participă la Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi au deschise peste 70 de programe plătite de Internship, Trainee şi Stagii de Practică, perfecte pentru un start de succes în carieră”, a transmis Delia Moreanu, specialist în relaţii publice al companiei Catalyst Solutions.

Portalul de carieră Hipo.ro a realizat în perioada decembrie 2015-ianuarie 2016 şi un raport cu privire la piaţa forţei de muncă în 2016. În urma interpretării rezultatelor a reieşit că numărul ofertelor de angajare pentru juniori a crescut cu 3 procente faţă de anul trecut, ceea ce înseamnă că în acest an companiile vor dezvolta mai multe programe pentru tineri, cu scopul de a-i forma şi reţine pe termen mediu şi lung în companie, se arată în comunicat. La capitolul cerinţe, 19,6% dintre angajatori consideră programele de internship şi stagiile de practică cele mai valoroase atuuri din CV-urile juniorilor, alături de experienţa de lucru anterioară (19,3%), specializarea de la facultate sau masterul urmat (12,6%), cunoaşterea a două limbi străine (12,5%). Circa 12 procente din repondenţi consideră implicarea candidaţilor în activităţi extracurriculare drept un atu la angajare, iar 7,6% implicarea în ONG-uri studenteşti. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri