Universitatea Tehnică a creat o platformă online unde profesorii și studenții politehniști se vor întâlni cu elevii interesați de o carieră în inginerie și arhitectură la OpenDays@TUIASI
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.07.2021

COMUNICAT DE PRESA

Universitatea Tehnică a creat o platformă online unde profesorii și studenții politehniști se vor întâlni cu elevii interesați de o carieră în inginerie și arhitectură la OpenDays@TUIASI

GALERIE
Open Days 2020
  • Open Days 2020
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași organizează în perioada 20 - 22 mai 2020 o inedită manifestare de interacțiune cu elevii care vor să descopere viața de student, în cadrul evenimentului OpenDays@TUIASI, o reinterpretare virtuală a manifestării Zilelor Porților Deschise.

Pe parcursul acestor 3 zile, în intervalul 13.00 - 19.00, colectivul academic al universității se va muta în mediul online cu prelegeri interactive și dezbateri (fiecare cu timp de desfășurare de o oră) susținute de profesori din facultățile TUIASI, de profesioniști din cadrul Centrului de Consiliere, de reprezentanți ai Societății Antreprenoriale Studențești, în colaborare cu cei ai mediului economic.

A fost creată integral o platformă care poate fi accesată la adresa www.opendays.tuiasi.ro, unde cei interesați să participe pot să se înscrie, completând formularul online, la prelegeri și dezbateri. Tot acolo pot fi consultate galerii foto și video cu studenții și profesorii Universității, proiectele organizate, informații despre admitere, tururi virtuale ale campusul didactic și a celui mai mare campus studențesc din Nord-Estul țării - „Tudor Vladimirescu”, broșuri de prezentare a facultăților și universității în general, cât și informații despre Iași, un oraș al studenției.

„Evenimentul și site-ul dedicat Open Days reprezintă o dovadă a faptului că în această perioadă nu numai că nu s-au redus activitățile universității noastre, ba chiar s-au intensificat, în încercarea de a suplini interacțiunea directă cu actualii și viitorii studenți. Promovarea Politehnicii ieșene continuă, în variante adaptate și mult mai atractive și mai aproape de elevi. Trebuie să recunosc, și o fac cu bucurie, că site-ul constituie o reușită a echipei mixte de cadre didactice, colegi de la Biroul de presă, consilieri profesionali, dar, în același timp, constituie o dovadă a abilităților artistice pe care le oferă educația tehnică. Le mulțumesc colegilor mei pentru implicare și inspirație și sunt convins că Open Days vor fi o nouă reușită a universității noastre”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

Tinerii care participă la întâlnirile găzduite în cadrul OpenDays@TUIASI vor afla răspunsuri la întrebări generale, dar și particulare, despre învățământul tehnic, viața de student, dar și oportunitățile de carieră de la finalizarea studiilor, pe teme precum - ce înseamnă Ingineria sau Arhitectura, cum își aleg specializarea potrivită și care sunt diferențele dintre domeniile tehnice, de ce este Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași alegerea potrivită pentru ei; cât de frumoasă sau de dificilă este viața de student la TUIASI, ce spun actualii sau foștii studenți despre experiența lor etc.

„Am creat un eveniment într-un nou format, vizibil și accesibil tuturor celor care sunt în căutarea acelui program de studiu în care prin inginerie și arhitectură reușim să oferim fiecăruia participarea cu încredere la modelarea viitorului. Suntem bucuroși să vă avem alături, având astfel posibilitatea să cunoașteți prin participare și interacțiune adevăratul spirit al studenției la TUIASI în toate dimensiunile sale actuale”, a declarat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relațiile internaționale.

Participarea publicului la prezentări este gratuită, accesul fiind permis după completarea formularului de înregistrare ce se regăsește pe site-ul oficial al evenimentului, la adresa: www.opendays.tuiasi.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Răzbunarea lui Bill

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.