Unde nu aveți voie să parcaţi! Platformele de ridicare a mașinilor au fost deja testate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Unde nu aveți voie să parcaţi! Platformele de ridicare a mașinilor au fost deja testate

GALERIE
platforme ridicat masini iasi (1)platforme ridicat masini iasi (2)platforme ridicat masini iasi (3)platforme ridicat masini iasi (4)platforme ridicat masini iasi (5)platforme ridicat masini iasi (6)
 • platforme ridicat masini iasi (1)
 • platforme ridicat masini iasi (2)
 • platforme ridicat masini iasi (3)
 • platforme ridicat masini iasi (4)
 • platforme ridicat masini iasi (5)
 • platforme ridicat masini iasi (6)
- +

Primăria demarează, în mod oficial, activitatea de ridicare, transport şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar. Costul unei ridicări, dacă maşina e luată din bază în aceeaşi zi: 430 de lei.

Autorităţile locale încep astăzi oficial activitatea de ridicare, transport şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar. Servicii Publice Iaşi (SPI) va scoate la stradă două autoplatforme, iar în zilele următoare numărul acestora va ajunge la patru.

Potrivit directorului SPI, Laurenţiu Ivan, trei autospeciale aparţin instituţiei, iar una este închiriată de la un operator privat. În cursul zilei de ieri, cele două autoplatforme care vor fi scoase astăzi la stradă au primit avizul ISCIR (Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat), în contextul în care acestea sunt dotate cu macarele.

Platforme second-hand

„Am achiziţionat printr-o procedură de achiziţie directă două autoplatforme second-hand pe care am achitat, în total, circa 26.000 euro. Mâine (astăzi, n.r.) autospecialele vor putea interveni, la solicitarea poliţiştilor, pentru ridicarea, transportul şi depozitarea maşinilor parcate neregulamentar“, a declarat directorul SPI.

Ieri, una dintre autoplatforme a fost testată în Zona Industrială, de unde a ridicat câteva maşini abandonate.

Autovehiculele ridicate de pe străzi vor fi depozitate la baza SPI din Tudor Neculai (zona CUG - Valea Adâncă), iar şoferii vor fi nevoiţi să achite o taxă de 430 lei (inclusiv TVA) pentru recuperarea autoturismelor. La această sumă se adaugă alţi 45 lei pe fiecare zi de întârziere, dacă şoferul se prezintă la depozit după 24 de ore.

Un alt tarif - de 290 lei -  a fost stabilit pentru situaţia în care şoferul ajunge la maşină în timp ce autovehiculul este ridicat pe autoplatformă. Dacă va achita această taxă, şoferul îşi va recupera pe loc maşina.

Cei care vor constata parcarea în zone interzise sunt poliţiştii locali şi rutieri. Fiecare operaţiune va fi filmată de agenţii constatatori, iar ridicarea autovehicului nu se va dispune dacă în maşină este vi­zibilă prezenţa unor persoane.

Unde să nu parcaţi

Un autovehicul poate fi ridicat, printre altele, din zona indicatorului „Oprire interzisă“, de pe trecerile la nivel cu calea ferată, de pe poduri, din curbe sau din alte locuri cu vizibilitate sub 50 m, de pe trecerile de pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea, din intersecţii sau în staţiile mijloacelor de transport public de persoane şi la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea, precum şi din dreptul altui vehicul oprit (dacă este afectată circulaţia).

De asemenea, vor fi ridicate toate maşinile care sunt pe trotuare, cu excepţia cazurilor în care Primăria a amenajat parcări. Ultima situaţie menţio­nată a fost introdusă de Guvern în decembrie 2016.

Alte cazuri în care pot fi ridicate maşini, fără ca enumerarea să aibă un caracter exhaustiv, vizează pistele pentru biciclişti, zona de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“ şi a marcajului cu semnificaţia de interzicere a staţionării, drumurile publice cu o lăţime mai mică de 6 m, căile de acces care deservesc proprietăţi alăturate drumurilor publice, pante şi rampe şi locurile de parcare închiriate când acestea sunt ocupate fără drept de alte autotu­risme.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.