Unele dintre cele mai importante piese de teatru radiofonic din Elveția, traduse de studenţii ieşeni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Unele dintre cele mai importante piese de teatru radiofonic din Elveția, traduse de studenţii ieşeni

GALERIE
UAIC Iasi
  • UAIC Iasi
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) şi Ambasada Confederaţiei Elveţiene în România au finalizat colaborarea privind publicarea volumului „Conversaţie nocturnă cu un om demn de dispreţ”, apariţie editorială care adună laolaltă, în premieră, cele mai importante piese de teatru radiofonic semnate de Friedrich Dürrenmatt. 

 

 

„Volumul reprezintă o apariţie inedită în librăriile din România. Piesele «Conversaţie nocturnă cu un om demn de dispreţ», «În pană» şi «Ceas de seară într-o toamnă târzie» au fost traduse în cadrul proiectului InterDramText din cadrul Facultăţii de Litere a UAIC. Publicată cu sprijinul Ambasadei Elveţiei la Bucureşti şi Swiss Sponsors’ Fund, această colecţie de text dramatic îşi propune marcarea Centenarului Friedrich Dürrenmatt pe piaţa românească de carte şi, prin aceasta, readucerea marelui dramaturg elveţian în atenţia cititorilor români şi a teatrelor din România”, au precizat reprezentanţii universităţii. InterDramText este un atelier permanent de traducere de text dramatic de limbă germană care îşi propune să aducă pe scenele de teatru din România texte valoroase din spaţiul germanofon.

Atelierul este organizat de Catedra de Germanistică a Facultăţii de Litere din cadrul UAIC în colaborare cu Centrul de Cercetare „Arta Teatrului – Studiu şi Creaţie” al Facultăţii de Teatru din cadrul UNAGE Iaşi şi se adresează studenţilor ciclului de master „Cultură germană în context european”. Proiectul, coordonat în prezent de lect. dr. Dragoş Carasevici, a început în anul 2014 şi are două secţiuni principale: teatru austriac şi teatru elveţian.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reţinere suspectă şi o tăcere asurzitoare

Cosmin PAȘCA

O reţinere suspectă şi o tăcere asurzitoare

Într-o ţară civilizată, reţinerea în forţă a unui opozant al sistemului ar face prima pagină a ziarelor, iar autorităţile publice şi liderii politici ar fi traşi de mânecă să expună un punct de vedere. Dacă, de bine, de rău, presa a ridicat pe ici, pe colo câteva semne de întrebare (poate nu suficiente), tăcerea instituţiilor statului şi a mediului politic (excepţie USR Tineret) în acest caz este înfricoşător de asurzitoare.

Filmuletul zilei

opinii

Ruşi şi americani

Codrin Liviu CUȚITARU

Ruşi şi americani

Devine chiar spectaculos faptul că doi scriitori sovietici (convinşi, repet, de superioritatea civilizaţiei din care provin) reuşesc să nu „devieze” ideologic în multitudinea observaţiilor lor (deşi, repet şi acest lucru, debarcă pe pămînt american cu vizibile prejudecăţi). America fără etaje constituie, prin urmare, o investigaţie culturală - una dintre primele de altfel - de primă mână, nu doar valabilă, ci şi autentică, asupra americanităţii moderne.

Respir cu plămânii tăi. Şi ai lor

Bogdan ILIESCU

Respir cu plămânii tăi. Şi ai lor

Despre neuroplasticitatea socială.

Identităţi în oglindă (I)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (I)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

pulspulspuls

Va fi numit onorabilul domn Balalaicu secretar de stat? Au ba?

Va fi numit onorabilul domn Balalaicu secretar de stat? Au ba?

Puţină lume a văzut ieri, stimaţi telespectaori, că pe marginea de jos a soclului statuii domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, chiar în timpul paradei organizată pentru sărbătorirea Zilei Naţionale, sau, în fine, dacă joaca de acolo poate fi numită paradă, ei bine, chiar acolo şi atunci un cetăţean surescitat nu făcea nimic altceva, dacă vă vine a crede, decât că dădea în bobi. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.