Universitatea Cuza, sub atacul COVID-19. O studentă ”pozitivă” a fost două zile la cursuri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Universitatea Cuza, sub atacul COVID-19. O studentă ”pozitivă” a fost două zile la cursuri

GALERIE
universitatea cuza
  • universitatea cuza
- +

O studentă în anul II la Facultatea de Istorie a Universităţii „Al.I. Cuza“ a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus. În lipsa oricăror informaţii oficiale oferite de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, putem doar deduce faptul că aceasta a fost identificată ieri-dimineaţă, în ultimul lot de analize de la momentul respectiv analizat de specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase.

Conform informaţiilor obţinute de „Ziarul de Iaşi“ din surse oficiale şi neoficiale de la UAIC, studenta a participat la mai multe ore în zilele de luni şi marţi, 9-10 martie, de săptămâna trecută, iar ulterior, până joi, 12 martie, ultima zi înaintea suspendării cursurilor, a mai fost de câteva ori în facultate, în Corpul A, inclusiv la sectoarele administrative ale facultăţii. Tânăra nu stătea într-un cămin al universităţii, iar conform reprezentanţilor UAIC, cei de la DSP au luat legătura doar cu medicul de familie care are biroul într-un complex al UAIC pentru a-l anunţa că au o studentă confirmată cu coronavirus. Cei de la facultate au aflat de la studentă, care a scris ieri-dimineaţă la ora 11 un e-mail către cei cinci profesori la ale căror cursuri a participat luni şi marţi. „Ziarul de Iaşi“ a consultat e-mailul respectiv, în care tânăra se arăta îngrijorată de faptul că nu se simte foarte bine şi că nu ştie cum va putea să finalizeze cursurile în contextul în care nu are acces la un laptop.
 
Contactat telefonic, decanul facultăţii, prof.dr. Petronel Zahariuc, a precizat că există persoane care încearcă să ia legătura cu fata pentru a putea determina exact pe unde anume a mers aceasta în ultima perioadă. „Am încercat să anunţăm cât mai multe persoane, studenţi şi personal administrativ, de această situaţie; oricum, la noi, de miercurea trecută nu prea s-au mai făcut ore, iar joi nu s-au făcut deloc. Am informat DSP-ul de situaţia de la noi, iar colegii care au făcut ore în zilele de luni şi marţi s-au autoizolat benevol la domiciliu şi au luat legătura cu medicul de familie acolo unde a fost cazul“, a declarat prof.dr. Petronel Zahariuc. Nu este clar până în momentul de faţă cu cine anume a intrat în legătură studenta şi de unde are infecţia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joaca de-a reforma

Cătălin ONOFREI

Joaca de-a reforma

Îmi aduc aminte că aţi promis o Românie normală la cap, la inimă şi la trup!

Filmuletul zilei

opinii

Make Romania Great Again!

Briscan ZARA

Make Romania Great Again!

A fost vreodată România noastră grandioasă, a fost vreun moment din istorie la care ne putem raporta şi care poate fi luat drept exemplu de reuşită, de „aşa da”? Poate cineva spune că o anumită perioadă a fost cea mai apropiată de nivelul albastru al satisfacţiei dintre toate? A existat un moment la care să ne raportăm şi să zicem: „Nu mai e cum a fost atunci când eram cei mai şmecheri, când călăream valul, când eram temuţi, respectaţi, apreciaţi la adevărata valoare”?

Bunul păstor

Mihai DORIN

Bunul păstor

A plecat la Domnul mult prea devreme, la o vârstă la care un îndrumător spiritual îşi desăvârşeşte misiunea creştină, Prea Sfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. Clujenii ne-au oferit cu acest prilej o lecţie de dragoste şi civilizaţie, prin felul în care au înţeles să-şi arate preţuirea pentru blândul păstor, care în cei peste 23 de ani de slujire a cucerit inimile credincioşilor. Şi nu au fost doar cei greco-catolici, aşa cum eu însumi am înţeles cu ani în urmă, atunci când l-am cunoscut, ci deopotrivă ortodocşi ori romano-catolici. 

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

pulspulspuls

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Iată, stimaţi telespectatori, că iarăşi pică ieşenii de papagal în politichia care se face la Bucureşti.

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.