anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

duminica, 22.05.2022

Advertorial

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” începe pe 15 iulie sesiunea de înscrieri pentru admiterea 2013

GALERIE
Sigla usamvUSAMV-simplu
 • Sigla usamv
 • USAMV-simplu
- +

 

Înscrierile la licenţă şi master de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară încep luni, 15 iulie  şi se vor finaliza pe 25 iulie,  programul fiind între orele 8.00 – 16.00. USAMV Iaşi promovează şi în această vară o ofertă atractivă, care cuprinde, pe lângă oportunităţi de studiu la specializări căutate pe piaţa muncii, condiţii foarte bune de cazare, masă şi recreere în campusul studenţesc şi diverse facilităţi pentru studenţi. Cei care optează pentru a deveni studenţi ai USAMV Iaşi au la dispoziţie o ofertă educaţională diversă şi competitivă, diplomele fiind recunoscute în toate ţările Uniunii Europene.  Peste 850 de locuri, finanţate de la bugetul de stat sau cu taxă, sunt scoase la concurs în cadrul a treisprezece specializări la Facultăţile de Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Medicină Veterinară. Astfel, cei care se înscriu la Facultatea de Agricultură pot opta pentru: Agricultură, Montanologie, Inginerie economică în agricultură, Tehnologia prelucrării produselor agricole sau Biologie; la Horticultură viitorii studenţi se pot specializa în Horticultură, Peisagistică sau Ingineria mediului. În cadrul Facultăţii de Zootehnie, viitorii studenţii pot opta pentru specializările: Zootehnie, Piscicultură şi acvacultură, Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism, Controlul şi expertiza produselor alimentare. La Facultatea de Medicină Veterinară studenţii se pot înscrie la specializarea cu acelaşi nume.

USAMV Iaşi utilizează echipamente IT performante şi tehnici inovative în procesul de educaţie cum ar fi şi tehnologia 3D. Peste 40%  din studenţi primesc burse de studiu, de merit, de performanţă şi sociale. Nu mai puţin important este faptul că studenţii Universităţii beneficiază de condiţii moderne de cazare în campusul studenţesc, în cămine renovate şi dotate cu săli de bucătărie şi spălătorie, precum şi de o bază sportivă completă cu terenuri şi sală de sport. De asemenea, mai trebuie menţionat că pe lângă competenţele profesionale dobândite, studenţii au posibilităţi diverse de socializare în bazele propri de parctică din Iaşi, Vatra Dornei (Plaiul Şarului), Făcăieni şi Frasin. Pe întreaga perioadă a studenţiei, tinerii au la dispoziţie mobilităţile Erasmus cu finanţare europeană, ca urmare a acordurilor bilaterale dintre USAMV .

 Admiterea se face fără probe de examen, pentru toate domeniile, criteriile de admitere, după notele de la Bacalaureat, sunt: 50 % nota la limba şi literatura română şi 50 % nota la altă  probă scrisă, la alegere.  Taxa de înscriere este de 150 lei. Pentru mai multe informaţii privind admiterea cei interesaţi pot consulta site-ul www.uaiasi.ro/admitere.  Informaţii se pot obţine şi prin telefon, la 0232 407479, 0757011416 sau pe e-mail la admitere@uaiasi.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de AUR şi sporturile

Nicolae GRECU

Generaţia de AUR şi sporturile

Stimaţi iubitori de fotbal şi sporturi din spaţiul carpato-danubian-pontic, realizăm acum că noi, condeierii, pixarii şi tastatorii în domeniu am greşit în masă în aprecierile noastre.

opinii

Creşterea oraşului

arh. Ionel OANCEA

Creşterea oraşului

După reculul din anii postcomunişti, când falimentul industriei ieşene a distrus zeci de mii de locuri de muncă, dezvoltarea Iaşului a fost previzibilă. În fapt este marele pol de atracţie al regiunii Nord-Est şi unul dintre cele mai mari din ţară.

Lumina de la capătul Luminiţei

pr. Constantin STURZU

Lumina de la capătul Luminiţei

Aşa cum ni se relatează în pericopa evanghelică ce se citeşte mâine în bisericile ortodoxe (de la Ioan 4, 5-42), Iisus are un dialog deloc comod cu o femeie ce venise să scoată apă de la o fântână din Samaria, de lângă cetatea Sihar, acolo unde Domnul, ostenit de călătorie, se aşezase în aşteptarea ucenicilor plecaţi să cumpere de mâncare.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Articolul se referă pe scurt la apariţia componentei romanice a conştiinţei inaţionale a românilor.

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.