Universitatea Cuza, sub atacul COVID-19. O studentă ”pozitivă” a fost două zile la cursuri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Universitatea Cuza, sub atacul COVID-19. O studentă ”pozitivă” a fost două zile la cursuri

GALERIE
universitatea cuza
  • universitatea cuza
- +

O studentă în anul II la Facultatea de Istorie a Universităţii „Al.I. Cuza“ a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus. În lipsa oricăror informaţii oficiale oferite de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, putem doar deduce faptul că aceasta a fost identificată ieri-dimineaţă, în ultimul lot de analize de la momentul respectiv analizat de specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase.

Conform informaţiilor obţinute de „Ziarul de Iaşi“ din surse oficiale şi neoficiale de la UAIC, studenta a participat la mai multe ore în zilele de luni şi marţi, 9-10 martie, de săptămâna trecută, iar ulterior, până joi, 12 martie, ultima zi înaintea suspendării cursurilor, a mai fost de câteva ori în facultate, în Corpul A, inclusiv la sectoarele administrative ale facultăţii. Tânăra nu stătea într-un cămin al universităţii, iar conform reprezentanţilor UAIC, cei de la DSP au luat legătura doar cu medicul de familie care are biroul într-un complex al UAIC pentru a-l anunţa că au o studentă confirmată cu coronavirus. Cei de la facultate au aflat de la studentă, care a scris ieri-dimineaţă la ora 11 un e-mail către cei cinci profesori la ale căror cursuri a participat luni şi marţi. „Ziarul de Iaşi“ a consultat e-mailul respectiv, în care tânăra se arăta îngrijorată de faptul că nu se simte foarte bine şi că nu ştie cum va putea să finalizeze cursurile în contextul în care nu are acces la un laptop.
 
Contactat telefonic, decanul facultăţii, prof.dr. Petronel Zahariuc, a precizat că există persoane care încearcă să ia legătura cu fata pentru a putea determina exact pe unde anume a mers aceasta în ultima perioadă. „Am încercat să anunţăm cât mai multe persoane, studenţi şi personal administrativ, de această situaţie; oricum, la noi, de miercurea trecută nu prea s-au mai făcut ore, iar joi nu s-au făcut deloc. Am informat DSP-ul de situaţia de la noi, iar colegii care au făcut ore în zilele de luni şi marţi s-au autoizolat benevol la domiciliu şi au luat legătura cu medicul de familie acolo unde a fost cazul“, a declarat prof.dr. Petronel Zahariuc. Nu este clar până în momentul de faţă cu cine anume a intrat în legătură studenta şi de unde are infecţia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.