Universitatea „Cuza“ a primit „grad de încredere ridicat“ de la ARACIS
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

sambata, 23.10.2021

Universitatea „Cuza“ a primit „grad de încredere ridicat“ de la ARACIS

GALERIE
uaic
  • uaic
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a primit calificativul „grad de încredere ridicat“ din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), rezultatul analizei solicitate de UAIC în urmă cu trei ani fiind comunicat în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului de Administraţie.

La evenimentul care s-a desfăşurat în cursul zilei de ieri în Sala Senat a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ a participat, alături de condurea UAIC, şi profesorul Iordan Petrescu, preşedinte al ARACIS, acesta fiind cel care a prezentat rezultatul evaluării externe.

„Ne aflăm la o universitate de excelenţă în domeniul educaţiei“, a declarat preşedintele ARACIS, care a citit certificatul care atestă obţinerea calificativului „grad de încredere ridicat“ pentru perioada 2015-2020.

Prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, Ordonator de credite al UAIC, a fost cea care a deschis şedinţa festivă, în discursul său vorbind despre rolul ARACIS şi nevoia de departajare faţă de „fabricile de diplome“.

De asemenea, Mihaela Onofrei a vorbit şi despre calitatea programelor de studii de la UAIC, care, în ciuda scăderii demografice, continuă să atragă studenţi în număr mare. Preşedintele ARACIS, Iordan Petrescu, a vorbit despre importanţa generală pe care o are evaluarea calităţii actului educaţional în învăţământul superior.

Acesta a punctat faptul că, „în perioada anilor 1980 -1990, învăţământul superior a trecut printr-un şoc deosebit, în urma trecerii de la învăţământul elitist la învăţământul superior de masă. În condiţiile internaţionalizării învăţământului superior, a apărut necesitatea încrederii în calitatea diplomelor oferite de instituţiile de învăţământ superior“.

El a adăugat că „universitatea dumneavoastră se concentrează pe domeniile de studiu şi cercetare fundamentale  - matematică, fizică, ştiinţe ale naturii. Aici vă situaţi pe primul loc în România, atât la licenţă, cât şi la masterat şi la doctorat. La capitolul diversitate a domeniilor de doctorat, UAIC stă pe locul al doilea din totalitatea instituţiilor de învăţământ din România“, a conchis preşedintele ARACIS.

În cadrul evaluării ARACIS au fost evaluate programele de studii ale fa­cultăţilor de Chimie, Economie şi Administrarea Afacerilor, Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, Fizică, Geo­grafie şi Geologie, Informatică, Litere, Matematică, Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

Nicolae GRECU

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

„E dreptul meu să fac ce vreau cu organismul meu” este un leit motiv al declaraţiilor fotbaliştilor pe posturile TV, fără a pomeni vreunul de vieţile altora.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IX)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IX)

Povestea ajunge, în fine, la descrierea „tehnicăˮ a lotcii.

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

pr. Constantin STURZU

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

În slujba logodnei, într-una dintre rugăciuni, ne adresăm lui Dumnezeu cu aceste cuvinte: "Care pe cele despărţite le aduni întru unire şi ai pus dragostea legătură neîntreruptă". Căderea primilor oameni, a protopărinţilor Adam şi Eva, a însemnat nu doar ruperea lor de Creator, ci şi dezbinarea acestora şi a urmaşilor lor. Prima crimă din istoria umanităţii a fost săvârşită asupra unui frate.

La plimbare pe axa culturală (3)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (3)

Arhitectura, prin conţinutul simbolic, estetic, funcţional, este interpretată în cheie diferită de fiecare persoană în parte. Un exerciţiu simplu poate demonstra această realitate. 

pulspulspuls

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

La trei zile după ce a dat cu artificii la Palat, şi asta după ce  nu a avut nicio reţinere să aprobe şi târgul de căciuli de la Hală, dar şi coada la moaşte la liber, auzim că Mihai Chirica a vorbit către presa centrală spunând pe un ton foarte doct şi sfătos că musai este nevoie de un lockdown total, cu închidere în casă mai ceva ca anul trecut. 

Caricatura zilei

Ciucă 2

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.