anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 02.10.2022

Unde să îţi duci copilul pe perioada vacanţei? Iată câteva şcoli de vară care sigur îi vor plăcea!

GALERIE
scoala-vara
 • scoala-vara
- +

Unde îţi poţi duce copilul în vacanţa mare? „Ziarul de Iaşi” prezintă o serie de activităţi şi şcoli de vară pentru copii. În această perioadă, părinţii sunt în căutarea unor evenimente pentru cei mici care nu mai merg la şcoală.

În municipiul Iaşi se organizează anual şcoli de vară, aşadar am realizat o prezentare a acestora, incluzând preţurile, activităţile şi programul de fucţionare. Alegerea vă aparţine!

Vara Armoniei, organizată de reprezentanţii Re-Mind Center Iaşi

În perioada 20 iunie-26 august, se desfăşoară „Vara Armoniei” organizată de Şcoala de Vară Re-Mind Center Iaşi. Copii sunt grupaţi în două serii intitulate „curioşii”- 6-8 ani (10- 14 participanţi) şi „exploratorii- 9-11 ani (10-14 participanţi). Activităţile se desfăşoară atât pe categorii de vârstă, dar şi mixt, pentru exersarea abilităţilor de relaţionare şi de autonomie personală.

Un astfel de program ajunge la 550 de lei pe săptămână, dar organizatorii promit reduceri participanţilor activi. Cei mici pot fi aduşi de părinţi de la ora 8.00 până la 16.30. Aceştia pot face şi temele de vacanţă, care vor fi abordate prin prisma abilităţilor participanţilor, cu focus pe identificarea unui stil şi ritm de învăţare, iar activităţile specifice Re-Mind sunt concepute să valorifice abilităţi din toate ariile de dezvoltare (cognitivă, socială, emoţională, creativă, relaţională, autonomie personală).

Înscrierile se fac pe pagina de facebook a Şcolii de Vară, printr-un formular de înscriere. Printre activităţile pe care aceştia le propun pentru cei mici sunt incluse şi cluburi de lectură, club de ştiinţe (lego, robotică, experimente şi curiozităţi ştiinţifice), ateliere de gătit şi multe altele. Pentru cei interesaţi Şcoala de Vară Re-Mind Center Iaşi are sediul pe aleea Vasile Alecsandri, numărul 4.

Şcoala de vară pentru pitici gratuită, la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi”

Reprezentanţii Bibliotecii Judeţeane „Gheorghe Asachi” din Iaşi cea de-a III-a ediţie a „Şcolii de vară pentru pitici”. Toate activităţile sunt gratuite, singura condiţie fiind ca aceştia să deţină permis de intrare la bibliotecă. Permisul se obţine tot gratuit, la sediul central al instituţiei de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, numărul 10.

„Şcoala de vară” se adresează copiilor între 6 şi 12 ani şi cuprinde activităţi practice, care au rolul de a dezvolta curiozitatea şi de a înţelege şi interpreta procesele naturale care au loc în mediu. Activităţile se vor desfăşura la sediul central în intervalul orar 09.30-11.00.

Prima activitate a avut loc luni, 18 iulie, şi s-a intitulat „Lecţia de Robotică”. La eveniment au participat asistent univ. dr. Cristina Cazacu, de la Universitatea Tehnică Iaşi, Facultatea de Mecanică, Centrul de Teoria Mecanismelor şi Robotică Iaşi, care le-a prezentat celor mici modul în care sunt construiţi roboţii mobili, exemple de roboţi şi nu în ultimul rând, partea practică a lecţiei – testarea roboţilor, aduşi special pentru tinerii prezenţi la întâlnire.

Au fost prezenţi atât copii, cât şi părinţi şi bunici. Marţi, 19 iulie, aceştia s-au bucurat „Lecţia de ornitologie şi arii protejate”, alături de conf.univ.dr. Carmen Gache, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Tot în această săptămână vor avea loc şi alte activităţi: „Chimie demonstrativă”, susţinută de şef lucrări dr.ing. Gabriela-Antonela Apostolescu, în care sesiunii vor fi prezentate experimente distractive de chimie.

Cei mici se pot bucura joi, 21 iulie „Fizica din viaţa noastră” alături de studenţii masteranzi Ioana Alexandra Popa şi Andrei Sandu de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Vineri, 22 iulie, vor avea loc două acţiuni intitulate „Introducere în matematică şi astronomie” şi „Observaţii solare cu telescopul”, coordonator fiind Bogdan Marian Tofănică.

Proiectul este organizat în parteneriat cu Facultatea de Fizică şi Facultatea de Biologie ale Universităţii „Cuza”, Facultatea de Mecanică şi Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului ale Universităţii Tehnice „Gh. Asachi”, Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, Fundaţia Academică Idei şi Fapte pentru anii 2000 Iaşi şi AstroClubul Iaşi.

Centrul educaţional HOP şi eu - joacă, ateliere şi petreceri

În cadrul Centrului educaţional HOP şi eu - joacă, ateliere şi petreceri sunt organizate o serie de ateliere cu jocuri teatrale & improvizaţie pentru copii cu vârsta între 7 şi 11 ani. Durata fiecărui atelier este de 2 ore, iar intervalul orar în care părinţii pot duce un copil la atelier este 18:00 - 20:00. De asemenea, părinţii pot rămâne în spaţiu alături de copiii.

Costurile sunt cuprinse între 60 de lei pentru fiecare copil, pentru un singur atelier. Reprezentanţii de la Centrul educaţional HOP le fac părinţilor o ofertă, astfel că pentru 4 ateliere, aceştia pot plăti 200 lei. În următoarea perioadă, vor avea loc o serie de activităţi precum jocuri de atenţie, mimă, jocuri de coordonare, storytelling, improvizaţie şi animaţie. Toate se vor str. Nufărului 9, bloc Soleia 5, parter, în Valea Lupului.

Şcoli de vară gratuite pentru copii ucraineni

La Centrul de Asistenţă Umanitară şi Socială pentru Refugiaţi CTR Nicolina organizează în această perioadă „Şcoala de română”, unde copii refugiaţilor pot învăţa alături de profesoara Ludmila Moroşanu-Demianova. Programul este pentru copiii cu vârste între 7 şi 12 ani, indiferent dacă familia locuieşte în centrul de refugiaţi sau înafara lui.

În aceste condiţii, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale plăteşte cheltuielile pentru a sprijini, astfel copiii pot studia limba română, dar pot participa şi la activităţi de recreative alături de alţi copii ucraneni şi români.

Programul „Scolii de română” este de 4 ore pe zi, de luni până vineri. Programul educaţional cuprinde activităţi şi lecţii de dans, teme de ştiinţă, de geografie, dar şi excursii de scurtă durată. Spaţiul în care va fi desfăşurat programul educaţional este în aer liber, la Centrul de Asistenţă Umanitară şi Socială pentru Refugiaţi CTR Nicolina, iar transportul copiilor dinafara centrului spre Şcoala de Vară este asigurat de organizatori. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Nicolae GRECU

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Dacă nu va fi câştigat, şi încă concludent, meciul cu Minaur, o echipă slăbuţă şi obosită, care a făcut turul României de dragul Cupei, ar fi adevărata ruşine pentru fotbalul ieşean.

opinii

Seimeni (XVI). Școala (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Școala (4)

Reluând evocarea satului natal, autorul încearcă să reînvie prin cuvinte primii ani de școală.

Paranoia autorităţii

arh. Ionel OANCEA

Paranoia autorităţii

Dintotdeauna comunităţile şi-au impus reguli de convieţuire. Într-un sat tradiţional românesc funcţionau cu rigoare, chiar dacă nu erau scrise şi nu exista un aparat administrativ pentru impunerea lor. Oamenii se considerau egali în faţa lui Dumnezeu, prin urmare casele erau aproape identice, realizate după acelaşi proiect ancestral cu minore influenţe alogene contemporane construirii.

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

pulspulspuls

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

Chiar aşa stimaţi telespectatori, iată câteva ipostaze de la o abordare revoluţionară a felului în care se pot face afaceri. În prima fotografie, city managerul Petru Movilă lucrează în timpul somnului la o întâlnire de tip conferinţă a pompierilor ieşeni. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.