anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

duminica, 22.05.2022

Facultăţi care îţi aduc salarii de mii de euro

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi - Cunoaşte succesul !

GALERIE
DSCN0055 dDSCN3497DSCN3499DSCN3518USAMV_de susUSAMV-simpluUsamv 1Usamv 2Usamv aula 1Usamv baza sportiva 1Usamv baza sportivaUsamv centru 3DUsamv centru 3D 3Usamv biblioteca 3Usamv centru 3D 2Usamv aulaUsamv biblioteca 1Usamv caminUsamv baza sportiva 2Banner usamv
 • DSCN0055 d
 • DSCN3497
 • DSCN3499
 • DSCN3518
 • USAMV_de sus
 • USAMV-simplu
 • Usamv 1
 • Usamv 2
 • Usamv aula 1
 • Usamv baza sportiva 1
 • Usamv baza sportiva
 • Usamv centru 3D
 • Usamv centru 3D 3
 • Usamv biblioteca 3
 • Usamv centru 3D 2
 • Usamv aula
 • Usamv biblioteca 1
 • Usamv camin
 • Usamv baza sportiva 2
 • Banner usamv
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi este o instituţie specializată în învăţământul superior agronomic şi medical veterinar, cu anvergură la nivel naţional şi internaţional, având ca misiune  formarea de ingineri pentru agricultură, horticultură, mediu, zootehnie, industria alimentară şi doctori medici veterinari

    Oferta academică se defineşte prin facultăţi acreditate, domenii de studiu cu impact profesional, calitate în educaţie, performanţă în cercetarea ştiinţifică, mobilităţi europene, cariere de succes, facilităţi şi condiţii de studiu moderne.

    Cei aproximativ 5000 de studenţi ai universităţii la ciclul de licenţă îşi desfăşoară activitatea în cadrul a patru facultăţi cu 15 programe de studii:
    Facultatea de Agricultură: Agricultură, Montanologie, Exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industria alimentară (specializare nouă), Inginerie economică în agricultură, Tehnologia prelucrării produselor agricole, Protecţia Consumatorului şi a Mediului (specializare nouă), Biologie;
Facultatea de Horticultură: Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului;
Facultatea de Zootehnie: Zootehnie, Piscicultură şi acvacultură, Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism, Controlul şi expertiza produselor alimentare;
Facultatea de Medicină Veterinară: Medicină veterinară (în limba română şi în limba engleză).
Studiile de master pentru cei peste 800 de masteranzi sunt structurate pe 21 specializări distincte.
Studiile universitare de doctorat sunt organizate şi se desfăşoară în cadrul IOSUD în care funcţionează două şcoli doctorale, una pentru domeniile Agronomie, Horticultură şi Zootehnie şi una pentru domeniul Medicină Veterinară.

Totul pentru studenţi

    Condiţiile de studiu sunt la nivel european, iar calitatea învăţământului a fost apreciată de către ARACIS prin calificativul maxim. Peste 30%  din studenţi primesc burse de studiu, de merit, de performanţă şi sociale. A fi student la USAMV Iaşi înseamnă şi multiple posibilităţi de pregătire în afara ţării, mobilităţi Erasmus şi stagii de practică în străinătate în urma cărora pot fi obţinute şi sume importante de bani. Calitatea pregătirii şi diversitatea posibilităţilor de angajare fac posibilă inserţia rapidă a absolvenţilor pe piaţa muncii, atât în ferme agricole, horticole, piscicole sau de creşterea animalelor, cât şi în firme de prelucrarea a produselor alimentare, în instituţii descentralizate ale statului pentru agricultură, birouri de consultanţă, firme pentru întocmirea proiectelor de accesare a fondurilor europene, în cele de distribuţie a inputurilor pentru sectorul agricol şi agroalimentar şi în circumscripţii sanitar-veterinare.
    Activitatea de cercetare a cadrelor didactice şi studenţilor se desfăşoară în centre de cercetare acreditate, în cadrul cărora funcţionează 17 laboratoare specializate. De asemenea, în cadrul Universităţii există un Centru de vizualizare avansată 3D, unic în ţară, care face posibilă simularea tridimensională a tuturor fenomenelor biologice conducând, astfel, la o mai bună percepţie a acestora de către studenţi. Concret, sudenţii şi profesorii celor patru facultăţi de la Universitatea „Ion Ionescu de la Brad” pot studia diverse obiecte, plantele, animalele sau mediul lor de viaţă ca şi cum le-ar avea chiar în faţa lor, tridimensional.
     „Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu” (ICAM) este cel mai mare proiect din istoria de peste 100 de ani a USAMV Iaşi. Cu o valoare de apropximativ 42 milioane de lei, ICAM va avea un fitotron (laborator care permite realizarea tuturor condiţiilor experimentale pentru creşterea plantelor) unic în regiunea de Nord-Est şi cel mai modern din România.

