Unii aşteaptă vaccinul Pfizer, ţinut la minus 75 de grade, ca să-şi răcească berile mai repede
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Unii aşteaptă vaccinul Pfizer, ţinut la minus 75 de grade, ca să-şi răcească berile mai repede

GALERIE
Patratel MARTI, 24 noiembrie 2020 - 1Patratel MARTI, 24 noiembrie 2020 - 2
  • Patratel MARTI, 24 noiembrie 2020 - 1
  • Patratel MARTI, 24 noiembrie 2020 - 2
- +

* Am înţeles că primele doze de vaccin anti-Covid de la Pfizer vor sosi în România la sfârşit de decembrie sau început de ianuarie; deşi, de obicei, e o perioadă friguroasă, mulţi compatrioţi aşteaptă evenimentul cu mare interes, iar unii dintre ei au pus deja şi pariuri, dacă vaccinurile astea, care se păstrează doar la temperatura de minus 75 de grade, pot sau nu să răcească berile mai repede. Câţiva, mai hâtri, se gândesc şi la ce glume vor putea face cu dozele atât de reci: "Eu, dacă fac rost de una, vreau să i-o bag după gât lui soacră-mea, când doarme!" a povestit unul dintre ei.

* Că veni vorba despre sistemul sanitar şi despre temperaturi scăzute: frigul care şi-a arătat deja colţii a afectat munca medicilor; în spitalele neîncălzite, ei poartă pe faţă câte patru-cinci măşti puse una peste alta nu pentru a se feri de Covid, ci ca să nu le îngheţe nasul! Pe sub mănuşile din latex de unică folosinţă cei mai mulţi poartă câte o pereche de mănuşi din lână sau piele (mai puţin, chirurgii care operează şi care se încălzesc la mâini în pacient) şi cu toţii aşteaptă apariţia combinezoanelor anti-Covid de unică folosinţă flauşate, matlasate ori cu mesadă. Managerii unor spitale au decis deja care este prima măsură de luat când un pacient strănută: să i se răspundă cât mai repede "Noroc!", "Chef!" sau "Sănătate!".

* Şi Postul Crăciunului a adus câteva schimbări în viaţa de zi cu zi a românilor aflaţi în plină pandemie: sătenii din Consumatori, care se strâng la terasa bufetului, lângă un foc din peturi, au renunţat la produsele de dulce. "Ce-i drept, nici înainte nu prea se omorau ei cu lichiorurile şi cu vinurile de desert; doar când nu primeam marfă şi nu mai aveam altceva pe rafturi!" spune băiatul de la bar. Omologii lor din Machitori au aflat de la primar că în post trebuie să se gândească mai mult la spirit şi mai puţin la cele ale trupului; unii nu par bucuroşi: "La spirt ne gândim în fiecare zi, de când ne trezim, dar trebuie şi o pâine, care face parte dintre cele ale trupului, prin care să-l strecurăm!" ne-au zis ei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Riscuri şi costuri pandemice

Alexandru LĂZESCU

Riscuri şi costuri pandemice

Dacă nu se iese din cercul vicios în care mediatizarea sufocantă împinge guvernele către o continuare a măsurilor restrictive severe de o manieră unidimensională care ignoră riscurile economice şi societale, pandemia va provoca sechele cu urmări potenţial catastrofale.

Filmuletul zilei

opinii

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

Dana ȚABREA

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2021, Teatrul din Iaşi a oferit publicului un spectacol dezgheţat, plin de miez şi lipsit de emfază. Carmen Dominte a câştigat cu „Sindromul Quijote” prima ediţie a proiectului Lecturi3, un parteneriat între Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi revista ALECART, având ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din ţară şi Republica Moldova prin spectacole-lectură.

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Michael ASTNER

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Eram încă la ţară, la Amnaş, când am auzit, nu mai ştiu la ce emisiune de pe Radio România Actualităţi, cum că în epocă un caricaturist de la nu ştiu ce revistă de umor l-a prezentat pe regele Carol I drept cârpaci. Adică, vezi Doamne, ditamai regele umbla cu lucruri cârpite. Nu ţin minte, din păcate, de ce anume era vorba, de ciorapi sau altceva, dar asta n-are importanţă: ideea e că s-a făcut mişto de Carol I pe tema asta aşa, de parcă Regatul României era o ţară nu săracă, nu recent născută undeva la periferia Europei, ci vreuna cu vechime într-ale civilizaţiei şi-a bunăstării!

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

N-a pățit-o numai Trump

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.