anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Unde se va interveni la consolidarea versantului Ţicău - Sărărie

GALERIE
ticau
 • ticau
- +

O singură firmă participă la procedura de licitaţie lansată de primărie pentru proiectarea lucrărilor de consolidare a versantului Ţicău - Sărărie. Este vorba despre Proexrom SRL, din Iaşi, iar valoarea estimată a contractului se ridică la peste 160.000 lei.

Zona în care ar urma să fie efectuate lucrările este cuprinsă între limitele str. Curelari - Hotin - Trecătoarea Hotin - C.A. Rosetti - mal drept Calcaina - Poligon - cornişa superioară strada şi stradela Sărăriei.

În caietul de sarcini aferent licitaţiei, municipalitatea arată că versantul Ţicău, situat în partea de nord-est a municipiului, cuprinde cea mai mare densitate a lucrărilor de consolidare, în contextul în care prezintă şi „cea mai spectaculoasă evoluţie a fenomentului de alunecare“, iar amplasamentul cuprins între str. Cerchez şi Mărăşti se caracterizează prin „instabilitate în zona de sub cornişă“.

Una dintre soluţiile care ar urma să fie luată în calcul în întocmirea documentaţiei tehnice constă în organizarea scurgerii prin lucrări de drenare în special în amonte de str. Simion Bărnuţiu. Lucrările propuse au în vedere captări de izvoare, gabioane pentru consolidare trepte de alunecare sau drenarea zonelor depresionare.

Altă zonă importantă amintită de către primărie este cea a căminelor studenţeşti, unde au avut loc alunecări de teren în anii 1970. Documentaţii tehnice existente la nivelul municipalităţii, dar care trebuie actualizate, vizează lucrări de consolidare în zona căminelor şi în cea dintre cămine şi str. Mărăşti şi Plevnei, precum şi lucrări de asanare în zona de deversare pe versant.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.