     Pentru USAMV Iaşi internaţionalizarea reprezintă o prioritate. După 1990 relaţiile internaţionale ale universităţii s-au dezvoltat în mod deosebit. Activitatea didactică se desfăşoară în sistemul de credite transferabile (ECTS). Se depun eforturi permanente pentru compatibilizarea programelor de învăţământ cu programe similare ale ţărilor europene.
      USAMV Iaşi este membru asociat AUF (Agence Universitaire de la Francophonie), membru activ EUA (European University Association), CASEE (Association for European Life Science Universities), membru EAEVE (European Association of Establishments for Veterinary Education), membru RIFEFF (Réseau International Francophone des Etablissements de Formation de Formateurs).
USAMV Iaşi dezvoltă relaţii de colaborare bilaterală cu 38 de universităţi şi instituţii de învăţământ superior din Europa, Africa, SUA şi din alte zone ale lumii, pe bază de convenţii şi cu obiective prioritare în schimbul de experienţă organizatorică şi didactică, prin mobilităţi ale cadrelor didactice şi studenţilor, precum şi în diverse domenii de cercetare. De asemenea, aceste tipuri de mobilități se desfăşoară şi pe baza programului ERASMUS, în cadrul căruia USAMV Iaşi are 64 parteneri direcţi.


 Biblioteca

    Biblioteca USAMV Iaşi are un profil ştiinţific şi enciclopedic, istoria sa fiind strâns legată de cea a Universităţii. Recent extinsă şi modernizată, Biblioteca funcţionează într-un spaţiu care se întinde pe patru nivele şi care acoperă 1.350 metri pătraţi. Aceasta cuprinde trei săli de lectură cu 150 locuri disponibile pentru utilizatori şi o cameră Multimedia & Internet cu 36 de PC-uri, asigurând condiţii excelente de studiu şi cercetare. Fondul total (cărţi, periodice, documente, cursuri, articole electronice) al Bibliotecii cuprinde 93.774 de volume. Baza de date online ANELIS poate fi accesată cu uşurinţă de pe site-ul web al Bibiotecii şi oferă cele mai recente informaţii din diferite domenii de cercetare ştiinţifică. Aceasta găzduieşte, de asemenea, o colecţie largă de cărţi de patrimoniu rare, datând din secolele 18 şi 19. Biblioteca dispune de o reţea de 92 de parteneri naţionali şi internaţionali pentru schimbul, trimiterea şi primirea unei varietăţi de publicaţii ştiinţifice. Find în curs de dezvoltare într-un context internaţional, Biblioteca USAMV Iaşi este unul din membrii fondatori ai Uniunii Bibliotecilor Balcanice (BLU) ale cărei obiective generale sunt de a ajuta bibliotecile din Balcani în: formarea unei reţele funcţionale, îmbunătăţirea accesului la colecţiile bibliotecilor şi furnizarea mai eficientă a serviciilor de informare.   

Campusul

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi asigură cazare tuturor studenţilor aflaţi în primul an de studii, campusul studenţesc fiind la doar câţiva paşi de cele patru facultăţi. Instituţia de învăţământ superior are patru cămine moderne dotate cu Internet, cablu TV, spaţii de gătit şi maşini de spălat. Numărul locurilor de cazare disponibile este de aproximativ 1500. În incinta campusului sunt şi cabinete ce asigură asistenţa medicală a studenţilor.
Studenţii pot servi masa la Cantina-Restaurant a Universităţii aflată în imediata apropiere a campusului şi renumită pentru produsele pe care le oferă. Cantina - Restaurant a USAMV a fost renovată şi modernizată, are o suprafaţă de aproximativ 800 metri pătraţi şi o capacitate de 350 locuri. Cantina - Restaurant are implementat şi certificat sistemul de calitate conform SR EN ISO 22000:2005 (HACCP), pentru alimentaţia publică, toate avizele sanitar-veterinare fiind la zi, ceea ce denotă o calitate la standarde internaţionale a preparatelor.

Complexul sportiv este compus dintr-o sală de sport polivalentă, o sală de fitness, două terenuri de fotbal cu gazon sintetic şi noctură, două  terenuri de tenis de câmp cu iarbă sintetică (din care unul este acoperit cu balon presostatic) şi saună. În campus, sunt organizate competiţii sportive, dar şi spectacole de diverse genuri.
Pe scurt, poate fi spus ca tinerii care studiază la USAMV Iaşi au la dispoziţie un “mini-orăşel” din care nu lipseşte nimic.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de AUR şi sporturile

Nicolae GRECU

Generaţia de AUR şi sporturile

Stimaţi iubitori de fotbal şi sporturi din spaţiul carpato-danubian-pontic, realizăm acum că noi, condeierii, pixarii şi tastatorii în domeniu am greşit în masă în aprecierile noastre.

opinii

Creşterea oraşului

arh. Ionel OANCEA

Creşterea oraşului

După reculul din anii postcomunişti, când falimentul industriei ieşene a distrus zeci de mii de locuri de muncă, dezvoltarea Iaşului a fost previzibilă. În fapt este marele pol de atracţie al regiunii Nord-Est şi unul dintre cele mai mari din ţară.

Lumina de la capătul Luminiţei

pr. Constantin STURZU

Lumina de la capătul Luminiţei

Aşa cum ni se relatează în pericopa evanghelică ce se citeşte mâine în bisericile ortodoxe (de la Ioan 4, 5-42), Iisus are un dialog deloc comod cu o femeie ce venise să scoată apă de la o fântână din Samaria, de lângă cetatea Sihar, acolo unde Domnul, ostenit de călătorie, se aşezase în aşteptarea ucenicilor plecaţi să cumpere de mâncare.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Articolul se referă pe scurt la apariţia componentei romanice a conştiinţei inaţionale a românilor.

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.