anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Universitatea "Cuza" are 11 noi specializări la master

GALERIE
UAIC Iasi Foto islive.ro
 • UAIC Iasi Foto islive.ro
- +

Anul acesta, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi oferă 11 programe de masterat în plus la toate facultăţile care organizează concurs de admitere în anul 2015-2016, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior susţinând că „reflectă realităţile curente ale tendinţelor societăţii şi ale pieţei muncii“.

Oferta academică pentru studii de licenţă oferă 83 de specializări pentru învăţmântul de zi şi la distanţă, iar pentru master, 131 de programe de studiu. Printre cele 11 noi se numără şi programul de master în "Dezvoltare regională şi managementul proiectelor europene“, care, conform universităţii, îşi propune să răspundă nevoii de specialişti în dezvoltare regională şi implementarea de proiecte pe fonduri europene.

Facultatea de Fizică va avea trei specializări noi, orientate spre tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor şi tehnologii avansate, în timp ce programe de master noi vor funcţiona şi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, dar şi la Teologie Ortodoxă şi Romano-Catolică.

În ceea ce priveşte criteriile de admitere, la master la majoritatea facultăţilor se cere în procent de 100% nota de la licenţă, în timp ce la licenţă, la toate cele 15 facultăţi se vor lua în considerare notele obţinute la bacalaureat, fie media generală, fie media probe. Dar există şi facultăţi care au probe speciale, spre exemplu la Sport tinerii se vor întrece în diferite teste sportive, şi vor da un test la Biologia de clasa a XI-a dacă vor dori să intre la Kinetoterapie.

La Informatică se va da probă de matematică sau informatică, la alegere, în timp ce la Drept se va da un test de limba română, în principal de gramatică, care va conta în proporţie de 50%. La pedagogie, teologie ortodoxă şi pastorală şi teologie catolică pastorală, vor exista o serie de probe vocaţionale. Şi anul acesta sunt deschise înscrierile online implementate anul trecut la universitate. Olimpicii vor fi admişi fără a trece prin selecţia de dosare direct pe locuri bugetate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ţinut minte

Cătălin ONOFREI

De ţinut minte

Cele cinci mari trădări ale liberalilor.

opinii

Cine mai vrea să fie liber

Briscan ZARA

Cine mai vrea să fie liber

Nu mai există compatibilitate de idei şi credinţe nicăieri. E doar un curent general oficial, impus şi încurajat permanent de stat, la nivel de politică naţională, iar pe acela se merge într-un sens prin propagandă continuă. Se numeşte corectitudine politică. Nu poate fi definit de nimeni prin nimic, de aceea oricine poate face teoretic orice, dar poate fi şi tras la răspundere pentru orice, dacă situaţia o cere.

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Cristina DANILOV

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Fiecare dintre noi a avut o experienţă în care s-a simţit deplasat, o situaţie în care s-a simţit ruşinat sau inconfortabil doar pentru că a fost sau a făcut ceva diferit faţă de ceilalţi. Oamenii sunt experţi în a identifica aceste situaţii şi a face glume pe seama lor, uneori, din nefericire, excesiv.

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

pulspulspuls

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Un uichend agitat tare s-a încheiat ieri la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Ceva ce nu s-a prea văzut din stradă, că la discreţie lumea de la partidoi e campioană zonală, dar care cică a lăsat urme grele prin multe berouri, dacă nu cumva chiar şi cicatrici pe unele obrazuri mai puţin tăbăcite. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.