Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Unii dintre avocaţii lui Trump au vrut ca Jared Kushner să demisioneze

GALERIE
Jared Kushner
  • Jared Kushner
- +

Jared Kushner, consilierul şi ginerele preşedintelui american Donald Trump, ar fi trebuit să demisioneze înante să refuze să recunoască contacte cu ruşii în timpul tranziţiei, aşa cum a scris presa, au apreciat unii membri ai echipei juridice a şefului statului, dezvăluie ziarul The Wall Street Journal (WSJ), scrie CNN.

În pofida faptului că nu au fost unanimi în concluzia lor cu privire la demisia lui Kushner, un consilier de rang înalt la lui Trump şi soţul fiicei acestuia Ivanka Trump, unii dintre avocaţi i-au transmis preşedintelui îngrijorarea lor, potrivit publicaţiei. Persoane la curent cu acest subiect au declarat pentru WSJ că membri ai personalului începuseră să redacteze o declaraţie în cazul în care Kushner ar fi demisionat până la urmă. Însă ginerele preşedintelui nu a demisionat.

Avocatul lui Trump John Dowd a dezminţit aceste informaţii. El a declarat pentru cotidian că, din câte ştie el, acest mod de a gândi nu i-a fost prezentat vreodată preşedintelui. ”Eu nu am fost deloc de acord cu asta. Am apreciat că este absurd”, a declarat el pentru WSJ. ”Eu mi-am făcut cunoscut punctul de vedere”. Avocatul personal al lui Trump Marc Kasowitz respinge de asemenea aceste informaţii, într-un comunicat trimis ziarului.

”Eu nu am discutat vreodată cu alţi avocaţi ai preşedintelui ca Jared Kushner să demisioneze din postul de la Casa Albă, nu i-am recomandat vreodată preşedintelui ca domnul Kushner să demisioneze din post şi nu cunosc ca alţi avocaţi ai preşedintelui să-i fi făcut vreo astfel de recomandare”. Ziarul scrie în ediţia de luni că unii dintre avocaţii şefului statului erau foarte îngrijoraţi de faptul că Kushner a interacţionat cel mai mult cu ruşi - dintre care unii sunt anchetaţi - în timpul campaniei electorale şi a perioadei de tranziţie la Casa Albă.

Avocaţi au observat că ginerele preşedintelui nu şi-a prezentat în mod exact contactele cu oficiali străini atunci când a depus cerere să primească autorizaţie în domeniul securităţii, potrivit WSJ. Acuzaţia potrivit căreia Rusia a încercat să se amestece în alegerile din Statele Unite în 2016 a condus la deschiderea unor anchete cu privire la un amestec rus în scrutin şi la o eventuală implicare în acesta a echipei de campanie a lui Trump.

Congresul efectuează anchete multiple, dar şi Departamentul Justiţiei, în cadrul unei anchete coordonate de procurorul special Robert Mueller. Kushner a trimis în vară o declaraţie comisiilor din cadrul Congresului, în care neagă orice complicitate cu vreun guvern străin. ”(Nici) nu am colaborat şi nici nu cunosc ca altcineva din (cadrul echipei de) campanie să fi colaborat cu vreun guvern străin”, scria el.



 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri