Uniforme naziste la inaugurarea investiţiei făcute de fiul marelui industriaş Max Ausnit
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Uniforme naziste la inaugurarea investiţiei făcute de fiul marelui industriaş Max Ausnit

GALERIE
unioforme naziste
  • unioforme naziste
- +

Steven Ausnit, fiul marelui industriaş din perioada interbelică, Max Ausnit, s-a reîntors în România pentru a inaugura o nouă investiţie la Lugoj, judeţul Timiş, după ce, anul trecut, a deschis Centrul Memorial "Max Ausnit". La inaugurare însă una dintre fete a fost îmbrăcată într-o uniformă nazistă, potrivit realitatea.net

Noua investiţie, un complex destinat şoferilor aflaţi în tranzit pe şoseaua de centură a Lugojului, pe drumul european E70, face parte dintr-un plan de afaceri în care familia Ausnit, împreună cu Gabriel Olariu şi Florin Măran, asociaţii din Lugoj, vor investi peste 15 milioane de euro.

La eveniment a fost prezent şi Byron Hood, strănepotul lui Max Ausnit, împreună cu alţi membri ai familiei Ausnit, precum şi viceprimarul municipiului Lugoj, Alin Tech, consilieri municipali, şefi de instituţii şi oameni de afaceri din cel de-al doilea municipiu al judeţului Timiş. După ce panglica inaugurală a fost tăiată de Steven Ausnit, împreună cu nepotul său, Byron Hood, Gabriel Olariu (managerul complexului) şi viceprimarul Alin Tech, pe cele trei catarge din faţa complexului au fost ridicate drapelele României, Statelor Unite ale Americii şi Uniunii Europene, pe acordurilor Imnurilor Naţionale ale celor două ţări şi al UE, după care Detaşamentul de fete al Asociaţiei Militarilor în Rezervă şi în Retragere „Locotenent erou Petru Laţcu” din Lugoj a prezentat un ceremonial militar-spectacol, dedicat împlinirii a 100 de ani de la obţinerea calităţii de Veteran de război (5 iunie 1913 – 5 iunie 2013).

Max Ausnit a fost în perioada interbelică, alături de Nicolae Malaxa, unul din cei mai mari industriaşi din România. A fost administrator al Uzinelor şi Domeniilor de Fier din Reşiţa (UDR), cea mai mare societate pe acţiuni care a existat în România înainte de venirea comuniştilor la putere. În 1938, societatea condusă de Max Ausnit a ajuns să aibă cel mai mare capital social şi cea mai mare cifră de afaceri, având un număr de 16.669 de angajaţi.  Fiul său, Steven Ausnit, acum în vârstă de 89 de ani, a părăsit România în 1939 şi trăieşte în SUA, unde a dezvoltat şi vândut ulterior o afacere în domeniul ambalajelor.

"La inaugurarea investitiei de la Lugoj, realizata din banii lui Steven Ausnit, fiul marelui industrias Max Ausnit, un grup de fete a defilat in uniforme militare. Ceea ce este grav, este faptul ca una dintre fete a aparut imbracata in uniforma nazista. In fotografii apare si viceprimarul orasului in momentul in care taie panglica", ne-a scris un cititor pe martorocular.ro.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.