Universitatea Tehnică acordă 11 granturi pentru tinerii cercetători
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Universitatea Tehnică acordă 11 granturi pentru tinerii cercetători

GALERIE
uti
  • uti
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asa­chi“ din Iaşi (TUIAŞI) a anunţat acordarea a 11 granturi interne pentru a sprijini tinerii cercetători. 

Decizia a fost luată după ce conducerea TUIAŞI a observat un interes mai ridicat faţă de proiectele de cercetare ale cadrelor didactice. Astfel, tinerii cercetători au depus un număr mai mare de proiecte în competiţia de granturi naţională lansată de Uniunea Executivă pentru Finanţarea Învă­ţă­mântului Superior, a Cercetării, Dezvol­tării şi Inovării (UEFISCDI). Astfel, cerce­tătorii TUIAŞI au depus 42 de iniţiative de cercetare la categoria „Proiecte de cercetare pentru stimularea tinerelor echipe independente (TE)“ şi 28 pe segmentul „Proiecte de cercetare postdoctorală (PD)“. Competiţia pentru obţinerea unui astfel de grant este acerbă, având în vedere că sunt depuse aproape 1.000 de proiecte în întreaga ţară, iar UEFISCDI va putea finanţa maximum 115. Prin urmare, cele 11 granturi interne reprezintă un sprijin important pentru tine­rii cercetători de la TUIAŞI. Totuşi, modalitatea de departajare se va baza tot pe analiza UEFISCDI, şi vor fi alese proiectele cu punctaj mare în urma evaluării organismului naţional. Astfel, proiectele cu punctajul mai mare de 80 care, din lipsă de fonduri la nivel naţional, nu vor putea fi finanţate, vor intra în competiţia internă organizată de Universitatea Tehnică.

10.000 de lei pentru fiecare proiect

Conducerea Universităţii Tehnice a decis să acopere cheltuielile de logistică şi de deplasare prevăzute în bugetul pro­iectelor care vor fi finanţate, astfel TUIAŞI oferind suma de 10.000 de lei pentru fiecare proiect. Acestea trebuie să aibă însă perioada de desfăşurare între şase şi 12 luni, iar rezultatul cercetării trebuie publicat în cel puţin o revistă indexată ISI. „Am înţeles de la colegii mai tineri că posibilitatea obţinerii unui grant intern îi impulsionează, fiind un ţel destul de stimulativ. Ne-am gândit cum am putea să facem pentru a desfăşura procesul cât mai transparent, aşa cã ne-am decis să ne folosim de evaluarea externă. Suma este modestă, dar suntem şi la începutul acestui program, sperăm să o putem creşte pe viitor“, a declarat prof. univ. dr. ing. Carmen Loghin, prorector responsabil cu activitatea de cercetare, dezvoltare şi inovare la TUIAŞI.  Proiectele depuse provin de la toate cele 11 facultăţi ale universităţii. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.