anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Uniunea Europeană, comparată cu proiectul politic a lui Hitler

GALERIE
BORIS JOHNSON facebook
 • BORIS JOHNSON facebook
- +

Boris Johnson (FOTO) şi-a pierdut "busola morală" şi a trecut la atacuri "disperate şi jignitoare", a acuzat un politician laburist, Hilary Benn, după ce fostul primar al Londrei a comparat proiectul Uniunii Europene cu planurile lui Adolf Hitler şi a emis idei contradictorii despre democraţia europeană.

 "Susţinătorii ieşirii Marii Britanii din UE au pierdut argumentele economice, iar acum îşi pierd şi busola morală. După ororile din cel de-al II-lea Război Mondial, Uniunea Europeană a contribuit la încetarea conflictelor care durau de secole în Europa; astfel de comparaţii făcute de Boris Johnson sunt disperate şi jignitoare", a reacţionat Hilary Benn, ministrul de Externe al Guvernului "din umbră", format de opoziţia laburistă. Fostul ministru Yvette Cooper a apreciat că Boris Johnson a trecut la "jocuri murdare". Politicianul eurosceptic Boris Johnson a făcut noi afirmaţii controversate în cadrul campaniei pentru ieşirea Marii Britanii din UE, comparând Uniunea Europeană cu planurile fostului dictator german Adolf Hitler şi emiţând opinii aparent contradictorii despre exercitarea autorităţii pe plan european. În opinia fostului primar al Londrei, în istoria Europei au existat o serie de tentative de a redescoperi "epoca de aur a păcii şi prosperităţii din Imperiul Roman".

"Napoleon, Hitler, diverse persoane au încercat acest lucru, iar rezultatele sunt tragice. Iar Uniunea Europeană este o încercare similară, prin metode diferite", crede Johnson, citat de Sunday Telegraph. În privinţa percepţiei privind exercitarea autorităţii, Boris Johnson pare să aibă idei contradictorii. Pe de o partre, fostul primar al Londrei afirmă că există intenţia de a unifica Europa "sub o singură autoritate". Pe de altă parte, Johnson, care încearcă să convingă poporul britanic să voteze pentru ieşirea ţării din UE, explică: "În Uniunea Europeană nu există o singură autoritate pe care să o înţeleagă şi să o respecte toată lumea". "Iar acest lucru generează un masiv vid democratic", spune Johnson. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.