anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Universitatea de Științele Vieții Iași: admiterea la master, până pe 21 iulie. Peste 75% din locurile bugetate s-au ocupat deja

GALERIE
USAMV_Iasi
 • USAMV_Iasi
- +

285 de dosare au fost depuse deja la Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV) pentru cele 376 de locurile bugetate scoase la concurs la specializările de masterat. Ieri, în Consiliul de Administratie al instituției, s-a decis organizarea unei sesiuni suplimentare de admitere la master, în perioada 7- 21 iulie.

La Facultatea de Agricultură au fost depuse până ieri 171 de dosare pe 218 locuri scoase la concurs la buget, la Facultatea de Horticultură au fost 71 de dosare pe cele 99 de locuri disponibile, în timp ce la Facultatea de Inginerie Resurselor Animale şi Alimentare au fost 43 de dosare pe 59 de locuri. La Facultatea de Medicină Veterinară anii de studiu sunt concentraţi într-un singur modul, ce cuprinde atât licenţă, cât şi master.

Reprezentanţii universităţii spun că rezultatele se compară cu cele din anii anteriori şi au precizat că îşi doresc completarea ocupării numărului de locuri bugetate în sesiunea din toamnă de admitere, cât şi ocuparea a cât mai multe dintre cele 115 locuri la taxă.

De luni începe şi admiterea la licenţă la Agronomie, care este programată să se desfăşoare în intervalul 11 – 22 iulie 2022 pentru domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie şi Medicină Veterinară.

Înscrierea poate fi realizată atât online, la adresa http://admitere.uaiasi.ro/, cât şi la sediul facultăţilor. Admiterea candidaţilor la USV Iaşi, se face pe baza notelor obţinute la probele de bacalaureat (nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română - 50%, nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului - 50%). 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.