Unde să îţi duci copilul pe perioada vacanţei? Iată câteva şcoli de vară care sigur îi vor plăcea!

miercuri, 20 iulie 2022, 01:50
5 MIN
 Unde să îţi duci copilul pe perioada vacanţei? Iată câteva şcoli de vară care sigur îi vor plăcea!

Unde îţi poţi duce copilul în vacanţa mare? „Ziarul de Iaşi” prezintă o serie de activităţi şi şcoli de vară pentru copii. În această perioadă, părinţii sunt în căutarea unor evenimente pentru cei mici care nu mai merg la şcoală.

În municipiul Iaşi se organizează anual şcoli de vară, aşadar am realizat o prezentare a acestora, incluzând preţurile, activităţile şi programul de fucţionare. Alegerea vă aparţine!

Vara Armoniei, organizată de reprezentanţii Re-Mind Center Iaşi

În perioada 20 iunie-26 august, se desfăşoară „Vara Armoniei” organizată de Şcoala de Vară Re-Mind Center Iaşi. Copii sunt grupaţi în două serii intitulate „curioşii”- 6-8 ani (10- 14 participanţi) şi „exploratorii- 9-11 ani (10-14 participanţi). Activităţile se desfăşoară atât pe categorii de vârstă, dar şi mixt, pentru exersarea abilităţilor de relaţionare şi de autonomie personală.

Un astfel de program ajunge la 550 de lei pe săptămână, dar organizatorii promit reduceri participanţilor activi. Cei mici pot fi aduşi de părinţi de la ora 8.00 până la 16.30. Aceştia pot face şi temele de vacanţă, care vor fi abordate prin prisma abilităţilor participanţilor, cu focus pe identificarea unui stil şi ritm de învăţare, iar activităţile specifice Re-Mind sunt concepute să valorifice abilităţi din toate ariile de dezvoltare (cognitivă, socială, emoţională, creativă, relaţională, autonomie personală).

Înscrierile se fac pe pagina de facebook a Şcolii de Vară, printr-un formular de înscriere. Printre activităţile pe care aceştia le propun pentru cei mici sunt incluse şi cluburi de lectură, club de ştiinţe (lego, robotică, experimente şi curiozităţi ştiinţifice), ateliere de gătit şi multe altele. Pentru cei interesaţi Şcoala de Vară Re-Mind Center Iaşi are sediul pe aleea Vasile Alecsandri, numărul 4.

Şcoala de vară pentru pitici gratuită, la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi”

Reprezentanţii Bibliotecii Judeţeane „Gheorghe Asachi” din Iaşi cea de-a III-a ediţie a „Şcolii de vară pentru pitici”. Toate activităţile sunt gratuite, singura condiţie fiind ca aceştia să deţină permis de intrare la bibliotecă. Permisul se obţine tot gratuit, la sediul central al instituţiei de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, numărul 10.

„Şcoala de vară” se adresează copiilor între 6 şi 12 ani şi cuprinde activităţi practice, care au rolul de a dezvolta curiozitatea şi de a înţelege şi interpreta procesele naturale care au loc în mediu. Activităţile se vor desfăşura la sediul central în intervalul orar 09.30-11.00.

Prima activitate a avut loc luni, 18 iulie, şi s-a intitulat „Lecţia de Robotică”. La eveniment au participat asistent univ. dr. Cristina Cazacu, de la Universitatea Tehnică Iaşi, Facultatea de Mecanică, Centrul de Teoria Mecanismelor şi Robotică Iaşi, care le-a prezentat celor mici modul în care sunt construiţi roboţii mobili, exemple de roboţi şi nu în ultimul rând, partea practică a lecţiei – testarea roboţilor, aduşi special pentru tinerii prezenţi la întâlnire.

Au fost prezenţi atât copii, cât şi părinţi şi bunici. Marţi, 19 iulie, aceştia s-au bucurat „Lecţia de ornitologie şi arii protejate”, alături de conf.univ.dr. Carmen Gache, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Tot în această săptămână vor avea loc şi alte activităţi: „Chimie demonstrativă”, susţinută de şef lucrări dr.ing. Gabriela-Antonela Apostolescu, în care sesiunii vor fi prezentate experimente distractive de chimie.

Cei mici se pot bucura joi, 21 iulie „Fizica din viaţa noastră” alături de studenţii masteranzi Ioana Alexandra Popa şi Andrei Sandu de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Vineri, 22 iulie, vor avea loc două acţiuni intitulate „Introducere în matematică şi astronomie” şi „Observaţii solare cu telescopul”, coordonator fiind Bogdan Marian Tofănică.

Proiectul este organizat în parteneriat cu Facultatea de Fizică şi Facultatea de Biologie ale Universităţii „Cuza”, Facultatea de Mecanică şi Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului ale Universităţii Tehnice „Gh. Asachi”, Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, Fundaţia Academică Idei şi Fapte pentru anii 2000 Iaşi şi AstroClubul Iaşi.

Centrul educaţional HOP şi eu – joacă, ateliere şi petreceri

În cadrul Centrului educaţional HOP şi eu – joacă, ateliere şi petreceri sunt organizate o serie de ateliere cu jocuri teatrale & improvizaţie pentru copii cu vârsta între 7 şi 11 ani. Durata fiecărui atelier este de 2 ore, iar intervalul orar în care părinţii pot duce un copil la atelier este 18:00 – 20:00. De asemenea, părinţii pot rămâne în spaţiu alături de copiii.

Costurile sunt cuprinse între 60 de lei pentru fiecare copil, pentru un singur atelier. Reprezentanţii de la Centrul educaţional HOP le fac părinţilor o ofertă, astfel că pentru 4 ateliere, aceştia pot plăti 200 lei. În următoarea perioadă, vor avea loc o serie de activităţi precum jocuri de atenţie, mimă, jocuri de coordonare, storytelling, improvizaţie şi animaţie. Toate se vor str. Nufărului 9, bloc Soleia 5, parter, în Valea Lupului.

Şcoli de vară gratuite pentru copii ucraineni

La Centrul de Asistenţă Umanitară şi Socială pentru Refugiaţi CTR Nicolina organizează în această perioadă „Şcoala de română”, unde copii refugiaţilor pot învăţa alături de profesoara Ludmila Moroşanu-Demianova. Programul este pentru copiii cu vârste între 7 şi 12 ani, indiferent dacă familia locuieşte în centrul de refugiaţi sau înafara lui.

În aceste condiţii, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale plăteşte cheltuielile pentru a sprijini, astfel copiii pot studia limba română, dar pot participa şi la activităţi de recreative alături de alţi copii ucraneni şi români.

Programul „Scolii de română” este de 4 ore pe zi, de luni până vineri. Programul educaţional cuprinde activităţi şi lecţii de dans, teme de ştiinţă, de geografie, dar şi excursii de scurtă durată. Spaţiul în care va fi desfăşurat programul educaţional este în aer liber, la Centrul de Asistenţă Umanitară şi Socială pentru Refugiaţi CTR Nicolina, iar transportul copiilor dinafara centrului spre Şcoala de Vară este asigurat de organizatori. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii