Unde se poate face pregătire gratuită la matematică pentru admiterea la facultate şi examenul de bacalaureat?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Unde se poate face pregătire gratuită la matematică pentru admiterea la facultate şi examenul de bacalaureat?

Un proiect iniţiat de Universitatea Tehnică are deja o tradiţie de cinci ani

GALERIE
pregatire matematica
  • pregatire matematica
- +

Peste 300 de elevi din judeţul Iaşi fac săptămânal pregătire gratuit la Matematică. Cursurile sunt oferite de Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ (TUIAŞI), profesorii voluntari aju­tân­du-i pe elevi să se pregătească pentru bacalaureat, dar şi pentru probele de admitere de la Facultatea de Auto­matică şi Calculatoare. 

Cursu­rile se desfăşoară la trei dintre facultăţile instirtuţiei. „Am discutat cu elevii, iar aceştia vin, în principal, pentru a se pregăti de examenul de bacalaureat, dar vin şi pentru admiterea pentru facultate. La noi sunt trei grupuri unde se face pregătire: la Facultatea de Automatică şi Cal­cu­latoare, la Mecanică şi la Facultatea de Construcţii de Maşini. Cei care vin la ultimele două sunt mai mult concentraţi pe examenul de ba­calaureat, în special pentru proba de tip M2. La cei de la Automatică şi Calculatoare vin cei care urmăresc bacalaureatul de tip M1, adică cei care vin de la licee de profil, iar aceştia ţintesc, ca perspective de viitor, să se înscrie la examenul de admitere de la Automatică şi Cal­culatoare“, a specificat lect.dr. Mar­cel Roman, coordonatorul Departa­mentului de Matematică.

Cursurile se desfăşoară în fiecare sâmbătă, la catedră aflându-se profesori de la De­partamentului de Matematică de la TUIAŞI, iar acestea sunt programate de la ora 10, iar la Construcţii de Maşini orele încep la ora 9.00. „La Automatică şi Calculatoare lucrăm în două amfiteatre, vin mult mai mulţi elevi comparativ cu celelalte două. Conform prezenţei, vin săptămânal peste două sute de elevi“, mai specifică Marcel Roman. Cursurile au început anul acesta de pe 11 februarie, având o tradiţie de cinci ani la Automatică şi Calcu­latoare, iar la Mecanică, de trei ani. Acesta este primul an în care se organizează astfel de cursuri şi la Mecanică.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fraţii de cruce strâmbă

Cătălin ONOFREI

Fraţii de cruce strâmbă

Cum ar arăta un stat condus de nişte microbişti ce-şi fac cruce în timp ce înjură?

Filmuletul zilei

opinii

Dacii liberi

Briscan ZARA

Dacii liberi

Precum oamenii din Neanderthal, peste doar 50 de ani se va pomeni despre românii din spaţiul carpato-danubiano-pontic ca despre o naţie dispărută care a locuit câteva sute de ani pe aceste meleaguri. Pandemia de coronavirus va fi ca o linie roşie de hotar în istorie văzută ca punct final de eliminare a lor.

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Ciprian IFTIMOAEI

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Oficiul de statistică al UE, Eurostat, a diseminat recent indicatorul AROPE care arată că România este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, cu 35,8% din populaţie în risc de sărăcie sau excluziune socială, în anul 2020. 

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

pulspulspuls

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Pentru că, iată, Cioloş tocmai a depus ieri lista şi programul guvernului său în parlament, unde în următoarele zile se va decide prin vot dacă merge echipa asta înainte au ba, şi pentru că avem un ieşean pe acea listă, am zis că musai să-l chestionăm olecuţă pe amicul Archibald Tănase despre subiect, în calitatea lui onorabilă de om cu doftorat în sforăraie politică. 

Caricatura zilei

Certificate

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.