Unele dintre cele mai importante piese de teatru radiofonic din Elveția, traduse de studenţii ieşeni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Unele dintre cele mai importante piese de teatru radiofonic din Elveția, traduse de studenţii ieşeni

GALERIE
UAIC Iasi
 • UAIC Iasi
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) şi Ambasada Confederaţiei Elveţiene în România au finalizat colaborarea privind publicarea volumului „Conversaţie nocturnă cu un om demn de dispreţ”, apariţie editorială care adună laolaltă, în premieră, cele mai importante piese de teatru radiofonic semnate de Friedrich Dürrenmatt. 

 

 

„Volumul reprezintă o apariţie inedită în librăriile din România. Piesele «Conversaţie nocturnă cu un om demn de dispreţ», «În pană» şi «Ceas de seară într-o toamnă târzie» au fost traduse în cadrul proiectului InterDramText din cadrul Facultăţii de Litere a UAIC. Publicată cu sprijinul Ambasadei Elveţiei la Bucureşti şi Swiss Sponsors’ Fund, această colecţie de text dramatic îşi propune marcarea Centenarului Friedrich Dürrenmatt pe piaţa românească de carte şi, prin aceasta, readucerea marelui dramaturg elveţian în atenţia cititorilor români şi a teatrelor din România”, au precizat reprezentanţii universităţii. InterDramText este un atelier permanent de traducere de text dramatic de limbă germană care îşi propune să aducă pe scenele de teatru din România texte valoroase din spaţiul germanofon.

Atelierul este organizat de Catedra de Germanistică a Facultăţii de Litere din cadrul UAIC în colaborare cu Centrul de Cercetare „Arta Teatrului – Studiu şi Creaţie” al Facultăţii de Teatru din cadrul UNAGE Iaşi şi se adresează studenţilor ciclului de master „Cultură germană în context european”. Proiectul, coordonat în prezent de lect. dr. Dragoş Carasevici, a început în anul 2014 şi are două secţiuni principale: teatru austriac şi teatru elveţian.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Alexandru LĂZESCU

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Marea majoritate a jurnaliştilor români continuă să se închine la „icoanele” New York Times, Washington Post, CNN, The Guardian, nerealizând că acestea au deviat între timp semnificativ de la etica şi standardele tradiţionale ale jurnalismului.  

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre ororile nazismului

Nichita DANILOV

Câte ceva despre ororile nazismului

Realitatea din lagărele de naziste era atât de cosmetizată de aparatul de propagandă, încât chiar şi prizonierii proaspăt aduşi în vagoanele de vite sigilate aveau tendinţa să nu dea crezare sinistrelor zvonuri legate de exterminare. Ca să nu intre în panică, deţinuţii ce coborau din trenuri aveau parte de o privelişte aproape bucolică. E drept că exista sârmă ghimpată. Dar dincolo de sârmă domnea o ordine desăvârşită.

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Ciprian IFTIMOAEI

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Pe la începutul lunii decembrie 2021, mă pomenesc cu un telefon de la prietenul şi colegul Bogdan Pătărlăgeanu de la Direcţia de Comunicare a Institutului Naţional de Statistică (INS) cu propunerea de a colabora la un Newsletter pentru Ziua Culturii Naţionale (15 ianuarie) în care să surprindem crâmpeie din publicistica economică şi socială a poetului Mihai Eminescu, eventual, condimentate cu date statistice. Mai înainte de toate, prietenul Bogdan se interesă dacă ştiu ceva despre legătura lui Eminescu cu statistica, parcă, bănuind că am în lucru un studiu cu tema „Scurt istoric al statisticii oficiale în România” în care aveam câteva rânduri despre tema în cauză.

Atenţie la trend

Michael ASTNER

Atenţie la trend

În loc de motto: Jocurile minţii// cum mai reuşim noi/ să ne construim/ propriile capcane - cu cât mai sofisticate,/ cu atât mai durabilă/ propria închisoare.

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X