Universitatea Cuza va demara doua proiecte de 10 milioane de euro finantate cu fonduri UE

vineri, 20 august 2010, 15:48
1 MIN
 Universitatea Cuza va demara doua proiecte de 10 milioane de euro finantate cu fonduri UE

"Cerinte educationale speciale pentru toti" si "Salvati copiii de abandon si neintegrare" sint cele doua initiative, fiecare avind o valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

In cadrul primului proiect vor fi promovate tehnologii asistive de ultima generatie (n.r.-pentru persoanele cu dizabilitati), programe pentru copiii cu nevoi speciale si pentru parintii lor sau pentru functionarii publici care vor relationa cu ei. "Nu doar nevazatorii, surdo-mutii sau persoanele cu deficiente locomotorii au trebuinte speciale, ci cu totii avem nevoi speciale pentru a relationa corect, eficient si favorabil mediilor de formare", a explicat prof. univ. dr Laurentiu Soitu, managerul proiectului.

In cadrul acestei initiative vor fi acordate 900 de burse pentru tineri si vor fi realizate activitati de formare a profesorilor si a persoanelor care lucreaza cu acesti copii. De asemenea, vor fi realizate si stagii de pregatire cu functionari publici si mediatori scolari.

Cel de-al doilea proiect, intitulat "Salvati copiii de abandon si neintegrare" are ca scop reducerea ratei de abandon scolar ca o premisa a dezvoltarii permanente. In cadrul acestuia Universitatea va acorda 2.000 de burse copiilor care provin din medii sociale defavorizate. "Putini elevi din mediul rural mai termina liceul, iar si mai putini dintre acestia devin studenti. Pentru acest motiv Universitatea a lansat proiectul care are o valoare nerambursabila de 5 milioane de euro", a conchis Soitu.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii