LIVE TEXT: Bugetul Iaşului, în dezbaterea CL: Şanse mari să nu fie aprobat
UDPATE 14.40. Au început dezbaterile pe proiectul de buget. Primul care a luat cuvânt es (...)
citeste totjoi, 22.04.2021
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi este o instituţie specializată în învăţământul superior agronomic şi medical veterinar, cu anvergură la nivel naţional şi internaţional, având ca misiune formarea de ingineri pentru agricultură, horticultură, mediu, zootehnie, industria alimentară şi doctori medici veterinari
Oferta academică se defineşte prin facultăţi acreditate, domenii de studiu cu impact profesional, calitate în educaţie, performanţă în cercetarea ştiinţifică, mobilităţi europene, cariere de succes, facilităţi şi condiţii de studiu moderne.
Cei aproximativ 5000 de studenţi ai universităţii la ciclul de licenţă îşi desfăşoară activitatea în cadrul a patru facultăţi cu 15 programe de studii:
Facultatea de Agricultură: Agricultură, Montanologie, Exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industria alimentară (specializare nouă), Inginerie economică în agricultură, Tehnologia prelucrării produselor agricole, Protecţia Consumatorului şi a Mediului (specializare nouă), Biologie;
Facultatea de Horticultură: Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului;
Facultatea de Zootehnie: Zootehnie, Piscicultură şi acvacultură, Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism, Controlul şi expertiza produselor alimentare;
Facultatea de Medicină Veterinară: Medicină veterinară (în limba română şi în limba engleză).
Studiile de master pentru cei peste 800 de masteranzi sunt structurate pe 21 specializări distincte.
Studiile universitare de doctorat sunt organizate şi se desfăşoară în cadrul IOSUD în care funcţionează două şcoli doctorale, una pentru domeniile Agronomie, Horticultură şi Zootehnie şi una pentru domeniul Medicină Veterinară.
Totul pentru studenţi
Condiţiile de studiu sunt la nivel european, iar calitatea învăţământului a fost apreciată de către ARACIS prin calificativul maxim. Peste 30% din studenţi primesc burse de studiu, de merit, de performanţă şi sociale. A fi student la USAMV Iaşi înseamnă şi multiple posibilităţi de pregătire în afara ţării, mobilităţi Erasmus şi stagii de practică în străinătate în urma cărora pot fi obţinute şi sume importante de bani. Calitatea pregătirii şi diversitatea posibilităţilor de angajare fac posibilă inserţia rapidă a absolvenţilor pe piaţa muncii, atât în ferme agricole, horticole, piscicole sau de creşterea animalelor, cât şi în firme de prelucrarea a produselor alimentare, în instituţii descentralizate ale statului pentru agricultură, birouri de consultanţă, firme pentru întocmirea proiectelor de accesare a fondurilor europene, în cele de distribuţie a inputurilor pentru sectorul agricol şi agroalimentar şi în circumscripţii sanitar-veterinare.
Activitatea de cercetare a cadrelor didactice şi studenţilor se desfăşoară în centre de cercetare acreditate, în cadrul cărora funcţionează 17 laboratoare specializate. De asemenea, în cadrul Universităţii există un Centru de vizualizare avansată 3D, unic în ţară, care face posibilă simularea tridimensională a tuturor fenomenelor biologice conducând, astfel, la o mai bună percepţie a acestora de către studenţi. Concret, sudenţii şi profesorii celor patru facultăţi de la Universitatea „Ion Ionescu de la Brad” pot studia diverse obiecte, plantele, animalele sau mediul lor de viaţă ca şi cum le-ar avea chiar în faţa lor, tridimensional.
„Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu” (ICAM) este cel mai mare proiect din istoria de peste 100 de ani a USAMV Iaşi. Cu o valoare de apropximativ 42 milioane de lei, ICAM va avea un fitotron (laborator care permite realizarea tuturor condiţiilor experimentale pentru creşterea plantelor) unic în regiunea de Nord-Est şi cel mai modern din România.
Pentru USAMV Iaşi internaţionalizarea reprezintă o prioritate. După 1990 relaţiile internaţionale ale universităţii s-au dezvoltat în mod deosebit. Activitatea didactică se desfăşoară în sistemul de credite transferabile (ECTS). Se depun eforturi permanente pentru compatibilizarea programelor de învăţământ cu programe similare ale ţărilor europene.
USAMV Iaşi este membru asociat AUF (Agence Universitaire de la Francophonie), membru activ EUA (European University Association), CASEE (Association for European Life Science Universities), membru EAEVE (European Association of Establishments for Veterinary Education), membru RIFEFF (Réseau International Francophone des Etablissements de Formation de Formateurs).
USAMV Iaşi dezvoltă relaţii de colaborare bilaterală cu 38 de universităţi şi instituţii de învăţământ superior din Europa, Africa, SUA şi din alte zone ale lumii, pe bază de convenţii şi cu obiective prioritare în schimbul de experienţă organizatorică şi didactică, prin mobilităţi ale cadrelor didactice şi studenţilor, precum şi în diverse domenii de cercetare. De asemenea, aceste tipuri de mobilități se desfăşoară şi pe baza programului ERASMUS, în cadrul căruia USAMV Iaşi are 64 parteneri direcţi.
Biblioteca
Biblioteca USAMV Iaşi are un profil ştiinţific şi enciclopedic, istoria sa fiind strâns legată de cea a Universităţii. Recent extinsă şi modernizată, Biblioteca funcţionează într-un spaţiu care se întinde pe patru nivele şi care acoperă 1.350 metri pătraţi. Aceasta cuprinde trei săli de lectură cu 150 locuri disponibile pentru utilizatori şi o cameră Multimedia & Internet cu 36 de PC-uri, asigurând condiţii excelente de studiu şi cercetare. Fondul total (cărţi, periodice, documente, cursuri, articole electronice) al Bibliotecii cuprinde 93.774 de volume. Baza de date online ANELIS poate fi accesată cu uşurinţă de pe site-ul web al Bibiotecii şi oferă cele mai recente informaţii din diferite domenii de cercetare ştiinţifică. Aceasta găzduieşte, de asemenea, o colecţie largă de cărţi de patrimoniu rare, datând din secolele 18 şi 19. Biblioteca dispune de o reţea de 92 de parteneri naţionali şi internaţionali pentru schimbul, trimiterea şi primirea unei varietăţi de publicaţii ştiinţifice. Find în curs de dezvoltare într-un context internaţional, Biblioteca USAMV Iaşi este unul din membrii fondatori ai Uniunii Bibliotecilor Balcanice (BLU) ale cărei obiective generale sunt de a ajuta bibliotecile din Balcani în: formarea unei reţele funcţionale, îmbunătăţirea accesului la colecţiile bibliotecilor şi furnizarea mai eficientă a serviciilor de informare.
Campusul
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi asigură cazare tuturor studenţilor aflaţi în primul an de studii, campusul studenţesc fiind la doar câţiva paşi de cele patru facultăţi. Instituţia de învăţământ superior are patru cămine moderne dotate cu Internet, cablu TV, spaţii de gătit şi maşini de spălat. Numărul locurilor de cazare disponibile este de aproximativ 1500. În incinta campusului sunt şi cabinete ce asigură asistenţa medicală a studenţilor.
Studenţii pot servi masa la Cantina-Restaurant a Universităţii aflată în imediata apropiere a campusului şi renumită pentru produsele pe care le oferă. Cantina - Restaurant a USAMV a fost renovată şi modernizată, are o suprafaţă de aproximativ 800 metri pătraţi şi o capacitate de 350 locuri. Cantina - Restaurant are implementat şi certificat sistemul de calitate conform SR EN ISO 22000:2005 (HACCP), pentru alimentaţia publică, toate avizele sanitar-veterinare fiind la zi, ceea ce denotă o calitate la standarde internaţionale a preparatelor.
Complexul sportiv este compus dintr-o sală de sport polivalentă, o sală de fitness, două terenuri de fotbal cu gazon sintetic şi noctură, două terenuri de tenis de câmp cu iarbă sintetică (din care unul este acoperit cu balon presostatic) şi saună. În campus, sunt organizate competiţii sportive, dar şi spectacole de diverse genuri.
Pe scurt, poate fi spus ca tinerii care studiază la USAMV Iaşi au la dispoziţie un “mini-orăşel” din care nu lipseşte nimic.
Cuvinte cheie: + usamv iasi, admitere 2015, licenta, masterat, agricultura, zootehnie, medicina veterinara, horticultura, campus, laboratoare, munca, profesie
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Germania vrea să cumpere 30 de milioane de doze de vaccin rusesc anticovid Sputnik V
Investiţie majoră a unui retailer într-un parc industrial din Iaşi
Ce spune Iohannis despre faptul că CE vrea să dea în judecată AstraZeneca
LIVE TEXT: Bugetul Iaşului, în dezbaterea CL: Şanse mari să nu fie aprobat
Preşedintele Zelenski susţine că Ucraina este pregătită pentru un război cu Rusia
Blocul construit pe restaurantul Familial, în prag de demolare. Sentință a judecătorilor
A început procesul bărbatului care şi-a tranşat mama şi îI consuma rămăşitele
3,5 milioane lei guvernamentali pentru Spitalul Orășenesc Hârlău
VIDEO Imagini spectaculoase de pe Arena Națională: A fost montat gazonul pentru Euro 2020
Preşedintele Joe Biden s-ar pregăti să recunoască genocidul armean
Bilanț coronavirus, 22 aprilie. 2.989 de cazuri noi, 150 de decese. În Iași, 92 de noi pacienți
Ioana Mihăilă a plecat din conducerea USRPLUS după ce a luat 3% la primăria Oradea. Acum e ministru
Temperaturi-record în anul 2020 în Europa, în special în Siberia
Evaluarea profesorilor de către elevi: opțională, anonimă, semestrială, fără acordul dascălului
Agenția Medicamentului contrazice INSP: trei teste din salivă din România respectă criteriile UE
Posesia de marijuana a fost legalizată în statul american Virginia
Perez spune că proiectul Superligii europene nu a căzut. “Proiectul este în «standby»”
Analiştii CFA România au încredere în revenirea economiei în acest an
Pisică gestantă torturată de doi copii în Brăila. Dosar penal pentru moartea animalului
Sportivii au votat interzicerea gesturilor de protest la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Ce spune Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătăţii, despre paturile de la ATI
A mai murit un migrant afgan în România. A fost călcat de tren
Efectele lipsei socializării fizice asupra elevilor din învățământul primar
UEFA va discuta vineri posibile sancţiuni pentru cele 12 cluburi care au iniţiat Superliga
Larisa Iordache, probleme de sănătate după ce a obţinut calificarea la JO
COVID pare că se retrage. Doar trei localități din județul Iași se mai află în scenariul roșu
SFR cheamă voluntarii: VoluntarEști. TrăiEști. ÎntâlnEști. FilmEști
Copilul găsit mort în pădure este Sebi! Medicii legiști au stabilit cauzele morții
Focar COVID în spital din cauza unei asistente-șefe care ținea dezinfectantul sub cheie
VIDEO Capcană mortală pe un drum sucevean. Un imens buștean a căzut din remorca unui camion
Oxigen pe Marte - Este pentru prima oară în istorie când se întâmplă așa ceva
Cifra exactă a pensionarilor speciali din România. Suma colosală plătită lunar de stat
Examen politic pentru Chirica: trece sau nu azi bugetul prin Consiliul Local?
A apărut sindromul psihic „Covid“ la elevii din Iași. Plâns din senin, frică și depresie
Cunoscutul actor Ion Sapdaru a fost călcat de hoţi: i-au furat „găleata“ cu bani
Concurenţă mai ceva ca la Medicină la şcoala de Poliţie. Sute de ieșeni înscriși
Sentința: Până unde pot ajunge câteva flash-uri în trafic şi un deget arătat prin geam!
Artistă din Iaşi condamnată: s-a îmbătat cu Jägermeister şi s-a urcat la volan
Bugetul judeţului: cum arată şi cine l-a votat? PSD a întins o capcană
Un elev a dat spargeri în serie în timp ce era în arest la domiciliu
Nou stareţ la Mănăstirea „Trei Ierarhi“: Elisei Nedescu. Slujbă specială de hirotesie
O universitate din Iaşi începe preînscrierile pentru admiterea din vară
Covid 19 - Aproape 200.000 de ieşeni s-au vaccinat: „viteza“ depăşeşte 3.000/zi
Codrin Liviu CUȚITARUCanonizare |
Bogdan ILIESCUOmul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook |
Florin CÎNTICMircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I) |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.