Universitarii ieşeni anticipează închiderea facultăților până în luna mai
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Politehnica şi „Cuza“ anunţă prelungirea suspendării cursurilor

Universitarii ieşeni anticipează închiderea facultăților până în luna mai

GALERIE
universitari, cursuri online
  • universitari, cursuri online
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ a decis continuarea perioadei de suspendare a cursurilor până când Preşedinţia României va ridica starea de urgenţă, prin urmare suspendarea dincolo de data de 31 martie. 

„Ulterior, pe data de 16 martie, Preşedintele României a decretat instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, care prevede, printre altele, că pe durata stării de urgenţă cursurile din toate unităţile şi instituţiile de învăţământ se suspendă. Prin urmare, suspendarea activităţilor didactice de la UAIC se prelungeşte implicit până când starea de urgenţă va înceta“, au transmis reprezentanţii UAIC într-un mesaj postat pe pagina lor de Facebook. Şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi a decis la începutul acestei săptămâni prelungirea suspendării activităţii didactice şi continuarea cursurilor online, acolo unde este posibil, până la data de 15 aprilie, cu posibilitate de prelungire. Într-o situaţie similară se regăsesc şi celelalte instituţii de învăţământ superior din Iaşi, doar Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ decretând că această săptămâna este una de vacanţă, ulterior, cursurile desfăşurându-se online. De altfel, toate cele cinci universităţi de stat au anunţat că, acolo unde se poate, cursurile se desfăşoară online, folosindu-se diverse platforme pentru aceste activităţi.
 
Singura necunoscută este rămânerea în campus - Politehnica şi Agronomia au închis definitiv căminele pentru toţi, în afară de studenţii internaţionali, familiştii şi cei care provin de la casele de copii sau sunt orfani, în timp ce Artele au închis singurul cămin pe care-l au, în timp ce UMF a anunţat public că a luat o măsură similară începând de săptămâna aceasta. În căminele UAIC, însă, pot rămâne, pe lângă categoriile defavorizate, şi toţi studenţii care aduc dovada că lucrează în Iaşi, ceea ce înseamnă că multe dintre cămine rămân în continuare deschise şi studenţii vin şi pleacă zilnic din ele.
Mai multe surse din mediul universitar estimează că această închidere a instituţiilor de învăţământ superior va dura până cel devreme în luna mai. „Nu poate nimeni lua conştient decizia de a redeschide sălile de clasă, şi mai ales campusurile în condiţii în care vor veni în Iaşi 40.000 de tineri de la ei de acasă, care nu ştim în ce măsură au respectat deciziile de distanţare socială şi care pot aduce cu ei, dacă situaţia în ţară degenerează, infecţia cu coronavirus. Nu cred că vom redeschide activitatea faţă în faţă mai devreme de luna mai, poate chiar iunie“, au precizat reprezentanţii din conducerea unei universităţi de stat din Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.