anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Unde mai sunt locuri libere la admiterea de toamnă în universitățile ieșene

GALERIE
admitere
 • admitere
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi au anunţat în cursul zilei de ieri perioada de desfăşurare a admiterii de toamnă, dar şi numărul de locuri scoase la consurs în cadrul acestei sesiuni.

Astfel, candidaţii care doresc să se înscrie la Politehnica ieşeană pot face acest lucru în perioada 6-17 septembrie, având la dispoziţie 500 de locuri bugetate la licenţă şi 450 la master. Admiterea la „Cuza“ va avea loc în perioada 6-8 septembrie, fiind disponibile1909 locuri: 1652 de locuri pentru candidaţii români (261 de locuri la buget, din care 35 de locuri la buget pentru absolvenţii de licee situate în mediul rural, 8 locuri la buget pentru candidaţii etnici romi şi 1391 de locuri la taxă) şi 257 de locuri pentru candidaţii români de pretutindeni (241 de locuri la buget, dintre care 59 la Ex­tensiunea Bălţi, 50 de locuri la Exten­siunea Chişinău şi 16 locuri la taxă).

Universitatea Tehnică

TUIASI scoate la concurs 500 de locuri la buget la licenţă pentru admiterea din toamnă, la toate facultăţile, mai puţin Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi Faculta­tea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino“, unde au fost ocupate locurile integral.

Premiera în acest an la admitere este aceea că a fost înregistrat un record de înmatriculări în anul I, cu taxă, la licenţă şi master, fiind 230 de studenţi din Albania, Austria, Bangladesh, India, Iordania, Israel, Maroc, Nigeria, Palestina, Pakistan, SUA sau Sudan. Împreună cu cei din Republica Moldova, numărul de studenţi străini înmatriculaţi anul acesta depăşeşte 500 de persoane. În urma sesiunii din vară au fost ocupate 80% din locurile la buget la studiile de licenţă şi 70% la cele de masterat, cifre considerate foarte bune de conducerea instituţiei având în vedere scăderea numărului de absolvenţi de liceu.

Universitatea „Cuza“

La Facultatea de Drept şi Facultatea de Informatică nu se organizează admitere pentru studii de licenţă în această sesiune, fiind ocupate locurile în sesiunea de vară, iar Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport organizează admitere la studii de licenţă în această sesiune doar la Kinetoterapie şi Motricitate Specială de la Extensiunea Chişinău.

Pentru admiterea la studii de master sunt scoase la concurs 1.923 de locuri: 1.755 de locuri pentru candidaţii români (412 locuri la buget şi 1.343 locuri la taxă) şi 168 de locuri pentru candidaţii români de pretutindeni (130 de locuri la buget,din care 21 de locuri la Extensiunea Bălţi şi 38 de locuri cu taxă). Tot pentru masterat, în perioada 6-10 septembrie au loc înscrieri pentru locurile rămase neocupate la specializările ce vor funcţiona în cadrul filialelor UAIC de la Botoşani şi Focşani.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cătălin ONOFREI

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cât de bine îi cunoaştem pe cei din jurul nostru?

opinii

Agua!

Briscan ZARA

Agua!

Dacă nu ar fi fost lumea aceasta modernă în care transportul dintr-un loc în altul să fie foarte facil, iar alimentele şi apa să poată fi aduse repede dintr-o regiune în alta, cu siguranţă am fi intrat într-o perioadă de foamete cruntă. Război, boală şi foamete, triada care a urmărit întreaga istorie omul precum lupii. Şi trebuiau mereu să fie trei ca să devină mortale, de nesuportat. Şi dacă ultimele două apar din motive naturale, primul ni se datorează în totalitate.

Nu căuta cheile sub veioză

Cristina DANILOV

Nu căuta cheile sub veioză

Am atât de mulţi cunoscuţi care spun cu toată convingerea că obiceiurile lor alimentare - a mânca prăjituri noaptea, de pildă - se datorează faptului că părinţii lor nu i-au hrănit aşa cum trebuia şi nu le-au insuflat obiceiuri alimentare sănătoase. Şi stau şi sortează, ca pe nişte boabe de fasole, amintirile din copilărie, cum nu aveau voie să se ridice de la masă până nu terminau de mâncat grişul cu lapte sau cum erau alergaţi cu papucul prin curte când aruncau sub masă carnea din ciorbă la pisici. A devenit un fel de sport, mulţi caută cauzele dependenţei de alimente, de alcool, de ţigări, de dragoste, de droguri, în copilărie şi, după un search profund concluzionează: „mama e de vină că sunt supraponderală”, „tata e de vină că eu beau”.

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

pulspulspuls

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Gata, astăzi am ajuns la antepenultimul episod din seria „Ce s-a discutat la Şcoala politică de vară de pe Bahlui”, o relatare fidelă a discuţiilor care au avut loc timp de o săptămână în târgul nostru pe teme politice locale. 

Caricatura zilei

Rafila și pastila

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.