Universitatea „Cuza” a câştigat procesul literelor mărunte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Universitatea „Cuza” a câştigat procesul literelor mărunte

Reprezentanţii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului vor ataca decizia cu recurs.

GALERIE
universitate-corpul A-5
  • universitate-corpul A-5
- +

Două instituţii importante de stat se ceartă în instanţă pentru o sumă de 1.000 lei. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a primit câştig de cauză într-un proces pe care l-a deschis împotriva unui proces verbal de amendă emis de Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, magistraţii luând decizia să transforme amenda în avertisment deoarece fapta ar fi de o gravitate scăzută.
 

În perioada 16 – 22 octombrie 2012, comisarii OJPC au controlat zece universităţi de stat şi particulare din judeţ, pentru nouă din ele aplicând şapte amenzi cu un cuantum total de 12.000 lei şi şapte avertismente. În cazul Universităţii „Cuza”, comisarii au constatat că modelul de contract de studii utilizat este redactat cu caractere de mici dimensiuni, a căror citire se face cu dificultate. Legislaţia în vigoare prevede că informaţiile esenţiale referitoare la produse şi servicii se oferă în mod obligatoriu prin elemente de identificare vizibile, lizibile şi uşor de înţeles. Considerând că aceste criterii nu sunt respectate, agentul constator a aplicat cea mai mică amendă prevăzută, în cuantum de 1000 lei. „Din punctul nostru de vedere, fiind în discuţie activitatea unei instituţii atât de importante, care deserveşte un număr mare de studenţi, avertismentul nu răspunde necesităţilor de ordin sancţionator şi preventiv-educativ în cazul de faţă. Din punctul meu de vedere, în speţă se impunea chiar o amendă mai mare de 1000 de lei. Vedem însă ca instanţa de fond a avut o altă opinie. Cu siguranţă vom formula recurs împotriva acestei soluţii”, a declarat comisarul şef Marian Grigoraş, director al CRPC. De partea cealaltă, conducerea universităţii a considerat că nu este firesc să fie controlată de OJPC deoarece nu este „comerciant”, motiv pentru care s-a adresat instanţei de judecată. „Noi ne-am exprimat deja poziţia prin prezentarea în faţa instanţei de judecată. Am considerat că în competenţele Oficiului pentru Protecţia Consumatorului este să verifice comercianţii, iar universităţile nu sunt comercianţi. Nu spun că avem şi dreptate, dar asta va decide instanţa de judecată, noi doar aşa am considerat”, a declarat Bogdan – Eduard Pleşcan, director general administrativ al Universităţii „Cuza”. În cadrul aceluiaşi control, comisarii au avertizat Universitatea pentru că de pe prima pagină a site-ului oficial  lipseşte un link vizibil cu trimitere la adresa oficială a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. „Eu pe pagina de net a Universităţii Oxford nu am văzut un astfel de link”, a comentat Pleşcan.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.