Universitatea Tehnică a creat o platformă online unde profesorii și studenții politehniști se vor întâlni cu elevii interesați de o carieră în inginerie și arhitectură la OpenDays@TUIASI
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

Universitatea Tehnică a creat o platformă online unde profesorii și studenții politehniști se vor întâlni cu elevii interesați de o carieră în inginerie și arhitectură la OpenDays@TUIASI

GALERIE
Open Days 2020
  • Open Days 2020
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași organizează în perioada 20 - 22 mai 2020 o inedită manifestare de interacțiune cu elevii care vor să descopere viața de student, în cadrul evenimentului OpenDays@TUIASI, o reinterpretare virtuală a manifestării Zilelor Porților Deschise.

Pe parcursul acestor 3 zile, în intervalul 13.00 - 19.00, colectivul academic al universității se va muta în mediul online cu prelegeri interactive și dezbateri (fiecare cu timp de desfășurare de o oră) susținute de profesori din facultățile TUIASI, de profesioniști din cadrul Centrului de Consiliere, de reprezentanți ai Societății Antreprenoriale Studențești, în colaborare cu cei ai mediului economic.

A fost creată integral o platformă care poate fi accesată la adresa www.opendays.tuiasi.ro, unde cei interesați să participe pot să se înscrie, completând formularul online, la prelegeri și dezbateri. Tot acolo pot fi consultate galerii foto și video cu studenții și profesorii Universității, proiectele organizate, informații despre admitere, tururi virtuale ale campusul didactic și a celui mai mare campus studențesc din Nord-Estul țării - „Tudor Vladimirescu”, broșuri de prezentare a facultăților și universității în general, cât și informații despre Iași, un oraș al studenției.

„Evenimentul și site-ul dedicat Open Days reprezintă o dovadă a faptului că în această perioadă nu numai că nu s-au redus activitățile universității noastre, ba chiar s-au intensificat, în încercarea de a suplini interacțiunea directă cu actualii și viitorii studenți. Promovarea Politehnicii ieșene continuă, în variante adaptate și mult mai atractive și mai aproape de elevi. Trebuie să recunosc, și o fac cu bucurie, că site-ul constituie o reușită a echipei mixte de cadre didactice, colegi de la Biroul de presă, consilieri profesionali, dar, în același timp, constituie o dovadă a abilităților artistice pe care le oferă educația tehnică. Le mulțumesc colegilor mei pentru implicare și inspirație și sunt convins că Open Days vor fi o nouă reușită a universității noastre”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

Tinerii care participă la întâlnirile găzduite în cadrul OpenDays@TUIASI vor afla răspunsuri la întrebări generale, dar și particulare, despre învățământul tehnic, viața de student, dar și oportunitățile de carieră de la finalizarea studiilor, pe teme precum - ce înseamnă Ingineria sau Arhitectura, cum își aleg specializarea potrivită și care sunt diferențele dintre domeniile tehnice, de ce este Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași alegerea potrivită pentru ei; cât de frumoasă sau de dificilă este viața de student la TUIASI, ce spun actualii sau foștii studenți despre experiența lor etc.

„Am creat un eveniment într-un nou format, vizibil și accesibil tuturor celor care sunt în căutarea acelui program de studiu în care prin inginerie și arhitectură reușim să oferim fiecăruia participarea cu încredere la modelarea viitorului. Suntem bucuroși să vă avem alături, având astfel posibilitatea să cunoașteți prin participare și interacțiune adevăratul spirit al studenției la TUIASI în toate dimensiunile sale actuale”, a declarat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relațiile internaționale.

Participarea publicului la prezentări este gratuită, accesul fiind permis după completarea formularului de înregistrare ce se regăsește pe site-ul oficial al evenimentului, la adresa: www.opendays.tuiasi.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.